BÖLÜM ALTI

7.4K 434 114
                                    

HER PERŞEMBE YENİ BÖLÜM! Bazen haftada iki bölüm de olabilir.

-

Baylee

Adımlarım hızla Bay Styles'ın odasına ilerliyordu. Öğlen arasının bitmesine çok kısa bir zaman kalmıştı ve ben öğlen aramı Bay Styles'a vereceğim notlarımı tamamlamakla geçmişti. Çantamın içine sıkıştırdığım sandviçim iğrenç bir hal almıştı. Elimdeki kağıtlar birbirine girmişti ve Bay Styles'ın odasına girmeden bunları düzenlemem gerekiyordu. 

Duvara yaslanarak kağıtlarımı belli bir düzene soktuğumda koridorda büyük adımlarla yürümeye devam etmiş ve Bay Styles'ın kapısının önünde durmuştum. Nefes nefese kalmış bir halde parmaklarımı kapıya vurdum. İçeriden duyulan onaylayıcı sesiyle titrek bir nefesi içime çektim ve kapıyı açıp içeriye girdim. 

Karşılaştığım manzara içimi kıpır kıpır etmişti. Masasının üstünde plastik bir kap duruyordu ve çatalında bulunan salatasını ağzına götürmüştü. Karnım bu görüntüye karşı açlığını belli ettiğinde adımlarımı Bay Styles'ın masasına yaklaştırdım.

"Baylee?" Bay Styles ağzındakileri çiğneyip yutarak tek kaşını kaldırdığında bakışlarımı yemeğinden çektim ve yüzüne baktım. 

"Bay Styles, üzgünüm... Sizi yemek yerken rahatsız ettim fakat notlarımı size getirdim. Birde bu konu hakkında bir şeyler konuşacaktık." Kelimelerimi hızla birbiri ardına dizdim. Ne kadar hızlı konuşup, davranırsam o kadar iyiydi. "Şey... Aradan sonra sizin dersiniz olduğu için şimdi gelmek istedim... Ama başka zaman da gelebilirim?" Elimdeki notları ona uzatırken tek kaşımı kaldırdım. 

Bay Styles başını iki yana sallayarak dudaklarını dili yardımıyla ıslattı ve önündeki yemeğini kenara çekti. Yediği tek şey salataydı. İçim doyup doymaması hakkında burkulurken bakışlarımı Bay Styles'a odaklamak için çaba gösterdim. Dikkatim açlık yüzünden çok çabuk dağılıyordu. 

"Sosyal Algı." Mırıldanarak düzgün bir düzende olduğunu umut ettiğim notlarımda gözlerini gezdirdi. Dudağının içini ısırmasını dudağının aldığı şeklinden anlarken gözlerini kıstı ve kağıdı kendinden biraz uzaklaştırdı. Saniyeler yavaş yavaş geçerken ayağımı sessizce yere vuruyordum. "Çantam masamın önündeki koltukta olacak." Bay Styles'ın sesi beni kendime getirdi ve ona döndüm. "Gözlüklerim çantanın ön fermuarında, verir misin?" Benden ricasıyla başımı salladım ve solumdaki tekli koltuktaki çantasına uzandım. Titreyen parmaklarımla öndeki küçük fermuarı açtım. Önüme iki gözlük kutu çıktığında Bay Styles'a döndüm. Ne soracağımı anlamış gibi gülümsedi ve soracağım soruyu cevapladı. "Kemik kutu." Cevabına karşı aynı şekilde karşılık verdim ve gülümsedim. Kemik kutuyu elime alarak fermuarı tekrardan kapattım. Parmaklarımın arasında duran kutuyu Bay Styles'a uzattığım teşekkür etti. "Otursana." Eliyle masasının önündeki koltuklardan birini işaret ettiğinde yavaşça deri koltuğa yerleştim. Gözlük kutusunu ağır hareketlerle açarak içinden optik gözlüğünü çıkardığında iç çekmemek için kendimi zor tuttum. Bazen onu koridorda yürürken gözlükleriyle görüyordum. Birkaç kez dersi de gözlükleriyle işlemişti fakat dinlendirici mi yoksa yakın gözlüğü mü kullanıyordu, bilmiyordum.

Büyük bir dikkatle gözlüklerini gözüne yerleştirdiğinde büyük çerçeveler tam olarak yüzüne oturmuştu. Yüz hatları daha da belirgin bir halde ortaya çıktığında dudaklarımı birbirine bastırmıştım. Jack'in söyledikleri doğruydu, Bay Styles'a kudurmuş, salyalarımı akıtarak bakıyordum. 

Neredeyse açlığımı unutmuş bir şekilde Bay Styles'ı incelemeye odaklanmışken kağıtların üstünde tükenmez kalemini gezdiriyor ve bazı şeyleri daire içine alıyordu. Karnım bana artık isyan bayraklarını kaldırırken Bay Styles bakışlarını bana çevirmişti.

"Yemek yedin mi?" Sorusuyla birlikte kaşlarını çattığında başımı iki yana salladım. Başını hafifçe sağ omzuna yatırdı. Bana azarlarmışcasına bakışlar attığında çantamı kucağıma yerleştirdim. "Yemeğin yanındaysa yiyebilirsin." Teklifiyle gerildim. Onun odasında mı yememi istiyordu?

"Ben tamamım Bay Styles."

"Ne yiyeceksin?"

"Sandviç." 

"Tamam işte, burada ye." Israrına karşı başımı iki yana salladım. "Bak hem ben de yalnızım. Yemekte birbirimize eşlik ederiz." İtiraz etmek istemesem de onunla yemek yemekten çekiniyordum. 

"Birkaç dakika için yiyebileceğim bir şey Bay Styles. Sadece notlarımı kontrol etmenizi istiyorum. Hem sizin de yemek yemenizi engelledim." Bakışlarımı Bay Styles'dan kaçırdığımda gözlerini önündeki kağıtlara odakladı ve parmaklarının arasındaki tükenmez kalemi bana doğru çevirerek tükenmez kalemin ucuyla beni işaret etmişti.

"Çok çekingen ve duyarlısın." Mırıltısıyla birlikte sessiz kaldığımda notlarımı bana geri vermesini beklemiştim. Duyarlı bir adamdı. Yaşının getirdiği olgunluk vardı ve bu benim hoşuma gidiyordu. "Notlarını gerçekten beğeniyorum Baylee." Kağıtları bir düzene sokarak altını masaya vurdu ve hepsinin eşit uzunlukta olmasını sağladı. Ardından masasının üstündeki küçük saatine baktı. "Şimdi... Bir sorun varsa dersimizden sonra beni bul." Başımı olumlu anlamda salladım. Birazdan dersimiz başlayacaktı ve ben kurt gibi açtım. "İnadım inat, hala teklifim geçerli. Burada oturup benimle yiyebilirsin." 

Evet de Baylee.

"Teşekkür ederim Bay Styles fakat hemen, şimdi yiyeceğim." 

Bıkkınlıkla derin bir nefes aldı ve dışarıya verdi.

"Peki... Seni zorlamıyorum. Ama sana on dakika gecikme hakkı veriyorum. Yemeğini ye, ihtiyaçlarını karşıla ve derse gel." 

Buna itiraz edemezdim artık. "Pekala, tekrardan çok teşekkür ederim." Bana gülümseyerek karşılık verdiğinde notlarımı elinden aldım ve odasından çıkmak için arkamı döndüm. Kapının  koluna uzanacağım sırada sesinin kulaklarıma dolması arkamı dönmemi sağlamıştı.

"Sosyoloji günü için senden yardım isteyeceğim ama bunu dersten sonra konuşuruz. Beni bul." Göz kırparak gözlüklerini gözünden çıkardığında başımı heyecanla olumlu anlamda salladım ve kendimi odasından dışarıya attım. 

PROFESSOR - Harry StylesTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang