chapter 30

7K 322 38
                                    

Irene's P.O.V

Ik word wakker van mijn klote wekker die ik gisteren vergeten ben uit te doen. Ik kreun en plof weer neer op bed. Ik sluit mijn ogen weer en al snel ben ik weer vertrokken.

***

Ik word weer wakker en kijk op mijn wekker voor de tijd. half 12 "CURRY WAAILAP!!" scheld ik en spring mijn bed uit. Ik heb dan wel eerste drie uur vrij maar ik moest wel al een kwartier geleden op school zijn...

Snel doe ik alles wat ik moet doen en ren dan het huis uit en pak mijn scooter. En natuurlijk wilt mijn scooter weer is niet starten... "CUPCAKES!" zeg ik en pak dan maar snel mijn fiets. Ik sprint naar school en ik kom net 5 minuten voor 12 uur opschool. Snel haal ik een telaat briefje.

Als ik de les binnen loop zijn meteen alle ogen op mij gericht. Ik loop ongemakkelijk naar de leraar en geef het briefje. "Ga maar achterin zitten naast Isa" zegt de leraar zuchtend en gaat dan door met zijn les Economie. "Hoe komt het dat jij zo laat bent?" fluistert ze. "Ik had geen wekker gezegt" zeg ik schouderophalend.

Ik heb dus echt geen zin in haar, jullie kennen Isa waarschijnlijk niet maar ze denk dat ze de beste van de klas enzo is. Echt zo'n uitslovertje. Niemand, maar dan ook niemand is bevriend met haar...

De bel gaat gelukkig, ookal zit ik hier pas 5 minuten, en loop samen met Anne en Laura de klas uit. "We hebben eerste drie uur vrij en alsnog verslaap je je" grinnikt Anne. "Sorry hoor, ik hou gewoon niet zo van opstaan" zeg ik schouderophalend. "Same" zegt Laura terwijl we de volgende les inlopen...

***

*grote pauze*

Eindelijk gaat de bel voor de pauze en weet niet hoe snel ik weg moet komen uit dat lokaal. Het leek wel alsof er geen einde aan kwam. Hij bleef maar door en door praten over cijfers en letters... Wat ik alleen nog niet snap is dat er letters bij wiskunde zijn. Ik bedoel, er zijn miljoenen cijfers en alsnog moeten er letters bij... Klopt toch niet?!

Ik ga aan de tafel zitten bij mijn vriendinnen en uiteindelijk komen de jongens er ook bij. "Beetje zin in vanavond?" vraagt Koen aan me die naast me is komen zitten. "ja hoor" zeg ik gelogen want eigenlijk heb ik er helemaal geen zin in als ik eerlijk ben. Laura en Tim zijn natuurlijk  hartstikke gezellig maar ik vertrouw Koen nogsteeds niet helemaal. Wat als hij me nou ineens gaat zoenen ofzo en Tim ziet dat dan weet ik niet wat er gaat gebeuren maar i- Waarom denk ik hier eigenlijk aan?! Waarom zou het gebeuren!? Natuurlijk gaat dat niet gebeuren, zet het uit je hoofd en ga lol maken vanavond!

"Mooi, ik ook" zegt hij met een grijns. O oh, misschien toch wel wat ik dacht. Nee natuurlijk niet! Gewoon niet meer aan denken!

"Ir! Zullen we samen gaan shoppen na school voor vanavond?" vraagt Laura die ineens tussen ons gesprek komt waar ik heel blij mee ben. "Ja, leuk!" zeg ik. Ze glimlacht naar me en begint weer een gesprek met Femke.

***

"Wat vind je van deze?" vraagt Laura aan me terwijl ze een jurkje voor zich houd. "Super! Die staat je vast leuk!" zeg ik en ga daarna weer door met het zoeken naar een jurkje voor mij.

Terwijl Laura het jurkje aan het passen is valt mijn blik op een jurkje die gewoon 'wauw' is. Het is een baby roze strapless jurkje met een zwart wit gevlekte band net onder de boezem. En de jurkje zelf zijn een soort van lagen die naar beneden lopen tot net boven de knieën. Deze moet ik passen!

Ik pak hem uit het rek en neem het pashokje naast Laura. Ik vervang mijn kleren voor het jurkje en loop dan het pashokje uit. Laura komt tegelijkertijd met mij het pashokje uit lopen.

We bekijken elkaar. "wow" zeggen we alle twee tegelijk. Laura heeft een wit jurkje aan met een bruin dun riempje eromheen, heel simpel maar wel super leuk!

"Lau, die moet je nemen! Die is perfect!" zeg ik. "Het zelfde geldt voor jou" zeg ze. Ik bekijk mezelf nog een keer in de spiegel, ze heeft helemaal gelijk. Hij is perfect!

-----------

Het spijt me!! het is een te kort hoofdstuk! Maar ik ga nu iets vertellen wat nog minder is...

Er komen nog 2 hoofdstukken en dan is dit verhaal afgelopen, ik heb besloten om geen vervolg te maken want dan wordt het te langdradig en ik heb zo'n gevoel dat ik schrijf omdat het moet, dus sorry geen vervolg op verliefd op je beste vriend.

Maar hoe is jullie vakantie?? Ik ben net terug uit spanje! IK WIL TERUG!

; (  ; (  ; (  ; (  ; (

Read, Vote & Comment

xxxxx

Verliefd op mijn beste vriendWhere stories live. Discover now