nummer fem

138 3 0
                                    

MALVAS PERSPEKTIV

Jag låg på soffan i Dantes vardagsrum för andra natten i rad. Rummet var mörkt och den enda ljuskällan var från gatlampan utanför. Hans vardagsrum var ganska stort. Väggarna var vitmålade, på ena väggen hängde en stor tv som såg ut att kosta flera tiotals tusen. På väggen mittemot hängde tre matchande tavlor. Det var två gruppbilder på fyra killar som jag antar är hov1 och en svart bild med en vitmålad krona på. Jag kände igen loggan från min lillasysters rum, så jag antar att det är deras logga. Snygg ändå. 

Jag hade precis tackat nej till att sova i Dantes sovrum, beslutet var kanske inte så genomtänkt. Jag älskar att sova tillsammans med någon och speciellt nu när min 'bästa vän' Lola har svikit mig hade det varit skönt att ha någon vid min sida, men jag vet exakt vad det hade lett till eftersom Dante är ju inte direkt ful. Han är erfaren och har säkert ett nytt ligg varje dag, det märkte jag igår när Juni var här och idag när en ny tjej stod i hans dörröppning. Alltså vet han exakt hur han ska göra för att få en tjej på fall, därför vågade jag inte sova hos honom för då vet jag att jag skulle vara bortglömd imorgon och bli en av dem.

Jag gillar Dante, han är snäll och en bra person att prata med. Därför vill jag inte förstöra den lilla vänskap vi har. Jag har ju typ ingen annan. 

7:45

Solen hade lyst in i vardagsrummet och höjt temperaturen rejält, därför vaknade jag. Jag samlade ihop mina kläder och smög ut från lägenheten, det kändes som att smita från ett one night stand. Jag kände ånger för att jag ens hade kommit hem till Dante igår och förstört för honom ännu en kväll, då är jag skyldig honom en ensam söndag att få vila upp på utan att störas av mig. Dessutom var det bra om jag var hemma när mamma och pappa vaknade för att de inte ska tro något om mig. Inte för de bryr sig men ändå.

När jag öppnade porten möttes jag av en varm luft, nästan som om man är utomlands fast att klockan inte ens blivit 8. Jag kollade bussar och tur som jag har, så kommer det en om 5 minuter. Jag skyndar mig dit för busshållsplatsen låg ändå en liten bit bort.

Men jag hann och 35 minuter senare var jag hemma. 

Nova var den enda vakna och hon satt vid tvn i vårt vardagsrum som man möts av när man går in i vårt hus. 

"Vart har du varit?" Frågade hon från soffan där hon låg och såg ut att ha det väldigt skönt. 

"Du kan aldrig gissa" Jag log och la mig bredvid henne. 

På tvn var det nyhetsmorgon. 

"Varför kollar du på nyhetsmorgon? Du är 14 år Nova" Sa jag och greppade tag i kontrollen för att byta kanal

"NEJ! Byt inte! Hov1 ska gästa idag!" 

Vänta va? Dante ligger ju och sover i sin lägenhet.

Vi pratar länge om hennes kärlek till hov1 och hennes liv. Vi pratar lite om vad som hänt med Lola och mig, men jag avstår att nämna att killen som kom emellan var Noel Flike. Vi äter frukost framför tvn och strax efter sitter det tre killar i studion. 

"Men var är Dante?" Frågar Nova förvirrat.

De berättar strax på tvn att han försovit sig och inte kunde vara med på livesändningen. Men de fortsätter intervjun ändå. De pratar om hur de bildades och om deras album som de tydligen precis släppt. 

Nova sitter koncentrerat och kollar på tvn. Hennes ögon är som emojin "😍" ungefär. 

Imorgon är det måndag vilket betyder mitt sista nationella. Efter imorgon är skolan som ett fritids, inga mer inlämningar, prov eller läxor. Allt vi gör är att gå dit och får närvaro. 

Jag spenderar alltså min söndag med plugg inför svensknationella och sedan går jag och lägger mig. 

Precis när jag ska lägga ner mobilen får jag en snapnotis. 

dantelindhe har lagt till dig som vän 

Jag accepterar direkt. 

Dantelindhe 22:45

"Du väckte mig inte?" 

Jag 22:48

"Vadå skulle du upp till något viktigt?" 

Dantelindhe 22:48

"Jag hade en livesändning i tv med hov1 och för det andra säger man tack" 

Jag 22:50 

"Tack" 

Dantelindhe 22:51 

"Tacka mig på något annat sätt ;)" 

Denna gången var det en selfie på honom

I min snygghetsskala var han lätt en 9. 

Joey Tribbiani från 'vänner' är och kommer alltid vara den enda tian på den skalan. Så en nia är väldigt bra betyg från mig. 

Jag 22:54 

"lol" 

Sedan la jag ner mobilen och somnade. Imorgon var helgen slut och ytterligare 5 skoldagar stod på schemat. Undra vilken skola Dante går på. Äsch, vad spelar det för roll. 




WOAW - d.lNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ