•30•

2K 89 39
                                    

🔝 Pa brate, da li je realan? 😍🔥 🔝

Pogledam u Feđu, pa u Mihaila. Feđa deluje iznervirano, jer se pijani Miha pojavio na našim vratima u tri ujutru i lupao na vrata, dok se nismo probudili. I sad sedimo u dnevnoj i pokušavamo da shvatimo šta se tačno desilo sa njim.

"Miha, ne možeš da upadneš u stan u ovo doba dana i da onda ćutiš kad te pitam šta se desilo. Kako ćeš objasniti treneru što si mamuran kad se sutra pojavimo na treningu?", primetim da Feđa već gubi strpljenje, pa odlučim da se umešam.

"A da ga pustimo da prespava, pa će nam ujutru ispričati šta se desilo?", predložim, a Feđa nastavi da ga ispituje, kao da me nije ni čuo.

"Od njega pijanog nećeš ništa saznati. Samo ćeš bezveze biti umoran ujutru", spustim ruku na njegovo rame , ne bih li privukla njegovu pažnju.

"U pravu si", nestane u sobi i vrati se sa jastukom i jorganom u rukama.

"Raspremi sebi pa spavaj."

"Zar ne mogu u tvom krevetu?", Miha konačno progovori, a Feđa ga pogleda kao da nije normalan.

"Nećeš spavati u istom krevetu kao moja supruga. A ona ne može na kauč. Bolje lezi tu dok te nisam isterao i odatle", ljuto odgovori pa odmaršira u našu sobu. Nasmejem se pa krenem za njim.

Uđem u sobu i primetim da je Feđa ljut, što mi izazove osmeh.

"Nemoj da se nerviraš. Pijan je i ujutru se neće ni sećati šta je rekao."

Legnem pored njega na svoju stranu kreveta. Okrenem mu leđa, kao i obično, ali ovaj put osetim njegovu ruku kako se spušta preko mog struka i završi na mom stomaku, privlačeći me njemu.

"Pored tebe mogu samo ja da spavam", tiho izgovori, pa izazove eksploziju osećanja u meni. Ipak se napravim da nisam čula ništa, pa zatvorim oči i prepustim se snu.

•••

Probudi me buka u dnevnoj, pa se pridignem u sedeći položaj. Primetim Feđu pored mene, koji upravo otvara oči, pa se setim da je Miha u dnevnoj.

"Šta li je ovaj put slomio?", upitam uz uzdah, pa priđem ormaru tražeći garderobu.

"Nadam se ruku. Onda bi mirovao kod kuće i ne bi uništavao moj stan", Feđa isfrustrirano odgovori, a ja se nasmejem. Izađem iz sobe i zateknem Mihu kako kupi komadiće neke šolje, koju je ovaj put razbio.

Naslonim se na štok vrata i nastavim da ga posmatram, dok je on okupiran čišćenjem.

"Zaista si smotan. Svestan si da će Feđa jednom stvarno da te ubije, jer mu ulupa čitav stan?", šaljivo ga upitam, a on me iznenađeno pogleda, ali ništa ne kaže.

Pružim mu tablete za glavu i čašu vode, kao što sam uvežbala sa Feđom.

"Hvala ti."

"Šta se desilo?", blago ga upitam, misleći na ono od sinoć.

"Razbio sam šolju?", zbunjeno me pogleda, a ja se nasmejem.

"To vidim. Šta se desilo sinoć pa si odlučio da nas pijan probudiš u tri ujutru?"

Uzdahne, pa tužno spusti glavu.

"Raskinuo sam sa Ivom", saosećajno ga pogledam, priđem mu i zagrlim ga.

"Ionako zaslužuješ bolje."

𝑆𝑎𝑚𝑜 𝑍𝑏𝑜𝑔 𝑁𝑗𝑒𝑔𝑎 ✅حيث تعيش القصص. اكتشف الآن