five

1.8K 265 526
                                    

"Hyung, sence de biraz abartmıyor musun?"

"Hyung, hadi aç şu kapıyı!"

"Hyuuuung!"

Sonunda pes eden Jisung, Chenle ile kaldığı odanın kapısından uzaklaşarak Jeno ve Jaemin'in odasına gitti.

Elinde bir pijama takımı, diş fırçası ve yastık ile battaniyesi vardı. Chenle onları kapıya koymuştu.

Ha, bir de aralarını açan o kitap da vardı elinde.

Bugün okuyacaktı onu. Madem aralarını açmıştı bu kitap, buna değsindi. İçinde önemli şeyler vardı. Bunu biliyordu Jisung.

Bu yüzden yere yatağını seren Jaemin ve Jeno "İyi geceler!" deyip yattıklarında kitabı açtı ve okumaya başladı.

İlk ve diğer sayfalar çok sıkıcıydı çünkü Chenle'nun ismi geçmiyordu. Ama pes etmedi ve okumaya devam etti. Kurbanların ve suçluların isimleri garip bir şekilde sansürlenmemişti veya kısaltılmamıştı. Bu da kurban-zanlı herkesin biyografisinin elinde bulunması demekti.

İki yüz ellili sayfalara geldiğinde yorgunluktan ölmek üzereydi ve her an uyuyup kalacak gibiydi. Gözleri kapanmak üzereyken göz ucuyla elindeki kitaba baktı ve gördüğü isimle gözlerini kocaman açtı.

Zhoung Chenle.

Onun ismini bulmasının sevinciyle yer yatağından sıçradı ve kük bir çığlık attı. Sol tarafındaki yatakta yatan Jeno rahatsızlıkla kıpırdadığında nerede olduğunu anlayarak sessizce yerine sindi ve Chenle'nun olduğu bölümü okumaya başladı.

'12 Aralık 2007 haftasında yaşanan bu kaçırılma ve çocuk tacizi vakasının tamı tamına on iki kurbanı vardı.

İsimleri sırasıyla Xiang Hao, Xiu Mia, Zhang Yixing, Huan Zi Tao, Zhoung Chenle, Hou Chenguing...

Olan çocukların tek ortak özelliği 2001 senesinde doğmuş olmaları ve çift vatandaş olmalarıydı.

Ebeveynlerin hepsi çocuklarının yokluklarını fark edince hızla polise gitmişlerdir ve kayıp ihbarında bulunmuşlardır.

Fakat polis kayıp olduklarını söyleyebilmek için henüz çok erken olduğunu, şimdilik beklemeleri gerektiğini, gereksiz panik yapmamalarını söyleyerek çocuklarını parkta veya komşularında aramaları gerektiğiyle ilgili tavsiyede bulunmuştur.

Aynı karakola aynı sebepten yedi aile daha gelince bir kaçırılma vakası olduğuna kanaat getirmişler ve aramaya koyulmuşlardır.

Altı yaşında olan çocuklar uzun araştırmalar sonucu üç gün sonra bir depoda elleri ve ayakları halatla bağlı bir şekilde bulunmuşlardır ve her taraflarında darp izleri vardır.

Üç çocuğun ölü olarak bulunduğu o depoda zanlı da bulunmaktaydı ve polis karakoluna götürülerek sorguya alınmıştı.

Zanlı Kwon Ji Yong, Kore vatandaşı olması sebebiyle Güney Kore'ye Çin yetkilileri beraberiyle gitmiştir ve sorgusu orada yapılmıştır.

Sorgu esnasında ise pişman olmadığını, o çocukların da zevk aldığını, ölmeden önce hep böyle bir şey yapmak istediğini söyleyerek halkı bile sinirlendirmeyi başaran Kwon Ji Yong on bir sene hapis cezasına çarptırılmıştır.

Diğer on iki sayfada kurbanların tesislerini ve otopsilerini görebilirsiniz.'

Jisung korka korka diğer sayfaya geçti.

Ölü bulunan üç çocuğun cesedini görünce yüreği burkuldu. Önceki ve sonraki hallerini gördükçe kanı donuyordu Jisung'un. Olay yeri inceleme ekibinin çektiği fotoğraflardaki çocuklar hiçbir şekilde asıl hayatlarındaki kendilerine benzemiyorlardı.

Beş-altı sayfa geçti ve en sonunda Zhoung Chenle yazan başlığa gelince durdu.

Chenle'nun bebeklik ve çocukluk fotoğrafına baktı. Kaçırılmadan önce her fotoğrafta gülümseyen ve neşe saçan Chenle'yu görünce içinde bir yerlerde bir kıpırtı hissetti. Midesinde kelebekler uçuşuyordu onu mutlu görünce.

Fakat daha sonra kaçırıldıktan sonraki haline baktı.

Elleri ve ayakları çok sıkı bağlandığı için birçok yerde kesikler ve morarıklıklar vardı. Saçları darmadağındı ve saç diplerinin bazı yerinden kanlar geliyordu. Doktorun tahminine göre saçlarından tutup sürüklenmiştir veya büyük bir tutamı bir anda çekilmeyr çalışıldığı için saç dipleri kanamıştı. Ayrıca doktor raporuna göre rektum yırtılması ve kanaması da vardı. Tecavüzün izleriydi bunlar.

Darp izleri Chenle'nun yüzünden başlayıp karnına kadar gidiyordu ve doktor raporunda çok fazla tekmelendiği için bazı iç organlarının zedelendiği yazıyordu. Ayrıca vücudunun belli yerlerinin fotoğrafları da koyulmuştu.

Jisung daha fazla dayanamadı ve kitabı yere fırlatarak hızla tuvalete koştu. Yer yatağı ayağının altından kayarken umutsamadı, klozete eğilip midesinde ne varsa çıkardı. İğrençti. Bu iğrençti. Chenle'ya ve diğer çocuklara bunun yapılması... Henüz altı yaşındalardı. Oyuncak bebeklerle, arabalarla oynayacakları yaşlarda. Belki en yakın arkadaşlarını edinecekleri, belki de hayatının en eğlenceli haftasını geçirecekleri günleriydi. Belki de anaokuluna gitmek için sabırsızlanıyorlardı. Belki de tek korkuları okulda annesiz babasız yalnız kalmaktı onlar için. O herif yalnızca on bir yıl yemişti. On iki çocuğun hayatı mahvolmuştu ve yalnızca on bir sene hapiste kalacaktı. Üç ölü vardı. Buna rağmen on bir sene yemişti. On bir sene... On bir...

On bir.

Jisung kusması bitince hızla elini yüzüdü yıkadı ve ağzını çalkaladı.

Bu olay 2007 senesinde gerçekleşmişti. 2007 senesinde hapse girmiş ve on bir sene hapse gönderilmişti. O zaman... Bu sene, 2018 senesinde çıkmış olması gerekiyordu hapisten.

Ya şu an dışarıdaysa?

Ya tecavüz ettiği çocukları arıyorsa?

Jisung tahmininin doğru olduğunu çok korkutucu bir yolla anlayacaktı.



❝buy something before you come❞ ↬chenle&jisungWhere stories live. Discover now