26: Evlilik ✒👰

63 12 0
                                    

Nikah Günü ✒

İşte nikah günü gelmişti. Ben abartılı bir kıyafet istemesem de kızlar bana zorla mor kabarık ve ışıltılı bir elbise giydirmişti. Yeşim Teyze son anda yardımıma yetişip beyaz dantelli bir elbise getirmişti. Anneannesinden yadigar olduğunu söyleyince birazaman çekinsem de giyinip Meriç'in yanına gittim.

Çok tatlı görünüyordu. "Gezme böyle, yakalanırsın." Dediğimde gülüp bana döndü. Yaklaşıp papyonunun kıvrımlarında parmağımı gezdirdim. "Hep papyon takmak istemişimdir, ama garip olan gömlek giymekten nefret ederim." Güldü.

"Yakıştı mı bari?" Başımı sallayıp yanağından öptüm. Kulağıma eğildi.

"Yarın akşam için sabırsızlanıyorum." Diyerek sırıttığında başımı eğdim. Biraz korkuyordum. "Sorun ne?" Dediğinde cevaplamak istedim, sesim kısık çıkmıştı.

"Meriç yapmasak olmaz mı?" Kaşlarını çattı.

"Bilmiyorum. Yani, hiçbir kız böyle dememişti." Dediğinde başımı eğdim.

İç çekti. "Lütfen Hira." Dediğinde aklımdaki düşünceyi sundum.

"Eğer şey diye düşünüyorsan, başka kızlarla olmana bir şey demem." Dediğimde gözlerini devirdi.

"Seni istiyorum."

"Meriç lütfen beni anlamaya çalış. Düşüneceğim." Diye mırıldandığımda biraz küsmüş gibi bir ifadesi vardı. Ama eğilip yanağımı öptüğünde bu düşüncemi sildim.

"Ama yine de unutma prenses, kararın ne olursa olsun seni hep seveceğim."

"Seni seviyorum." Diye fısıldayıp elini tuttum. Nikah masasına doğru ilerledik.

Sahneye çıktığımızda bolca alkışlandık. Nikah memuru gelince Ece bana bakıp hatırlatma amacıyla dudak kıpırdatarak "Ayağına bas!" Dediğinde gülüp başımı salladım. Su'ya baktığımda o da mutluydu. Melisa biraz gergindi ama etrafa sahte gülüşlerini sunuyordu. Meriç'in kulağına fısıldadım. "Melisa ile konuşmanın gerekebilir." Dediğimde reddetti. "Beni kapan sensin." Diyerek omuz silktiğinde önüme döndüm. Pekala, konuşabilirdim.

Su sahneye çıkıp yanımama geldi. "Nikah şahidin olmasını birine söylemediysen, ben olabilir miyim?" Diyerek gülümsedi.

"Kendine acı çektirmeni istemiyorum." Diye cevapladığımda üsteledi.

"Lütfen, hem duygularımı değiştiremesem de mutluluğuna ortak olurum." Başımı salladım.

Nikah memuru koltuğuna oturup defteri masaya koydu. "Siz Hira Dolunay, hiçbir baskı altında kalmadan Meriç Aksoy ile evlenmeyi kabul ediyor musunuz?"

Mikrofona doğru "Evet." Dediğimde kalabalıktan büyük bir alkış yükseldi.

"Siz Meriç Aksoy, hiçbir baskı altında kalmadan Hira Dolunay ile evlenmeyi kabul ediyor musunuz?"

"Evet." Deyip benim ayağıma bastığında çığlık attım. Benim basmam gerekiyordu. Gözlerimi kısıp ona baktığımda sırıtıyordu. Ece'nin dudak kıpırdattığını gördüğümde ben de onun ayağına bastım ama bir tepki vermeyince omuz silktim. Şahitlerimiz Arsa ve Su gelip imza attı. Sonra biz de imza attık.

 
✒         ✒        ✒

Akşam yine kızlarla bizim evde toplandık. Bu kez konumuz farklıydı. Ece'ye durumu anlattığımda beni rahatlatacak sözler söyledi. Sonra ekledi. "Kendini hazır hissetmezsen Meriç'e söylersin. Israr etmeyeceğine eminim." Dediğinde gülümsedim.

👰        👰        👰


Düğün Günü

Düğün günü Yeşim Teyze eve gelmişti. Abartısız bir gelinlik getirmişti. Bunun da yadigar olduğunu söylemişti. Kuaföre birlikte gidip bana topuz yaptırmıştık. Ece saçlarını ördürmüştü, Aslı fön, Su ise maşa istemişti. Yeşim teyzenin saçı kısa olduğu için o da fön istemişti. Hepimiz hazır olunca kapıda bekleyen araçlara yerleşmiştik. Gelin arabasına Meriç'in yanına geçtim. Kaan şoför koltuğundaydı. Diğerleri tutulan servislere yerleşti ve düğün salonuna yol aldık.

Sır - Kamera (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin