4. fejezet

1.3K 145 0
                                    

Londoni lakásunkban vagyunk már, megúsztam a fotósokat, riportereket. Mindent egy szóval. Apa dolgozik és anya pedig telefonál a nappaliban így van esélyem körbe kémlelni a 2 éve nem látott szülői házat, ahol felnőttem. Arabelle elaludt a régi szobámban, megterhelte őt a hosszú utazás. Lassan lépkedek a folyosón majd szemeim végig siklanak a falon lévő képeken. Egy festmény is helyet kapott két családi fotó között. Jobban megnézem az egyik színes felvételt, ami 6 éves koromban készülhetett. Piros felsőt viselek fekete farmerrel míg szüleim kékbe öltöztek akkor. Ők jobb illetve bal felemen ülnek egy faszékben eközben vidámságuk szemükön át is látszik. Nekem egy huncut mosoly díszíti arcomat, ahogy keresztbe tett kézzel nézek a kamerába.

-Már akkor nagyon helyes kislány voltál, Lilian!

Szólalt meg mögülem egy mély hang, ami csak édesapámé lehet. Ajkamba harapva nézek a kék szempárba miután intett nekem, hogy kövessem a dolgozóba nem is merek ellenkezni. Az íróasztalán papír hegyek állnak. Reménykedek benne miszerint apa kiigazodik a papírokon.

-Mikor akartad elmondani, hogy szültél egy gyereket?

Lehajtottam fejem hiszen elszégyeltem magam, amiért hazudtam a saját apámnak.

-Minnél előbb. De nem akartam, hogy a sajtó tudomást szerezzen róla.

Védekeztem az első dologgal, ami eszembe jutott. Apa az ég felé emelte kék íriszeit de nem szólalt meg. Azon törtem fejemet, hogy hogyan magyarázhatnám el mit miért tettem.

-Sajnálom, apa! Tényleg! Harry elől is titkoltam.

Mentegetőztem azonnal mikor láttam miszerint megfeszíti izmait. Ideges volt. Nem szerettem ha apa ideges lett miattam. Ekkor lépett be anya a dolgozóba Anne társaságában. A sötét hajú nő szemei csillogtak de nem a meglepettségtől hanem a könnyektől. Sírva tárta szét karjait majd meleg ölelésébe bújtam.

-Kedvesem! Annyira szép lettél! Arabelle pedig egy tündér!

Nevetett fel könnyeit törölgetve mire anya egy zsepkendőt adott kezébe. Apa halvány mosollyal figyelte hogyan  örül Anne nekem és gyermekemnek. Kék íriszei büszkén villantak meg eközben. A szíve mélyén ő a legboldogabb nagypapa.

-Ma délután kezdődik a nagy show. A szobádban van egy ruha, amit felkell venned. Nagyon csinos darab, nem kell emiatt aggódnod. Anne előbb elmegy de azonnal felhív minket és személyesen vezet minket a premier helyszínére. Ara itthon marad. Davide vigyáz rá és tudnak legalább ismerkedni is. Neked pedig csak élvezned kell a nyereményed.

Hadarta el szerintem egy levegővel anyukám. Figyelnem kellett, hogy minden lépést jól megjegyezzek. Bár nekem csak a nyereménnyel járó élvezeteket kell kihasználnom. Meg a sajtót, akik a számukra kiesett 2 évről fognak kérdezni engem.

-Vágjunk bele!

Elszántan szaladtam fel a szobámhoz vezető lépcsőn. Az ágyamon ült Ara és a tv-ben zajló mesefilm kockákat szentelte ki nagy figyelemmel. Homlokon csókoltam és a fekete testhez simuló ugyanakkor elegáns ruhát kezembe kaptam majd bezárkóztam a fürdőbe. Nyugodtan, ráérősen letusoltam aztán ugyan úgy álltam neki a sminket elkészíteni. Számra helyeztem a hangsúlyt a matt rúzsommal. Régen festettem ki magam valami vagy éppen valaki miatt.

-Mami!

Kopogott a zárt ajtón Ara mire kinyitottam neki azt így betudott jönni. Fehérneműben voltam, azonban nem takargattam magam hiszen fürdőruhában már látott akkor a fehérnemű miatt nem kell szégyenlősködnie. Mint kiderült a göndör hajú kislánynak a folyó ügyeit kellett elintéznie.

-Nagyon csinos vagy, Mami!

Mért végig zöld íriszeivel. Nagy vigyort villantott nekem, amire szívem boldogan dobbant meg. Az én angyalom.

-A Mami ma fontos eseményre hivatalos.

Simítottam meg puha orcáját, amitől szerényen elpirult kislányom. Szerettem az ilyen meghitt pillanatainkat mikor csak mi ketten vagyunk. Szorosabbnak tartottam a köteléket közöttünk. De ebbe valahogy majd Harrynek is bele kellene rázódnia.

#####
Írói megjegyzés: Csodálatos hétvégét nektek! El sem hiszem, hogy szombat van. A mai napomat pihenéssel és tanulással töltöttem/töltöm. Nektek milyen volt ez a hét? Remélem jobb mint az enyém. ;)
Ha tetszett a rész akkor dobj egy kommentet vagy csillagozz!

Hatalmas puszi: Amina

Végzet (befejezett)Where stories live. Discover now