12. fejezet

1.1K 105 5
                                    

Hamar felfogtam, hogy nem lehetek sokáig ebben a házban így lányomat szüleimhez vittem míg dolgozom. Vagyis próbálok belekapcsolódni a modell világba, ahonnan két éve megszöktem. Túl sok dolog nem változott itt, nagyjából felmértem a jelenlegi helyzetet a lányok között. Még mindig én vagyok a példakép, a szupermodell, titokzatos Lilian Tray.

-Nem hittem el, amikor megláttam a neved a listámon.

Nevetgélt Bill, aki a stylist szerepét testesíti meg a mai fotózás alkalmával. Csontsoványra fogyott vékonyka testek között sétáltunk mikor megtörte a csendet. Menedzserem sem hitte el, hogy újra felvettem vele a kapcsolatot pedig csúnyán ejtettem korábban.

-Szükségem volt egy kis magányra.

Válaszoltam tömören az előbbi mondatára. Megálltunk a kifutó előtt, ahol a legnevesebb modelleket láthattam a legújabb kollekciókban tipegni. Bill felém fordult így én is rá tereltem figyelmem.

-Azóta is te vagy a mindenség! Kész birodalmat építettél ki.

Elmosolyodtam kijelentésére mire Bill folytatta a beszédet. Kedveltem az ötvenes éveiben járó férfit mert nem az a begyöpösödött magányos farkas tipus, hanem tele van élettel. Ő dobta fel napjaimat, amikot úgy éreztem mindennek vége és feladom az egész karrierem.

-Gyere, megmutatom mit kell ma viselned.

Intett nagy beszámolója végeztével majd a színfalak mögé vezetett. Néhány ismerős arc mellett elvonulva megpillantottam régi barátnőimet, akik vígan nevetgéltek fiatalabb modellek társaságában. Az egyik Debora Hills míg a másik Gigi Hadid volt.

-Noha nem szokásod Gucci ruhát hordani, személyesen kértek fel téged erre. Olvasd el a levelet.

Bill nagy vigyorát alig tudta elrejteni, amikor a fehér borítékra bökött az üveg asztalon. Kíváncsian nyitottam fel majd futottam át szemeimmel a pár soros levelet, melyben a Gucci megtiszteltetésnek venné ha ruháit viselném a bemutatón illetve fotózáson.

-Nekem tetszik.

Rántottam kissé hanyagul vállat és elmosolyodtam. Bill bólintott aztán kezembe adott két értékes darabot. Fehér alapon fekete minták díszítették, ahogy a hozzá tartozó cipőn is megjelent ez a mintázat. Mielőtt felpróbálhattam volna Debora Hills, drága barátnőm meglepett szavaira kaptam fel fejem.

-Jóságos ég! Lil, hol a fenében voltál eddig?

Nagyra nyílt szemekkel vizslatott, melyekben könnyek csillantak meg. Aztán szaladt felém a szőke hajú lány majd nyakamba ugorva előtörtek a könnyei. Majdnem sírásra került nálam is a sor de tartottam magam.

-Pihentem.

Nevettem fel mintha egy jó viccet mondtam volna csak itt senki sem nevetett velem. Társaim, akikkel évekig együtt dolgoztam most megkövülten néztek rám. Gigi ugyancsak elmorzsolt pár könnycseppet. Nos' remélem világos miért ők ketten jelentettek nekem valamit.

-Tray! A fenébe is, hiányoztál!

Ölelt meg szorosan Gigi mire nem bírtam tovább és elpityeredtem. Egyikünket sem érdekelt, hogy mindenki minket figyel hogyan folyik szét az alaposan kidolgozott sminkünk és nevetgélünk egymásnak örülve. Idáig sem csodálkoztam rajta, hogy a világ legjobb modelljei közé soroltak illetve az egész világ figyelte lépéseinket. Most miért lepődjek meg, hogy néhány kezdő lány felhúzott orral grimaszokat vág felénk. Sosem érhetnek minket utol. Ezt mind jól tudták.

###
Írói megjegyzés: Az ígért meglepetés már készülőben van. Nem kell már sokat várnotok rá. Addig is olvassátok a legújabb részt. ;)
Ha tetszett a rész akkor dobj egy kommentet vagy csillagozz!

Hatalmas puszi: Amina

Végzet (befejezett)Where stories live. Discover now