(İlk Eleştiri) Küfür Yok!

1.6K 115 88
                                    

Merhabalar!

Bugün okuyunca gülmekten karnınıza kramplar girecek bir kitabı eleştireceğim. Takdir edersiniz ki bu benim yayınlayacağım ilk eleştirim ve gerçekten güzel bir kitabı eleştireceğim için şanslı hissediyorum. İyi başlangıçlar iyidir :)

Öncelikle kitabın konusundan kısaca söz etmek istiyorum. Esra adında asi laz kızımız, iki arkadaşı ile oldukça sıradan bir üniversite hayatı sürmektedir. Sırlarla dolu geçmişinin üstünü çizmeye çalıştığı günlerden birinde hayatına giren komşusu ile eğlence başlar. Ciddi söylüyorum bu kitabı okurken çok eğleneceksiniz!

Ben bu kitabı mizah kategorisinde buldum ve kapağına baktığımda 'pişman olmam' dedim ve başladım okumaya.

Şu ana kadar okuduklarınızdan anlayacağınız üzere gerçekten çok eğlenceli bir kitap. Yalnız bazı hatalar var. Hatta bir çok yerde yazım ve noktalama hataları var. Kesinlikle çok büyük, sırıtan hatalardan bahsetmiyorum! Evet hatalar var ama düzeltilebilecek hatalar. Sanki yazar bölümleri yetiştirmeye çalışırken veya yazarken gözünden kaçırdığı yerleri dönüp düzeltmemiş gibi. Bu bence normal bir durum çünkü bilsek bile bazen yazarken olay örgüsüne kendimizi kaptırıp kuralları unutuyoruz. Bu güzel bir şey bence. Zaten yazarın anlatım dili de tam olarak düşündüğüm şeyleri açıklıyor. Ama yine de bölümleri düzenlemesini öneririm çünkü gerçekten kurgusunu sevdiğim ve anlatımından zerre sıkılmadığım bu kitabın daha iyi yerlerde olmasını isterim.

Biraz daha derinlere inecek olursak ben bu kitapta çok farklı kişiliklere sahip insanları beraberce okudum. Demek istediğim olaylar yalnızca iki karakter arasında gelişmiyor. Maalesef bu platformda yer alan çoğu kitap ana karakterlerini ön plana aldıklarında geriye kalan karakterleri çok silik gösteriyor. Aslında bakarsanız tümüyle karakterleri yansıtabilmek herkesin yapabileceği bir şey değil zaten. Yetenek istiyor çünkü bazı kitaplarda da yan karakterleri anlatayım diye kitabın içinden başka bir kitap çıkaran yazarlar var. Ortayı yakalamak ve okuyucuyu sıkmadan akılda güzel bırakmak önemli. Belki okuduğum kitapta da bahsettiğim gibi kopukluklar olmuş olabilir, belki siz bunu okuyup kitabı açıp baktığınızda göreceğiniz şeyler daha farklı olabilir ama benim kırk bölüm boyunca okuduklarından aldığım bu.

Biraz daha da derine inecek olursak Esra, Akın, Elif, Gül, Burak, Tuana, Nick, Gencer, Nine, Kaynanawomen ve hatta Deniz bile! Bu kitap için yazdığın tüm karakterleri ve hepsinin kişiliklerini önüme koyup düşündüğümde acaba ben hangisiyim, diye düşünmeden edemedim açıkçası. Ve sonuç olarak şu çıktı:

Gül+Tuana+Burak+Kaynanawomen= Ben

Garip bir karışım oldu, değil mi? 😂

Eğer bu eleştiriyi ve aynı zamanda bu kitabı okuyan birileri varsa merak ediyorum. Siz hangisisiniz?

Okurken birkaç kez Karadeniz'e gidip geldiğim, bolca horon dinlediğim ve biraz klişe de olsa yine kahkahalar eşliğinde bitirdiğim bu kitabı ben çok sevdim. Mükemmel değildi belki ama ben artık saçma salak karakterler görmektense böyle sıcacık insanların yer aldığı bir kitabı okuduğum için mutluyum. Yazarı çok tatlı birine benziyor ayrıca bunun dışında yazdığı başka kitapları da varmış. Her türde yazıyor sanırsam Sibelashi. Belki bir gün başka bir kitabını daha okurken bulurum kendimi ama şu an için çok iyi bildiğim bir şey var. Bu platformda kitap okuyan herkesin Esra gibi güçlü karakterler görmeye ihtiyacı var. Böyle bir karaktere can verdiğin için seni tebrik ediyorum :) Umarım olduğun yerden daha iyilerine yükselirsin. Yazarlık hayatında başarılar diliyorum!

Ve bunu okuyan sevgili okurlar;

Bir sonraki eleştiride görüşmek üzere!

Birileri Eleştiri Mi Dedi?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin