Onlar da bizden! (Youtuber'ın Delisi)

120 17 11
                                    

Selaam!

Ne kadar uzadı bu ayrılık, değil mi? Açıkçası eleştirilerden o kadar uzaklaştım ki bu bölümde eleştirdiğim yazara ve sıradaki yazara istekleri kapatmadan söz vermemiş olsaydım dönmezdim muhtemelen. Ama yine de yeniden eleştirmek eski günlere gitme isteğimi arttırmadı değil. Bakacağız artık ☺️

Bu arada medyadaki karikatürü gördüğümde aklıma ilk gelen Kayıp Ruhlar Ormanı oldu, gülmekten yarıldım diyebilirim bu yüzden yazarını etiketliyorum belki o da görmek ister 😂😂 Asiiiigece

Keyifli okumalar!

Onlar da bizden!

Bölüm: 31
Yazar: benilaydacnm

Kapak için hem beğendim, hem de beğenmedim diyebiliyorum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kapak için hem beğendim, hem de beğenmedim diyebiliyorum. Çünkü aslında şu kitap formuna basılmış kapak güzel, beğendim ama bu şekilde kullanılması gözümü yordu. Açıkçası bu sadece bu kitapta değil Wattpad'de sıkça karşılaştığım bir kapak haline gelmeye başladı. Yazarların hikayelerini kitap formunda görmek istemelerine bir şey diyemem tabii ama kapak olarak beni kendine çekmiyor.

 Yazarların hikayelerini kitap formunda görmek istemelerine bir şey diyemem tabii ama kapak olarak beni kendine çekmiyor

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Özet bence yerindeydi, hatta kendine çektiğini de söyleyebilirim. Kurguyla ilgili yeterince bilgi vermiyor ama neler olacağına dair bize ipucu bırakıyor.

Ana hatlarına baktığımda ise kurguyla ilgili pek yorum yapabileceğimi söyleyemem. Çünkü anlatım beni pek çekmedi ve ancak beş bölüm okuyabildim. Beş bölümde gördüğüm kadarıyla iki samimi dostun üniversite macerası ele alınıyor ki bu macerayı ilgi çekici kılan şey ise baş kızın Youtuber olması.

Bildiğiniz üzere son birkaç yıldır YouTube oldukça popülerleşti ve özellikle benim de yaş grubumun bulunduğu 12-18 yaş arası gençlerde oraya akın başladı. Ben pek vlog sevmiyorum, YouTube videoları izleyip takip ettiğimi söyleyemem ama gerçekten kitlesi büyük bir alan. Bu yüzden kurgunun bunun üzerine olması hoşuma gitti. Üstelik ben daha önce rastlamadım, vardır muhtemelen ama bu alanda yazıldığını gördüğüm ilk kurgu.

Gelgelelim ayrıntılara. Yukarıda da belirttiğim gibi anlatımda okurken baya sıkıntı yaşadım ki aslında okuması kolay, pel betimleme olmayan bir kurguydu. Birbirini tekrar eden kelimeler sıklıktaydı. Örneğin şöyle benzer bir örnek vereyim,

yani demek istediğim tam olarak bu olmasa da, bu da ona benzer bir hataydı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

yani demek istediğim tam olarak bu olmasa da, bu da ona benzer bir hataydı. Anne inanmazca bakarken inanmadığı belli, yanlış diyemem fakat doğru bir anlatım değildi. Verilmek istenen farklı cümlelerle anlatılabilir.

Yazım kurallarında en çok hangi de/da'nın ayrı, hangisinin birleşik yazılması gerektiği yanlıştı. Aynı durum -ki'ler için de geçerliydi. Bunun dışında büyük bir sorun olduğunu söyleyemem ama noktalamalar için virgül üzerine çalışılması gerektiğini öneriyorum.

Düzenleme için en büyük önerim anlatım. Eksik anlatım çok fazlaydı. Mesela evlerine taşındılar, hangi okul, o ev ne ara hazırlandı, komşu geldi, ne ara yemek getirdi... Bir sürü eksik vardı. Bu yüzden biraz gözden geçirmeli yazarımız.

Umarım kırıcı olmamışımdır. Yazarlık hayatında başarılar dilerim ✋🏼

Birileri Eleştiri Mi Dedi?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin