Onlar da bizden! (Tamamen Normal)

190 33 3
                                    

Merhabalar! Yine eleştirileri geciktirdiğim günlerden birine hoşgeldiniz.

Gerçekten bekleyen yazar arkadaşlarımızdan özür dilerim, başladığım stajdan ötürü kendime pek vakit ayıramıyorum. Sabahtan akşama kadar annem ağlıyor diyebilirim.

Fakat bir hafta kaldı ve sanırım bu tempoya alıştım. Bu yüzden toparlayacağım. Aklımda bazı fikirler dolanıveriyor ama muhtemelen bu bölümden sonra gelecek olan duyuru ile sizlere bunu açıklayacağım.

Eleştiriye geçmeden önce çok kısa reklam niteliği olmamasını umduğum bir şey paylaşıp çekileceğim. Profilimde yayınladığım diğer iki çalışmaya da göz atabilirsiniz. Sadece kendim için değil, sizin işinize de yarayacağını umarak belirtmek istedim. Mükemmel kapaklar yapmasam da, iş görür şeyler çıkıyor ortaya. Ve ayrıca diğer yavrum da boynu bükük kalsın istemedim :)

Yazarımızı daha fazla bekletmiyorum, iyi okumalar efendim!

Onlar da bizden!

Bölüm 9: Tamamen Normal
Yazar: EcemNaz6667

Kapağınla başladığımızda, aslında kötü bir kapak olmadığını fakat yetersiz olduğunu söyleyebilirim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kapağınla başladığımızda, aslında kötü bir kapak olmadığını fakat yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Kullanmış olduğun arkaplanı belki biraz efekt, belki de biraz daha uygun yazı fontuyla daha ilgi çekici olabilirdi. Bu yüzden yetersiz buldum.

Keza açıklama da kapak gibi yetersiz kaldı gözümde

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Keza açıklama da kapak gibi yetersiz kaldı gözümde. Yeterince ilgi çekici değil, belki biraz daha betimleme yaparak yazabilirsin. Ya da kitabın ilgi çekici olduğunu düşündüğün bir bölümünden alıntı yapabilirsin.

Kurguya geçecek olursak, biraz ters çevrilmeye çalışılmış bir kurgu olduğunu düşündüm. Klasik kötü çocuk hikayelerini kendine göre uyarlayıp, tam tersine çevirip klişeleri kırmaya çalışmışsın gibi. Eminim aklında derin bir şeyler yatıyordur ama ben okurken bunu hissetmedim.

Öncelikle her şeyi çok düz anlatmıştın. Ortam tasviri, betimleme hiç yoktu. Olaylar düz bir şekilde ilerliyor ve karakterlerle ilgili doyurucu bilgi vermiyordu. Mesela Ege'nin yalnız yaşıyor oluşu bir yana, ailesinin çok fazla çalışmalarından ötürü onunla ilgilenmediklerini anlatıyordun fakat aynı zamanda Ege yoksulluk çekiyordu. Bunun sebebini okura açıklayabilirdin fakat bu benim kafamda bir soru işareti olarak kaldı mesela, ya da kardeşine alacağı hediyeyi ailesinin almasına izin vermeyişinden anlaşılmasını istemiş olabilirsin ama yine de doyurucu değildi.

Kitaba ilk başladığımda Ege'nin üniversite öğrencisi olduğunu düşündüm. Bunun sebebi ise öğretmeninin ona sigara parası vermesiydi. Fakat liseden bahsediyoruz. Hiçbir öğretmen öğrencisine sigara parası vermez, veremez, vermemeli. Bu hem doğru değildi, hem de kötü bir örnekti.

Yukarıdaki görüntüde de şunu belirtmek istedim; eksiklik hissettim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Yukarıdaki görüntüde de şunu belirtmek istedim; eksiklik hissettim. Yani iki karakter bir yerde konuşuyorlar, anlatım üçüncü kişi tarafından yapılıyor ve kafasını duvara vuranın ilk etapta Ege olduğunu zannediyorum fakat Ege'nin yürürken aynı zamanda kafasını dönüp de kütüphane kapısına vuramayacağını fark ediyorum. Anlatımındaki eksiklik işte çoğunluk olarak bu yöndeydi. Belki yazarken sen düşündün ama bunu okura tam olarak yansıtamadın.

Yazım yanlışlarına gelirsek ufak tefek birbirini takip eden yanlışlar vardı fakat bünün öncesinde anlatıma ağırlık vermeni öneriyorum. Bol bol kitap okuyarak bunu geliştirebilirsin. Bu sayede yazımdaki yanlışlar da düzelmeye başlar. Bence kurgun kötü değildi fakat daha yaratıcı şeyler de görmek isterim.

Umarım kırıcı olmamışımdır. Başarılar diliyorum ❤️

Bir sonraki eleştiride görüşmek üzere 👋🏻

Birileri Eleştiri Mi Dedi?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin