8.

8 1 0
                                    

Следващият ден дойде неочаквано бързо и докато се усетим, вече бяхме в познатия ансансьор, изкачващи се на неговия етаж... Тръпки ме побиваха и бе несравнимо от това да те полазят мравки.

Скоро бяхме на сантиметри от бялата врата, на която бе закована метална леко ръждясала табелка с надпис "кмет Марсел".

Даниел поука два пъти и не след дълго чухме едно ясно "Влез". Той отвори бавно вратата, от което действие се чу силен скърцащ звук.

Щом влязохме и затворихме вратата, кметът ни се усмихна и погледна своя скъп часовник. Беше досущ като озни на баща ми. Щом вдигна главата си от него я впери в нас.

-Чудесно. Прецизно точни сте. - подаде отново своята усмивка и ни каза да се настаним на дългото черно бюро, на което най-вероятно се водеха повечето конференции или тайни сделки.

Щом всички заехме местата си, като Даниел и аз стояхме срещу него, беше време за първата ми задача. Това ме караше да усещам кипенето на кръвта си и чувството на замаяна глава.

-Така днес няма да искам много от вас. Ще пратя адреса на мястото. Трябва предварително да проверим дали някой няма да ми скрои номер. - говореше той с чист леден поглед.

-Какво друго се очаква от нас? - попита Даниел.

-След като докажем безопасността трябва само да вземете колет 20 X 23 см в бял найлон. Важно е да е точно.

-Но защо? - попитах аз и чак тогава се осъзнах.

-Тук не задаваме въпроси, госпожице. - рече рязко и погледна в очите ми, а освен това усещах и погледа на Даниел, който сигурно щеше да ми чете конско.

-Съжалявам. - отвърнах просто.

-Няма нищо. Има време. Ще се научиш. - подсмихна се, изричайки тези думи.

-Добре, да тръгваме. - рече зеленоокия и стана.

Тъкмо щях да попитам къде, ала се сетих за току-що изпълнената ми издънка и този път се овладях да замълча. Просто станах и го последвах.

-Сара, трябва да...

-Да, да. Да внимавам повече. Зная. Съжалявам. - отвърнах щом се изкачвахме на по-горните етажи.

-Да, това щях да кажа, но и още нещо...

-И какво е то?

-Кметът... Той те... Трябва само да го слушаш относно тези доставки и прочие. Каквото и друго да ти казва, не го изпълнявай или слушай. Ясно?

In the name of love [Завършена] Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz