5. Bölüm "Aile"

3.2K 123 22
                                    


Seni seven,koruyan,güvendiğin insanlar senin ailen olur. Sevmekten asla vazgeçmezler. Seni hatalarınla,mutluluğunla severler.

Nefes , Yiğit ve Tahir gemiye gitmek için hazırlanıyordu. Nefes'in ağlama krizinden sonra Tahir Nefes'e onu bırakmayacağını Yiğit'siz yapamayacağını söylemişti. Nefes itiraz etsede halen kesin cevap vermemişti. Bir yönü kalmak bu adamla iyileşmek istiyordu. Bir yönüde hem buranın ikinci cehennemi olacağını hem de bu yüreği güzel adama bu kötülüğü yapamacağını söylüyordu. Tahir Nefes'i bulduktan sonra hiç eve uğramamıştı Nefes ile birlikte Osman Hoca' da kalıyorlardı , abi katili olmak istemiyordu. Mustafa arasada Tahir açmıyor çok ısrar ederse yengesini arayıp kötü bir şey olup olmadığını soruyordu.

Yiğit annesi ve abisine düzgün kahvaltı bile yaptırmamış gemiye gitmenin heyecanını yaşıyordu. Çocukluğu geldi aklına Tahir'in oda babasına böyle yapardı gemiye her gidişinde ilk defa gidiyor gibi heyecanlanırdı. Abisi geldi aklına babası gittikten sonra baba olmuştu koca eve ama en güvendiği anda sırtından vurmuştu Tahir'i.

Nefes Yiğit'i sıkı sıkı giydirmiş heyecanına gülümsüyordu oğlu Tahir ile hiç olmadığı kadar mutluydu Nefes'in yıllardır yaşatmak istediği o çocukluk heyecanını şimdi Tahir yaşatıyordu.
Düşünceli kadın ve onu izleyen adam Yiğit'in sesiyle kendilerine geldiler.

Y: ee hayde gidelim ben miço olmak istiyorum

Nefes Yiğit'in bir Karadenizli edasıyla 'hayde' demesi hoşuna gitmişti. Yiğit kendini buraya ait hissediyordu onu koparmalı mı yoksa ait hissettiği yerde yaşamaya mı başlamalı mıydı? 'Ah zaten yaşamaya başladı bile oğlum' diye geçirdi içinden Vedat içeri girdi gireli huzurluydu kadın korkmuyordu belki de Tahir'in verdiği güvendi bu ve Tahir'in o masum şefkatli sesini duydu.

T: geldik aslanım geldik anan işte iki saat bekletiyor bu kadınlar hep böyle

Nefes kızgın bir tavır takındı ;

N: demek öyle Tahir demek kadınlar hep böyle ben beklettim demek seni peki öyle olsun.

Tahir Nefes'in tribi karşısında şok olmuştu. Bu kadın trip atmazdı ki kolay kolay cidden kırılmış mıydı yani düşüncelerine tercüman oldu Yiğit

Y: Tahir abi annem uzun süreli trip atmaz ama atarsada çok fena atar sana hayırlu başarular.

Tahir 'Nefes'in tribine mi yanayım yoksa Yiğit'in yangazlardan öğrendiği şiveli kelimeyi söylemesine mi' diye geçirdi içinden. Bu kadın ve oğlu Tahir'in hayatı olmuştu. Onlarsız dakika bile geçirmiyordu.

Tahir arabaya binip kontağı çalıştırken bir gözü hep Nefes'deydi ama anlaşılan kadın çok kızmıştı ve bu kızgınlık kolay geçmeyecek adamı süründürecekti. 'Olsun yeter ki yanımda olsun gözüm görsün ,yüreğim hissetsin varsın trip atsın süründürsün ama benimle olsun benim fırtınamı dindirsin gözleri bana baksın sesi bana gülümsesin her şeyden önemlisi iyi olsun sürünmeyede hazırım' diye geçirdi içinden.

Tekneye geldiklerine Nefes iki adamada bakmadan ilerledi. Ama geminin merdivenlerinde beklemek zorunda kaldı sonuçta Tahir'den önce binemezdi ayıp olurdu.Arkasına baktığında kucağına Yiğit ile ona yaklaştığını gördü ama hemen kafasını çevirdi.

T: ne oldu geyik hanım binemediniz mi ?

Nefes ters ters Tahir'e bakıp Yiğit'e döndü

N: annecim söyle abine ben gemiye önce binince ayıp olur diye bekledim.

Tahir kaşlarını çatmıştı ne yani tamam trip atıyordu ama hiç mi konuşmayacaktı. Aslında trip atan bu kadın gözüne fazla şirin geliyordu ama hiç konuşmaması demek düşüncesi bile kalbini sıkıştırmıştı.

Bana Bırak SevdayıWhere stories live. Discover now