6.Bölüm 'Kardeş'

3.1K 124 10
                                    



Kardeş, ruhun gibidir.
Yorulur ruhun ama bedeninden ayıramazsın çünkü ruhun yoksa bedenin bi anlamı yoktur.

Nefes'ten

Şirketin önünde yaşanan olaydan sonra Tahir hiç Osman Hocanın evine gelmemişti. Gündüzleri geliyor Yiğit'i görüyor vakit geçiriyor sonra gidiyordu. Aramız soğuk değildi ama ben neden kalmadığını sormuyordum belki de annesini affedip eve dönmüştür ki bunu yapmalıydı zaten annesiydi ama benim bildiğim Tahir durup dururken bunu yapmazdı. Kafamda ki soruları bırakıp çalan kapıyı açmaya gittim. Yiğit 'Tahir abim geldi' diye koşturuyordu.

Kapıyı açtığımda Yiğit doğru tahmin etmişti. Tahir elinde poşetlerle kapıda bekliyordu. Gülümseyip içeri davet ettim.

Y: Tahir abim gelmişş

Tahir elindekilerin hepsini tek eline alıp diğer eliyle Yiğit'e sarılmıştı. Yiğit Tahir'i bir başka seviyordu. Tahir'in ona verdiği sevgi ve güven Yiğit'e yaşamakta geç kaldığı duyguları yaşatıyordu. Tahir Osman Hocaya selam verdikten sonra elindekileri Yiğit ile benim kaldığım odaya götürdü.
Onlar ne dercesine baktığımda poşetlerden birinden telefon çıkardı.

T: yengem evden çıkamıyormuş yanına gelmek istiyormuş ama her dakika da gelemiyormuş dün aradı bin türlü laf yedim 'git Nefes'e telefon al senin gözünün önündede bende merak ediyorum' dedi bende mantıklı olduğunu düşündüm.

Tahir'in bu şekilde açıklamasına sırıtmıştım kaşlarını çatıp bana baktı. Buraya geleli sadece bi kaç ay olmuştu ama bu adam benim ve oğlumun hayatı olmuştu. Ona o kadar güveniyordum ki  Yiğit'i en az benim kadar düşünüyor ve önemsiyordu ve bu her şeye değer.
Tahir'e diyecek bir şey bulamıyordum kusursuzdu deliliği bile kusursuzdu

N: teşekkür ederim hepinize. Asiye ablayıda özlüyorum akşam gidince selam söylersin.

Tahir yine ne diyor bu gibisinden kaşlarını çattı.

T: ara kendin söyle herkesin numarası var telefonunda. Ben Yiğit'e bakayım.

Telefonu elime aldım fazla lüks gelmişti. Kullanmayı az çok biliyordum yani arayacak kadar elbet öğrenirdim. Hemen Asiye ablamı bulup aradım
Duyduğum sesle gözlerim dolmuştu ablam demesi bile yüreğimi okşuyordu.

A: ablammm Nefesum nasılsın

N: ablam iyiyim de sen benim aradığımı nerden bildin yeni telefon daha

A: ohoo Tahir hepimize mesaj attı numaranı,bir şey olur arar yabancı numara diye açmazsınız  deliririm yakarum sizi bu ha bu denizle beraber,ararsa en önemli işinizi bırakın açın dedi,Deli uşak işte  gece bile senin yanında ama endişeleniyor.

Asiye ablanın hızlı hızlı anlatmasıyla Tahir'in tavırlarına gülümsemiştim. Beni bu kadar düşünmesi hoşuma gitmişti. Asiye ablanın son cümlesiyle girdiğim moddan çıktım

N: abla dur anlamadım sen, gece bile senin yanında mı dedin ben mi öyle anladım.

A: hee dedum Nefesum iyi misin? Ula uşağım babamda kalıyor hani sizle beraber

Asiye ablanın bunları demesiyle şok olmuştum. Tahir evde kalmıyorsa nerde kalıyordu. Buraya neden gelmiyordu. Buraya gelmiyor anladım niye eve gitmiyordu.

N: he ablam he hadi sen kapat ben arayacağım seni öptüm.

Asiye ablanın bir şey demesine izin vermeden Tahir'in yanına gittim. Yiğit ile bahçede toprakla uğraşıyordu. Gidip koluna yapıştım.

Bana Bırak SevdayıWhere stories live. Discover now