Capitolul 5

30 1 0
                                    

- Hai azi Bailey! strig eu către camera surorii mele, sperând să ma audă.

Din păcate, muzica este prea tare si nu cred ca a auzit ceva. Ma duc către ușa ei și bat cu pumnul în ușă, sperând că o sa audă.

-Bailey, întârziem! Nu vreau sa am probleme cu profesorii din a doua săptămână de școală.

Usa se deschide si iese Bailey, îmbrăcată la fel ca mine si deloc machiată. O,nu!

-Te rog, spune-mi ca nu azi e ziua aceea, o implor eu,iar sora mea da din cap afirmativ, evident fiind fericită.

-Ba da, chiar ziua aceea e. Ziua in care ne inversam persoanlitatile, zice ea si bate din palme entuziasmata.

Cand eram mici, eu si Bailey ne ,,inversam" mereu personalitatile,adica de vreo 2-3 ori pe an,iar Bailey mereu dadea startul acestor zile cu cateva saptamani dupa inceperea scolii. Asta era amuzant pentru noi, caci atat parintii nostri cat si prietenii nostri nu stiau de ce eu fac ce trebuia sa faca Bailey si de ce eu stau cu grupul ei de prieteni si ea cu al meu. Am crezut ca Bailey a uitat de ziua asta, tinand cont ca ne-am mutat intr-un nou oras si faptul ca ea are alti prieteni si eu am alti prieteni-cred-nu cred ca ziua de azi va iesi tocmai bine.

-Bailey, nu putem sa amanam ziua asta? In plus nu vreau sa stau cu prietenii tai, o rog eu.

Sau cu cineva anume din grupul tau, gandesc eu pentru mine insami.

-Nu, nu putem. Hai Lotte, doar stii ca azi era ziua.

-Uf, bine, cedez eu, iar ea se bucura imediat.

-Perfect. Acum hai sa te imbrac cu niste haine de-ale mele si sa te machiez caracteristic mie, zice ea, iar eu imi dau ochii peste cap.

Ma ia de mana, ma duce in camera ei si se indreapta spre sifonier. Ziua asta va fi oribila.

***

Dupa ce m-a imbracat cu hainele care i se pareau ei ca nu ar atrage atentia, m-a machiat de nu imi mai simt fata.Mi-a lasat parul liber si l-a ondulat putin, iar ea si l-a prins in coada, ceea ce este caracteristic mie.

Iesim amandoua din casa si ne indreptam spre scoala. Cand ajungem, ne oprim si ne uitam in curtea liceului pentru a ne gasi noile grupuri. O vad pe Anya stand de vorba cu Cassandra si dau sa ma duc la ele, dar apoi imi amintesc ca nu pot. Ii atrag atentia lui Bailey si ii reamintesc ce subiecte sa abordeze. Da din cap ca a inteles, iar apoi se indrepta spre ele. Cand cele 2 o vad, o imbratiseaza si imi pot da seama ca nu exista niciun dubiu ca ea este eu.

Ma uit si eu prin curtea liceului, dar nu am habar dupa cine sa ma uit, desi din cate mi-a zis Bailey, trebuie sa gasesc un tip chel si ochii negri pe nume Jason. Mi-a zis ca va fi usor de identificat caci la 15 ani si-a tatuat prpriul nume pe antebratul drept. Nezarind pe nimeni, am intrat in scoala si m-am dus la dulapiorul lui Bailey, adica al meu, si ma vazut ca prima ora din orar este biologia.

Imi iau cartile si ma indrept spre clasa. Cand intru o zaresc pe Anya asezata la locul ei si ma indrept catre ea. Dar apoi imi dau seama ca azi sunt Bailey asa ca renunt la idee si ma indrept spre scaunul unde sta deobicei sora mea, adica in spatele clasei. Minute mai tarziu, o vad pe Leah alaturi de Bailey, evident crezand ca sunt eu, vorbind despre nu stiu ce film.

Bailey se asaza pe scaunul din fata Anyei si Leah langa ea incepand toate trei o noua conversatie. Mai trec inca cateva minute bune, iar in clasa intra un baiat chel si cu un tatuaj pe antebrat. Il observa si Bailey si imi spune pe buze "Jason". Dau din cap, iar acest Jason se asaza langa mine.

-Care-i treaba fato? Nu te-am vazut azi in curte, imi spune si pot sa ii observ ochii negri ca smoala.

-Da, a trebuit sa stau dupa fundul sora-mii..doar stii cum este, nu?

True LoveWhere stories live. Discover now