Bölüm 29

1.6K 55 1
                                    

Hepimizin bakışları içeriden çıkan doktora kaydı.

"Mısra şuan derin bir uykuda. Verdiğim ilaçlar onu yarın sabaha kadar uyutacak. Geçirdiği kriz onun için çok tehlikeli. Uyandığında daha ılımlı ve sakin olun. Bir anda üstüne yüklenmeyin. Her an tekrar bir kriz olma ihtimalini unutmayın. "


Sakince dinledikten sonra Zeynep hanım doktorla beraber çıktı.


Burak, Kayra ve ben Zeynep hanımların küçük müştemilatının salonunda sessizce oturuyorduk. Mısra'ya verdiğim zararın yanında bu küçük aileyide mahvettiğim gerçeği beni daha da üzdü. Bu kadın ve oğlu resmen çökmüşler.


"Artık başlayabiliriz ." Zeynep hanımın naif sesi ile ona döndüm. Sakince karşımdaki koltuğa, oğlunun yanına oturdu.

"Ben inşaat mühendisi olarak istanbulda çalışmaya başladıktan kısa süre sonra bir kadınla tanıştım. " kelimelere nasıl başlayacağımı bilemesemde en başından başlamak manıklı gelmişti. Burak da birçoğunu ilk defa öğrenecekti. Geçmişin yükü omuzlarıma artık çok ağır geliyordu. Bunu yapmak zorundaydım.

Usulca devam ettim " İpek. Adı gibi ipeksi saçlar, boncuk gibi gözler-"


"Lan bize neden anlatıyorsun bunları!" Hiddetle ayağa kalkan kayra ile annesi de ayaklandı.

"Dur oğlum ! Lütfen dur artık! Bırak da dinleyelim !"


"Bak kayra her şeyi en başından anlatıcam lütfen sakince beni dinle. " sözlerime sinirle de baksa annesinin çekiştirmesi ile yerine oturdu.


Sakince konuşmamız için vakit daralıyordu. Utku denen biçimsiz hastaneden dönünceye kadar beni anlamaları gerekiyordu


Tekrar devam ettim " İpekle birbirimizi sevmedik. Daha doğrusu ben onu hep çok sevdim ama o... sonra bir gün hamile olduğunu öğrendik ve evlendik. Evlendikten sonra evlenmeden önce yakın arkadaşımın kardeşi ile beraber olduğunu öğrendim. Berk. Onunla tartışmalarının akabinde benimle tanışınca kendince teselliyi bende bulan ipek ile aslında hiç ummadığımız bir yola girdiğimizi anlamak uzun sürmedi. Evlendikten bir süre sonra onun bana alışacağına inanıyordum. İnandığım oldu da. İpek bana alıştı. Oğlumuz, ipek ve ben mutluyduk. Sonra bir de kızımız oldu. Buğlem. Minicik tatlı bir kızımız oldu. Sonra bir bakıcı tutmamız gerekti. İpek işe dönmeden önce bakıcı işini halletmek istedik. Bir sabah kahvaltı yaparken biri aradı ve işi çok istediğini, yeğenlerini kendi büyüttüğünü söyledi. Bizde görüşmeyi kabul ettik. Öğleden sonra zaten işe alındı. O kişi Mısra'ydı." İrkilen Zeynep hanım ve Kayra konuşmadan devam ettim. " Mısra bir yıl bizimle kaldı. Evde ona bir oda ayarladık ve bizimle yaşamaya başladı. "

"Bu imkansız.." kadının fısıltısı kulaklarıma ulaştığında bende imkansız olduğunu artık biliyordum. Ama geç kalınmış bir bilmekti bu...


"İnanın bana bir yıl boyunca bizimle yaşayan Mısra Gencer ile içeride yatan Mısra Gencer aynıydı. Beni ayartmaya çalışan ve karımla aramı bozmayı başaran Mısra ile beraber bile oldum. Çekimine kapıldım. Sonra bir gece de beni evden çıkartıp karımı ve kızımı canlı canlı yakan o kadınla içerdeki kadın aynıydı ! "


"Ben hiçbir şey anlamıyorum. Bu nasıl olur?" Kayra kafasını ellerinin arasına almış çaresizce boşluğa bakıyordu.

"Emin olun bizde bunun peşindeyiz-"

"Hayır! O benim kızım değil ! Ne olur inanın o benim kzım değil!" Kadının gözyaşları ile söylediklerine tüm kalbimle inanmam içimi acıttı.

"Biliyorum. Ama bilmediğimiz şey, biri neden Mısra gibi olmayı seçip bize zarar verdi. Ve bu kişi şuan nerede, kimbilir kimleri mahvediyor."

"Ne yapacağız ?"

Kayranın sorusu ile hepimiz birbirimize baktık. Evet ne yapacaktık ?

Zehirli ÖmürHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin