Hoofdstuk 12

10.2K 544 31
                                    

P.O.V. Nikky

Maaike doet echt heel vreemd sinds ze terug is van haar bezoekje aan Max. Ze lijkt wel afwezig, met andere dingen bezig. Eerlijk gezegd voelt het niet fijn. Het is nog vroeg maar ik zit aan de ontbijttafel met Lisa die honderduit aan het kwebbelen is over haar verzorgingspaard en welke leuke jongen er langs fietste. "Ja heel leuk," mompel ik. "Wat is er vandaag toch met jou? Je bent anders dan normaal. Hebben jij en Rutger ruzie gehad?" vraagt ze. "Nee, nee. Dat is het niet. Het is gewoon.." stamel ik. "Je snapt het niet." Met die woorden sta ik op en kieper de rest van mijn eten in de vuilnisbak. Als ik door de deur heen loop, kom Simone net de kantine in. Ik duw haar ruw aan de kant en loop met ferme stappen door. Ik heb gelijk spijt, normaal doe ik nooit zo. "Wat is er met Nikky?" hoor ik Simone nog aan Lisa vragen. Ik kan het ook niet helpen, maar ik ben gewoon bang mijn nieuwe vriendin na een week al te verliezen. Ik weet dat ik overdrijf maar ik ben echt aan Maaike gehecht geraakt de afgelopen week. In de loop van de dag negeer ik haar een beetje. Niet dat ze probeert met me in contact in te komen of zo. Ik duw iedereen van me af, zelfs Rutger die me wilt troosten.

P.O.V. Maaike

Ik loop samen met Evelien naar Max' kamer. Eigenlijk mag het niet, maar de surveillant heeft een uur pauze. Ik ben de hele dag in de ban geweest van de 'mol'. Misschien iets te veel.. Ach ja, Evelien klopt aan en ik hoor iets wat op 'binnen' lijkt. We stappen de kamer binnen en komen terecht in een enorme puinhoop. "Ga ergens zitten," zegt Max. Ik schuif een broek van zijn bureaustoel en ga voorzichtig zitten. Evelien gaat op zijn nog schone bed zitten. "We moeten je nog wat vertellen," zeg ik. "Ja?" vraagt hij. "Nou weet je nog die bal over het hek?" zeg ik. Hij denkt even na. "Ja, dat weet ik nog." "Die was echt," zeg ik. "Hoe bedoel je.." "Dat wedstrijdje was niet echt, ik deed alsof," onderbreek ik hem. "Dus, je kan wel voetballen? Wow, dat moet iedereen weten!" roept hij. Hij springt op en rent naar de deur. Dan stopt hij abrupt en grijpt naar zijn hoofd. "Auw! Geen goed plan!" kermt hij. "We waren ook nog niet klaar met praten," zegt Evelien droog. Max gaat weer zitten. "Ga verder." "Nou voordat ik naar het internaat ging speelde ik bij een grote voetbalclub en bij West-Nederland. "Dus daar ken ik je van!" roept hij. Ik kijk hem niet-begrijpend aan. "Ik deed ook mee met de voorrondes voor West-Nederland, maar ik kwam natuurlijk niet door ze heen. Toen ik het veld op kwam, waren de meisjes net klaar. En daar herkende ik jou van," legt hij uit. "Aha, maar nu even verder te gaan met mijn verhaal. Ik vertel je dit niet zomaar, je mag dit tegen niets en niemand zeggen!" zeg ik en ik leg nog even de rest uit over mijn vader. "Jaa, maar waarom vertel je dit mij nou?" vraagt Max ongeduldig. "Nou ik zou kunnen vragen aan jullie coach of ik mee mag doen..." "Ja, dat gaat dus never nooit gebeuren!" roept Max wanhopig. "We kunnen het tenminste proberen," oppert Evelien. "Oke, nu?" zegt Max. "Euh, ja is goed," zeg ik en even later lopen we met z'n drieën door de tunnel. Na een tijdje zoeken vinden we de coach aan het begin van het voetbalcomplex. "Zeg het eens, heer en dames," zegt hij. "Nou Julian, deze meid kan echt goed voetballen weet je," zeg Max maar de coach onderbreekt hem. "Als je soms gaat vragen of ze mee mag doen, is het antwoord drie keer nee!" We kijken een beetje beduusd. "Mag ik niet gewoon een keer meetrainen?" vraag ik. Ik krijg een harde 'NEE' terug. "Nou, oke dat is dan duidelijk," zegt Evelien en we zeggen gedag. "Dat weten we dus ook weer," zegt Max. Dan krijg ik opeens een berichtje. Ik haal mijn mobiel uit mijn broekzak. Het is van een van mijn oude voetbalmaatjes.

Afzender: Chloë

Heyy,

Heb je zin om zaterdag weer een keer een wedstrijdje met ons met te spelen? We komen één speelster tekort! We spelen thuis om 09:30.

Byee xx

Ik laat het berichtje zien aan Max en Evelien. We kijken elkaar dan aan en Evelien gilt: "Dit is perfect!"

P.O.V. Nikky

Het is donderdagochtend, ik sta me alleen op te warmen in de studio terwijl de rest nog druk staat te kletsen. Ik zie in mijn ooghoek dat Evelien giechelt om wat Maaike heeft gefluisterd. Naast Maaike had ik eigenlijk geen echte vriendinnen die dansen. Er zijn wel wat aardige meisjes, maar daar heb ik eigenlijk niet zo veel mee. Dan komt mevrouw Hendrikx binnen en gaan we beginnen. Ik gooi snel mijn beenwarmers af en we doen die ene dans die we altijd doen aan het begin van de les. Het gaat lekker, ik maak een draai en een vreemd soort hupje erachteraan. Het klinkt misschien raar maar het ziet er erg leuk uit als je het doet met de hele groep samen. Mevrouw Hendrikx zet de muziek uit en begint te praten. "Goed, goed dames! Nu de echte dans nog een paar keer herhalen!" Ik zet me schrap en begin te dansen, soms voelt het gewoon fijn om je ogen dicht te doen en je mee te laten slepen. Het is op het nieuwe liedje van Becky G.

You light me up inside, like the 4th of July. Whenever you're around, I always seem to smile. And people ask me how. Well you're the reason why I'm dancing in the mirror and singing in the shower..

Opeens stopt de muziek en hoor ik geklap. "Wauw, Nikky. Je legt je gevoel er heel mooi in!" zegt mevrouw Hendrikx. "En jij Evelien, hoe precies je al de passen uitvoert!" Ze wenkt ons en langzaam stap ik naar voren. "Jullie gaan vanaf nu hier staan!" zegt ze blij. Geweldig, nu ben ik mijn rustige plekje achterin kwijt en moet ik naast die bitch staan. Dacht ik dat nou echt? Ik sla een hand voor mijn mond, wat er vast stom uit ziet. Als ik haar naast me onschuldig zie staan, voel ik de woede oplaaien. "Denk maar niet dat je beter kunt dansen dan mij en denk al helemaal niet dat je mijn vriendin kan afpakken!" sis ik als mevrouw Hendrikx naar de stereo-installatie loopt om de muziek weer aan te zetten. Ze kijk me verbaasd aan. "Ik weet niet waarover je het hebt," zegt ze. "Volgens mij weet jij heel goed waar ik het over heb," zeg ik kwaad. Ze heeft geen tijd meer om te reageren want de muziek begint weer en ik keur haar geen blik meer waardig.

------------------

A/N

Heey allemaaal,

Sorry voor dit late hoofdstuk. Ik heb geen excuus 🙊

Ennn ik heb de 2K gehaaaald ooommmmgggg ik ben ZOOO blij 😱😘💕 dank jullie wel allemaal!! Nu krijg ik een chocoladereep van @floortje36 maar die wilt ze niet geven! Trouwens lees allemaal haar superspannende boek, never again! Het heeft nog maar weinig reads/votes dus alsjeblieft help haar!

Ik ben al bezig met het volgende hoofdstuk!

Laat effe weten in de reacties wat je van dit hoofdstuk vindt...

love u all

Xx Noraa

Vote/Read/Comment👌

A Hidden TalentWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu