45.

703 24 2
                                    

Eva nam plaats op de bank, ze maakte de envelop open en haalde de foto's die waren gemaakt tijdens de echo eruit. Wolfs kwam naast haar zitten, samen keken ze naar de foto's. 'Prachtig' zei Wolfs na een korte stilte. 'Onze wondertjes' zei hij en legde zijn hand op Eva haar buik. Wolfs ging met zijn gezicht naar de buik van Eva. 'Hallo kleintjes, hier is jullie papa' zei hij terwijl Eva moest lachen. Eva stopte met lachen, snel pakte ze de hand van Wolfs en legde die op haar buik. Kleine schoppjes waren voelbaar. 'Wauw' was het enige wat hij uit kon brengen. Eva glimlachte. Hij keek haar aan en drukte zijn lippen op dat van haar. 'Morgen ben ik vroeg vrij, ik heb een halve dag, dus ik ga bezig met de baby kamer' zei Wolfs met stralende ogen. Eva glimlachte 'ik kan je wel helpen?' Vroeg ze, maar hij wees het aanbod af. 'Nee jij moet rusten' zei hij.

De volgende dag kwam Wolfs thuis van zijn werk, hij droeg twee verf emmers met zich mee. Eva keek op. 'Zo zo, welke kleur heb je gekocht?' Ze keek hem vragend aan. 'Roze' Eva keek verbaast. 'We weten niet eens wat het word?' Maar al snel zag ze aan Wolfs zijn blik dat hij een grapje maakte. 'Licht groen' en hij glimlachte. Wolfs zette de emmers neer, en liep de trap op naar boven om zich om te kleden. 'Zo ik ben er klaar voor' Eva kon een lach niet onderdrukken toen ze hem zag staan. Een oude spijkerbroek en een veel te grote overhemd. Hij keek haar niet begrijpend aan. Hij haalde zijn schouders op, pakte de emmers en liep de trap op 'succes' riep Eva nog naar hem.

Even later besloot Eva maar een kijkje te nemen, ze liep de trap op en stapte de kamer binnen. Een geur van verf lucht kwam haar tegemoet. Ze keek Wolfs aan. 'Wat ben je nou aan het verven? De muren of jezelf?' Ze moest lachen, over al zaten groene spetters. Hij stak zijn tong uit en ging vrolijk verder met verven. 'De kleur is prachtig' zei ze terwijl ze naar Wolfs keek. 'Ik kan wel goeie keuzes maken' Eva liep naar hem toe en sloeg haar armen om zijn middel. Hij draaide zich om en drukte zijn kwast op de wang van Eva. 'Hee!' Riep ze, ze zocht ook naar een kwast, drukte die in de verf die daarna rechtstreeks op de neus van Wolfs belande. 'Oké? Dus we gaan het zo spellen' binnen enkele seconden zaten ze er allebei helemaal onder. Eva moest enorm lachen. 'Lekkerding' zei ze en kuste hem. Zijn mond ging open. Eva ging met haar handen door zijn haren. Ze deed een stapje terug. 'Nou, hup doorwerken' ze draaide zich om en met een glimlach op haar gezicht liep ze naar de slaapkamer, pakte schone kleren en stapte de badkamer in.

Hoop, Geloof en Liefde. (Flikken Maastricht.)Where stories live. Discover now