19.

1.6K 89 6
                                    

Nivie se trápila, a to hned ze dvou důvodů. Jednak se bála výsledku z odběrů, které nakonec dopadly dobře. Miminko bylo v pořádku a tak se rozhodla řešit tu druhou věc, a tou byl Rice. Tolik by si přála, aby ho přestala pronásledovat Marcusova smrt. Viděla na něj, že by i chtěl hrát fotbal, ale Marcus mu to dovolil. Musela něco udělat. Musela mu otevřít oči. A tak udělala jediné, co ji napadlo.

„Když jsi mi naposledy zavázala oči, koupilas mi lambo, jestli jsi mi koupila vrtulník, nebo něco horšího, zabiju tě," chtěl si šátek sundat, ale ona mu to nedovolila. Jednou rukou řídila a druhou mu držela šátek. Pak zpomalila, nakonec zastavila úplně.

„Teď si ten šátek můžeš sundat," odpoutala se. Rice netrpělivě strhl šátek z očí. Když si uvědomil, kde stojí, ztuhnul. Podíval se na ni a pak jen řekl: „Proč?" stáhnul obočí. Byli na školním fotbalovém hřišti, kde byl v plném proudu zápas. Všude kolem nich se hemžilo plno lidí. Co Nivii docela překvapilo. Netušila, že fotbal na Wesberské střední má tolik fanoušků

„Protože vím, jak miluješ fotbal a nechceš ho hrát jen kvůli tomu, že by ses cítil špatně kvůli Marcusovi. Rici, Marcus je mrtvý. Neumírej taky."

„Co ty o tom sakra víš?" rozčílil se. Jak si vůbec mohla dovolit jednat za jeho zády?

„Vím o tom dost. Jsem tvoje přítelkyně už nějakou dobu. Čekáme spolu dítě a já vidím, že tě to ještě nepustilo. Nerada tě vidím, jak se trápíš a Marcus by s tím taky nesouhlasil."

„Nivie, drž hubu!" řekl dost tvrdě.

„Co prosím?" pozvedla k němu obočí. Docela ho jeho reakce překvapila.

„Vůbec nevíš, o čem mluvíš, tak mi raději přestaň kecat do života," chytil za kliku a otevřel dveře.

„To jsi trochu přehnal nemyslíš?" chytila ho za ruku.

„Ne!" vystoupil a prásknul dveřmi.

„Rici, stůj!" volala na něj. Vystoupila z vozu, dálkově ho zamkla a utíkala za ním. Jenže se jí ztratil v davu. „Rici," volala na něj a otočila se dokola. Nikde nebyl. Jen samí cizinci. „Do prdele, debil jeden," mumlala si pro sebe.

„Kdo tě nasral?" vedle ní se objevil známý blonďáček.

„Tebe znám. Jsi Max."

„Mike," opravil ji.

„Promiň."

„V pohodě. Co tady děláš?" Najednou ji chytil za paže a rychle s ní cuknul stranou. „Pozor!" Jen co se tak stalo, proletěla jí kolem hlavy petláhev. „Naši fanoušci jsou celkem hovada," s dokonalým úsměvem ji pustil.

„Ty jo, dík," byla celkem v šoku.

„Za nic. Tak co tady děláš?"

„Chtěla jsem Rice dotáhnout na zápas, aby si rozmyslel to svoje nehraju, chci dodělat jen maturitu, ale naštval se a někde se mi ztratil, idiot," založila si ruce na prsou. Ani si neuvědomila, že se svěřuje naprosto cizímu člověku, jehož jménu si spletla.

„Ou, dobře. Co takhle, kdybysme si dali něco k jídlu a koukli se spolu na zápas?" ukázal na stánek s hotdogem. Hned na něj dostala chuť.

Z pekla na zem ✔️Where stories live. Discover now