Capitolul 38

1.7K 193 12
                                    


Am promis! Asa ca voi posta 3 capitole azi. Odată pentru întârzierea mea cu postările și odată cadoul meu pentru voi.
Crăciun Fericit alături de cei dragi!

****************************

Matt se confrunta intre dorinta de a se intoarce acasa si datoria de a rezolva aceasta problema.Ceva nu-i dadea pace.Ca un presentiment de neliniste dar nu putea sa il lege cu pățania la care tocmai fusese martor.Stia doar ca ceva il tragea sa se intoarca in State.
-Deci sa inteleg ca Alonzo Dante a facut atâția ani trafic de arme pe la spatele nostru ?puse intrebarea, care statea pe buzele tuturor, tocmai Brad.
Matt marai drept raspuns.Avusese dreptate sa isi asculte instinctul cand ii spusese ca afacerea asta cu Alonzo mirosea a rahat.
Cum putuse sa fie asa de orb ?Aici nu era vorba de sentimentalisme, nici de vreo prietenie de lunga durata care il lega pe Dante de familia lui.Aici era doar business.
O afacere pe care Alonzo Dante o desfasura pe la spatele lui...cine stie de cati ani.Un lucru il bucura.Omul lui, Ricardo, nu era implicat in toata afacerea asta.Daca ar fi fost... atunci cu sigurata ar fi luat parte la tranzactie.
Nu il lasa pe Rick sa se apropie de tranzactiile cu droguri pentru ca il credea un prost si cu siguranta nu l-ar fi lasat sa se apropie de aceste tranzactii.Deci se pare ca Rick ori facuse pe prostul cu Ricardo ori chiar era.
Puse mana pe telefon si il suna pe Ricardo.O sa aibe nevoie de ajutorul lui.
-Ricardo.Unde esti ?trecu Matt direct la subiect.
-Petrecem sefu.Totul a decurs bine, maine ma duc la gradinita sa imi iau copii.

Asta era codul lor pentru ai transmite lui Matt ca maine drogurile aveau sa plece cu carausi spre State.
-Esti beat ?
-Nu sefu.Nu am apucat sa beau decat o bere.
-Ok.Lasa totul si vino la vila.
Nu mai spuse nimic si inchise inainte sa auda ignetul uimit a lui Ricardo.Probabil omul inca mai avea nevoie de cateva secunde sa realizeze ca Matt chiar se afla in tara si il astepta.
Cauta apoi numele Emmei in agenta de telefon si o suna.
Statu indeajuns cu telefonul la ureche ca sa isi dea seama ca Emma nu va raspunde.Inchise si forma numarul lui Vicky.La fel.Nici sora lui nu ii raspunse.Ciudat, se gandi cand isi verifica ceasul de la mana setat pe ora New York-ului.Poate au stat aseara pana mai tarziu si se trezesc mai greu.
Si totus sentimentul reveni.Ceva nu era bine...
Isaac ii observa nelinistea dar il ignora pe Matt.Aceasta chestiune trebuia urgent rezolvata si spera ca Matt sa se concentreze pe ce avea de facut aici in loc sa stea cu gandul la Emma.Totusi avea sa il sune mai tarziu pe seful securitatii si sa il puna sa verifice daca fetele dorm, dar inainte sa faca asta femeia care avea grija de ei mereu, intra cu oala plina de mancare, iar stomacul lui Isaac primă.
Statuse atatea ore in padurea aia ascuns incat acum realiza cat de foame ii era.O sa sune mai tarziu.Pana atunci,poate fetele se trezesc si una o sa il sune pe Matt, sa il linisteasca.
Mancara pe saturate si pe cand Brad le impartea cate o bere la toti, Ricardo isi facu aparitia pe usa.Inca se uita de la unul la altul nevenindu-i sa creada.
-Sefu !De ce nu m-ai anuntat ca vii ?Te-as fi asteptat in stil mare.
Matt ii facu semn sa intre si sa ia loc la masa.
-Nu am vrut sa stie cineva.
Lui Ricardo nu ii pica bine vorbele lui Matt.Tocmai ii dezvaluise ca nu avea destula incredere in el.Se aseza pe scaun si lua berea care ii era intinsa de Brad.Simtea ca ceva era in neregula.Vru sa bea ca sa isi unga putin gatul care devenise brusc uscat dar avu impresia ca nu o sa poata inghiti.Inima ii bubuia in piept de teama sefului desi nu se stia cu nimic vinovat.
-Ricardo, incepu Matt atragandu-i atentia.Am fost azi la locul de intalnire.
Acesta inghiti zgomotos.El nu il vazuse pe sefu.Unde fusese ?
-Nu v-am observat sefu.
-Asta inseamna ca m-am ascuns bine, sau ca tu nu ai verificat perimetru bine.

Suna ca o mustruiuala din partea lui dar Matt stia ca spagile date politiei locale tinea departe orice curios.
-Imi cer scuze sefu, data viitoare am sa fiu mai atent.
-Insa, continua Matt...facand o pauza.Ce s-a intamplat dupa tranzactie este motivul pentru care ma aflu aici.
Ricardo ridica sprancenele destul de mult incat aveai impresia ca se vor uni cu parul din cap.
-Ce s-a intamplat sefu ?intreba cu vocea mai mult pitigaiata.
-Dupa ce ati eliberat zona...Rick a avut o tranzactie interesanta, cu un rus, pentru niste arme militare.
Ii lua cateva secunde lui Ricardo sa proceseze informatia primita. Mai intai il privi pe Matt de parca ii crescuse doua capete, apoi se ridica brusc trantind scaunul pe care statuse pana atunci.
-Sefu, eu nu am nici un amestec in asta !striga speriat Ricardo.
Matt ii facu semn sa se calmeze.
-Mi-am dat si eu seama.Altfel nu mai erai aici.
Ricardo isi ridica scaunul la loc si se aseza la comanda lui Matt.Nu vru sa se gandeasc ce a vrut Matt sa zica cu asta.Oare nu l-ar mai fi chemat sau faptul ca daca il stia implicat ar fi zacut acum cu gatul taiat pe undeva si altfel nu ar mai fi fost aici ?Inghiti in sec si hotărî sa ia totusi gura aia de bere. Apoi alt fulger ii trecu prin cap si iar se ridica brusc daramand scaunul.
-Il omor pe nenorocit !

HoațaWhere stories live. Discover now