C a p i t o l u l I - Destin aranjat

11.8K 651 134
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

         Uneori viața te aruncă pe cele mai nebănuite căi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


         Uneori viața te aruncă pe cele mai nebănuite căi. Nici nu te aștepți atunci când te scuipă în față și te lovește pe la spate, aruncându-te în genunchi pentru a-i cere îndurare, plângându-ți de milă.

         Nu-mi vine nici acum să cred că am fost trădată de propria familie. Am fost vândută încă de când eram un copil, iar eu tocmai acum să aflu, după atâția ani în care am visat la o altă viață. Inima parcă îmi sângerează încontinuu, fără pic de răgaz. Îmi strâng picioarele la piept și privesc sfidătoare cerul, încercând fără rost să mă liniștesc. Unii spun că destinul ne stă în propriile mâini, alții că destinul ne este scris.

          Destinul meu a fost dictat de părinții mei. Mi-au smuls dreptul de a alege și mi-au aruncat în brațe durerea sacrificiului. Eu voi suporta sacrificiul a ceea ce avem astăzi. Eu am fost vândută ca această familie să se bucure de bogăție.

          Privesc pe geam simțind cum toată viața îmi trece prin fața ochilor. Peste câteva zile voi pleca în Istanbul să fiu soția unui bărbat pe care nu l-am văzut niciodată față în față, doar de câteva ori la televizor. Poate l-am văzut înainte de a se muta din sat, dar asta a fost înainte de a împlini eu trei ani.

          Este arătos, dar totuși atât de rece, încât nu poți citi pe chipul lui nici un sentiment. Nu l-am văzut niciodată zâmbind. Acestui bărbat am fost promisă acum șaptesprezece ani, la vârsta de trei ani.

          Mă întreb ce părere are Erkin Urzeli despre căsăitoria noastră aranjată. Dar probabil că orice părere ar avea, nu poate contesta decizia tatălui său dacă nu dorește să fie dezmoștenit. Chiar dacă s-au mutat din sat la Istanbul de mulți ani, ei încă mai păstrează anumite tradiții, iar aranjarea căsătoriilor încă se mai practică în familia lor, la fel ca în a noastră. Iar eu nu pot refuza dacă nu vreau ca tatăl meu să mă renege sau și mai rău, să mă omoare în bătaie.

          Dacă aș fugi sau aș încerca să împiedic această căsătorie, numele lui ar fi pătat și o durere mai mare pentru marele Burak Demir nu există. Așa că toată viața mea este compromisă.

Căsătorie aranjată FINALIZATĂWhere stories live. Discover now