Hoofdstuk 32

105 10 6
                                    

Achteroverleunend in mijn bureaustoel, gaf ik Mazouan het voordeel van de twijfel.....

"Ou Saffie!...5 minuten....!
......."Niet meer of minder! Ik heb nog genoeg zaken te regelen voor het aankomend Event Mazouan!"

Enigzins ongemakkelijk hervatte Mazouan de versie van zijn eigengereide driehoeksverhouding....

"Alstublieft Indilya! Je moet mij op mijn ere-woord geloven! Ik hou oprecht véél van Sarafina! In eerste instantie zie ik een vrouw nooit als een scharrel. Maar als zij,-zoals Patricia-, erg makkelijk doen en snel sex wil, dan verandert dat de zaak. Toen ik haar leerde kennen was ik eerlijkheidshalve totaal niet bezig met serieuze relaties, laat staan een rotsvast huwelijk of een rol als vrome loyale echtgenoot"

"Toendertijd zou ik een vrouw pas voor potentiële wederhelft aanzien als er echt een klik was en ik hoteldebotel verliefd zou zijn. Mocht het louter erotisch gezellig met een dame zijn, dan zou het bij een scharrel blijven. En zo denken de meeste jongemannen. Wij zijn van origine jagers en hebben een enorme zwak vóór al wat het vrouwelijkschoon te bieden heeft"

Hoofdschuddend bekeek ik hem met een scheef doortrokken gelaat aan.....

"Owhhh......Please Mazouan! Get your facts straight! Zie ik eruit als een priester waarbij je gratis jóuw oude zondes kunt witwassen....?!"

Mazouan trok onwillekeurig een enorme rimpelende boog van zijn wenkbrauwen...

"Ewa, ja,...Eenvoudigweg, wanneer je de desbetreffend vrouw na elke date leuker gaat vinden en je er steeds meer van doordrongen raakt dat zij uitstekend bij je lijkt te passen, ga je helderder nadenken over een toekomst samen," beantwoorde hij dubieus.

Het leek alsof ik tegen een stoorzender apparaat-, met een maxium voltage van 220.000AH-, zat te praten....

......Treffend een dove Kwartel, die behoudens een possibiliteit recht had op een degelijk aangemeten gehoorapparaat.

Klaarblijkelijk begreep Mazouan géén snars van de correcte term; Relatie, of Zina verbod. Dat komt gewoonweg nimmer vóór in de overspelige-mannen woordenboek. Wat echter niet wil zeggen dat ALLE mannen zich daar niet netjes aan houden,...welteverstaan.

Jammer genoeg bleef Mazouan ongestoord doorzagen...

"Qa? Besef! Ik MOET niets! Desondanks ben ik als man zijnde niet verplicht om mijn oude gedane zondes mede te delen aan mijn toekomstige echtgenote éh? Nochtans hoeft de vrouw alsmede haar verleden óók niet te onthullen. Voor hetzelfde geld kan het ook zo zijn dat de eerste paar daten heel leuk is, maar al je er na een aantal weken achter komt dat die dame eigenlijk helemaal niet zo goed bij je past, dan is het klaar!"

"Hedendaags vallen sommigen materialistische geld-diggende vrouwen massaal in katzwijm vóór die zehma,-Sinterklaas-achtige-mannen-met een dikke Merry-tonnen-aan-Floes-incluis een dure appartement-, plus minimaal 4 keer per jaar een vakantie naar een luxe bestemming! Vind jij dat wel plausibel??"

"Desniettegenstaande, is Sarafina de enige vrouw die op Soulmate-niveau bij mij past. Ik durf erop te zweren dat onze liefde jegens elkander wederzijds en oprecht is. En daar kan géén ettelijke geïntroduceerde potentiële zehma 'verloofde iets aan veranderen. Zydali wil simpelweg via mij, zijn oude frustraties op Chafik Allah y Ra7moe botvieren!"

"Denya Henya, ik ben verre van perfect! Maar die Broer van jóu zit momenteel egocentrisch op de Shaytan's vurige rancuneuze troon! Beschouw jij dat als een normale actie? Leven wij weer terug in de middeleeuwen, waarbij de huwbare vrouwen voor één dozijn schapen, en één stuk grond van 20 hectare werden uitgehuwelijkt? Ouleh?!," riep hij onstuimig.

Op staande voet, poogde ik Mazouan's ellenlange luisterboek-achtige relaas te omzeilen, en er direct een eind aan te breien...

"Mazouan....?"

Bittere Levenslessen (Actief)Where stories live. Discover now