Hoofdstuk 63

88 8 6
                                    

Vanaf het moment suprême dat ik Arslan's kantoor binnenstapte, hulde hij zich abrupt in stilte.....

Ogenblikkelijk verzegelde hij schrander zijn lippen.

Sarafina staarde mij verbolgen aan.

Net iemand die een heuse mirakel ziet, en bevestiging bij de ander zoekt, in de trant van; 'Ben ik nou seniel? Of een vliegtuig?'......

...."Indy.....??"

"Heb je gehoord wat Arslan zei?"

"Wie 'the heck' is Çilem nou weer? Een verloren nicht uit de bergen van Adana? Het moet óók niet gekker worden hè? Of heeft Zęki dit állemaal geregisseerd?

Scherpzinnig onttrok Arslan zich subiet uit het gesprek....

"Je mag van mij denken wat jij wilt Saar! Voer maar een dramatische schouwspel op! Laat iedereen maar denken dat ik verkeerd zit, terwijl jij slinks jóuw éigen fouten 'onder het tapijt wegveegt'!," zei hij flegmatisch.

Arslan begroette mij vriendelijk, en marcheerde het kantoor uit....

Sarafina deed nog een wanhopige poging om hem achterna te lopen.

Waarschijnlijk om hem ' het hemd van 't lijf te vragen'

Maar daar stak ik raisonnabel een stokje vóór...

"Hier blijven Saar!!"

"Laat hem maar even uitrazen"

"Jullie tweeën hebben overduidelijk een gebrek aan communicatie! Dat is één van de voornaamste problemen die een ophanden zijnde verloving en huwelijk kunnen aantasten. vrouwen hechten veel meer waard aan verbale conversaties dan mannen. Wanneer wij een probleem in de relatie bemerken, dan creëren we tientalen doemscenario's, uit angst dat er géén oplossing komt als het niet openhartig wordt uitgesproken"

"Mannen lijken meer geneigd om actie te ondernemen of juist geduldig en hoopvol te wachten tot die donderwolk voorbij is. En dit is exact wat Arslan doet! Hij wil eerst alles alléén overpeinzen. Dat wil niet zeggen dat hij niet meer om jóu geeft. Frankly is hij jóuw wispelturigheid spuugzat. Laat hem maar. Als het voorbestemd is, dan zullen jullie echt wel nader tot elkaar komen!"

"Geloof me, het vergt vóór mannen veel meer energie om te zeggen hoe ze zich oprecht voelen. Zij zijn te koppig om zelfs hun reële problemen met hun vrouw te delen. Als macho type, ervaart een man zulke openbaringen als een teken van zwakte. Ze willen de leider, en beschermer van hun gezin zijn. Velen denken dat praten gelijkstaat aan jezelf blootstellen aan risico. Het is iets dat ze alles behalve gemakkelijk afgaat. Zij zijn bang om als 'watje' over te komen of een fatale fout te maken!"

Sarafina griste nog diep in gedachten haar tas van het bureau af.....

"What ever Indy!"

"Je hoorde toch wat hij zei?"

"Zo sneaky zijn die mannen tegenwoordig! Jóu de hand vragen, en ondertussen een back-upp-plan-wifey achter de hand houden!," siste ze stellig.

Opnieuw hield ik Saar tegen.

Ze had volgens mij maar één doelstelling....

....Arslan confronteren met die zogenaamde Çilem...

Tja, zodra een man over een andere vrouw begint, raken wij geobsedeerd. Al is hij een nietsnut, dan nog willen wij de onderste van de kan weten. Puur omdat onze voelsprieten in een detective flow beland.

"Who's that girl...??", blijft onze onderbewustzijn pushen tot de raarste fratsen en acties. Er zijn zelfs dames die als een 'Sherlock Holmes', alle ins-and-outs van die meid willen weten. De die-hard types, bivakkeren zelfs zonder schroom in hun auto, bij die desbetreffende rivale in de straat.

Bittere Levenslessen (Actief)Where stories live. Discover now