03

1.6K 52 9
                                    

Louis

'Weet je zeker dat we deze kant op moeten?' moppert Niall. Ik knik. 'Heel zeker, hier moest ergens die klif zijn. Liam vouwt de kaart weer open. 'Nog 500 meter lope, en geen stap verder, dan lig je dood onderaan de berg...' leest hij voor. 'Lijkt me duidelijk' lacht Harry. Wat is hij toch schattig als hij lacht. En als hij slaapt, en eet, en praat, en zingt, en nou ja... eigenlijk altijd. Zayn en Liam lopen vooraan met de kaart. 'Wedden dat ik als eerst bij de klif ben, guys!' wed Niall. Ik rol met mijn ogen. 'Niall... straks flikker je nog naar beneden.' zegt Harry. 'Nee hoor' zegt Niall. Hij tilt zijn voet omhoog. 'Sirieus, Niall? voetbalschoenen?' zeg ik. Niall knikt. Harry lacht, alweer. Niall begint te rennen en Harry rent erachteraan. 'Pas op!' schreeuw ik ze achterna. Ik ga bij Liam en Zayn lopen. 'Heb je al little mix' album gekocht?' vraagt Zayn aan Liam. Liam schud zijn hoofd. 'Wat moet ik ermee?' vraagt hij. 'Perrie nog wat op weg helpen' knipoogt Zayn. Niall komt paniekerig aanrennen. 'What's up?' vraag ik. 'Heb je verloren?' 'nee idioot!' bibbert Niall. 'Harry is gevallen, hij hangt in een boom!'. Ik slik, hij is wat?! 'Wat?' vraagt Zayn. 'Harry en Niall deden een wedstrijd wie als eerst bij de klif zou zijn, Harry kon niet op tijd afremmen en is gevallen' leg ik uit. We stuiven richting de klif. 

Harry

'Hallo?!' roep ik. 'Liam, Louis?'. Mijn armen beginnen pijn te doen. Ik probeer mezelf op te hijsen aan de tak waar ik aan hang. 'Zayn!' roep ik door. 'Niall? waar ben je! Ga hulp halen!' schreeuw ik nog harder. Ik kijk naar beneden. Ik word duizelig van de diepte. 'Dit ravijn is zeker 80 kilometer diep' mompel ik. Niall komt en met zijn hoofd over de rand gepiept. 'Ik heb al hulp gehaald, Louis heeft een touw bij' zegt hij. Zayn kijk voorzicht over de rand maar loopt dan achteruit. 'Jezusmina, die klif is diehiep!' rilt hij. 'Ik zou niet graag met je ruilen Curly boy' zegt nu ook Liam. Ik slik. Ik zou ook niet graag met mezelf willen ruilen als ik daar stond. Ik hoor de tak kraken. 'Lou!' gil ik. 'Schiet op, ik hoor het hier kraken!'. 'Er valt een touw naar beneden. 'Pak vast!' schreeuwt Louis. Ik doe wat hij zegt en de jongens trekken me omhoog. Liam, Zayn en Niall vallen neer zodra ik veilig boven ben. Ik val Louis om de hals. 'Je bent mijn held!' zeg ik. Dan besef ik wat ik aan het doen was. Ik leek wel een verliefde puber. 'Uh, sorry...' mompel ik.

Louis

Ik kan wel eeuwen blijven staan zo, maar Harry laat me los. 'Sorry...' zegt hij nog een keer. 'Maakt niet uit' lach ik. 'Je leeft nog!'. Harry knikt. 'Ik uhm... wil iets zeggen, en uhm' begint Harry. Ga maar door, ik weet dat je het kunt! Zeg dat je me leuk vind. Ik bid en hoop. 'Laat maar' zegt Harry. Teleurgesteld knik ik. 'Oké'  zeg ik. 'Een sprong in het diepe is wel genoeg vandaag' zegt Harry. Een sprong in het diepe? Wat zal hij daar mee bedoelen, wil hij One Direction misschien verlaten? Nee, dat zal het niet zijn. 'Hey jongens, komen jullie nog of willen jullie samen gaan bungeejumpen?!' roept Zayn. We lopen richting de andere guys. 'Dat was best wel scary...' zegt Harry. Niall knikt. 'Niet alleen voor jou, ik zag je die klif in donderen, ik dacht... Die is morsdood...'. Ik doe alsof ik luister, maar ik denk na: wat zou er gebeurd zijn als Harry echt was neergeploft in die akelige diepte? Gewoon niet aan denken. 'Dus ik keek heel voorzichtig over de rand, verwacht op veel bloed of een stof wolk, maar je ging als edn koalabeertje aan die boom' vertelt Niall verder. Ik stel voor hoe Harry als koalabeertje aan die boom gehangen zou hebben, volgens Niall. Wat zal hij bang zijn geweest, en alleen al door te weten dat hij bang was, heb ik al pijn. 'Gelukkig is Styles er nog' zegt Liam, altijd positief. 'Hoe hadden we het anders aan alle fans, en je familie moeten zeggen?' bedenkt Zayn. 'Gemma zou heel erg gaan huilen...' zeg ik. Harry knikt. 'Dat denk ik ook, maar ik heb wel gewonnen!'. We kijken hem allemaal aan. 'Ja, maar je was wel bijna dood' zegt Liam. 'Weet ik' zegt Harry. Ik moet bijna overgeven als ik aan Harry's begrafenis denk. Of crematie. 'Dan was het mijn schuld geweest' beseft Niall. We knikken alle vier. 'Omg... ben ik blij dat Louis touw bij had, ik trakteer op pizza in het dorp, genoeg kliffen gezien voor vandaag' besluit hij. Dus lopen we weer gezellig kletsend naar de pizzeria. 

Harry

Nu hou ik alleen maar nog meer van Lou... Hij heeft mijn leven gered, hij is gewoon mijn superman! Mijn meneer Incredible, mijn, mijn... spiderman, Ironman? Ik eet mijn pizza salami en luister naar Zayn die verteld over Little mix' nieuwe liedjes. Sinds hij en Perrie getrouwd zijn, praat hij nog meer over haar... soms best wel irritant. 'Dus er komen veel gavere liedjes op, maar Perrie wil wel minder blote kleding aan in de videoclips' zegt Zayn. Ik luister maar half. Wij moeten ook na gaan denken over onze videoclips. alsof Louis hetzelfde denkt zegt hij: 'En onze videoclips?'. We denken na. 'Iets met vuurwerk!' zegt Liam. 'En met zwarte panters! We maken er iets bonts van' stelt Zayn voor. We kijken hem aan. 'Nu begin je ook al te denken als Perrie' zeg ik. 'Je bent hopeloos' zegt Louis. 'En op het strand?' zegt Niall. 'Nee, dat hadden we al bij "What makes you beautiful'', en dat is niet orgineel' zegt Liam. 'Het moet een groot spektacel worden! Een videoclip die niemand vergeet!'. We denken na. 'Iets met veel effecten en... gekleurd licht! zegt Zayn. 'Hèhè, Zayn heeft zijn Perrie-gedachte van zich afgezet' zucht Louis. 'Begin er zelf dat niet steeds over' zegt Zayn. 'Sorry' zegt Louis. 'Wat dat je van acrobaten?' vraag ik. 'Hmm...' zegt Liam. 'Nope...' zegt Niall. 'Jawel!' zegt Louis. 'Of in ieder geval veel dansers en figuranten'. Iedereen kijkt Louis vreemd aan. 'Ik weet het, meestal ben ik van de simpele, casuale clips, maar dit keer doen we anders!' verdedigd Louis zich. 

Louis

Ik lig in bed, ik deel een kamer met Zayn en Liam. Niall en Harry liggen in een kamer naast ons. Ik hoor iemand snurken. Liam. Zayn is aan het tekenen met een klein lampje boven een schrift. Ik lig te denken. Wat zal Harry bedoelt hebben 'nog een sprong in het diepe'. 'Wat zeg je?' vraagt Zayn. 'Je bent aan het mompelen.' 'nee, niks' zeg ik. Ik verraad mezelf ooit nog eens. 'Ik heb een ideetje' grijnst Zayn. Ik kijk hem vragend aan. 'Oké?' vraagt Zayn. 'Ligt eraan wat' zeg ik. 'We scheren onze naam in Liams beenhaar' grijnst Zayn. Ik barst in lachen uit. 'Je naam in Liàms beenhaar?' proest ik. Zayn knikt. 'Wel stil, sukkel, hij mag niet wakker worden' 'kunnen we gelijk een neusklemmetje op zijn neus plaatsen, jezus, hij snurkt echt als een walrus!' lach ik. 'Na een kwartiertje is dat weer over' zegt Zayn. 'Ervaring mee?' vraag ik. Zayn wacht even knikt dan. Hij pakt een scheerapparaat. 'Z-A-Y-N' lees ik terwijl Zayn scheert. Ik lach. 'Jij?' vraagt hij. Wat zal Harry denken als hij dat leest? 'Nee, ik heb de slappe lach, ik schiet vast uit' grinnik ik. 'We kunnen de slagroom en veer grap doen?' stelt Zayn voor. Ik schud mijn hoofd. 'Dan kunnen we net zo goed slagroom in een keer op zijn gezicht spuiten' denk ik hardop. Zayn knikt. 'Dat is waar'. Zayn pakt schilderspullen. Wit, zwart, donkerbruin en lichtbruin. 'Uhm, Zayn, wat ga je doen?' vraag ik. Zayn pakt nog een glas water en een bordje. 'Dat zie je zo wel' zegt Zayn mystrieus. Hij verft Liams oogleden wit. 'Huh?' vraag ik. 'Ik schilder zijn ogen alsof ze open zijn, dan binden we hem vestaan touwen en lopen we over de buizen bij het plafond met hem naar Harry en Niall, en filmen het' zegt Zayn terwijl hij Liams bruine irissen schildert. Ik lach. 'Geweldig idee!'. Zayn maakt zijn wimpers en pupillen af en we bekijken het resultaat. 'Net echt' complimeteer ik Zayn. 'Dankje, heb je dat touw nog van vanmiddag?' vraagt Zayn. Ik zoek in mijn tas en geef het hem dan. Ik bindt zijn linkerhand vast en Zayn zijn rechter. Zayn klimt via een stoel en een prullebak op de afvoerbuizen boven ons en hij kruipt richting Harry's en Niall's kamer. Het ziet er nogal vreemd uit. Liam zweeft een paar centimeter boven de grond en zijn handen staan omhoog. Ik heb mijn telefoon vast en film Zayn die de grootste moeite doet om Liam - die 70 kg weegt - met zich mee te krijgen. Zayn laat Liam naar Niall bed lopen. Ik sta om het hoekje van de deur terwijl Zayn begint te praten. Harry schrikt wakker. 'Liam? wat doe jij hier, het is 2 uur 's nachts!' 'Ik ben Liam niet, ik ben zijn ziel! vertel me wat je op je hart hebt!' Zegt Zayn

_______________

Ja, ja stop maar ik weet het. Het einde is heel erg vaag maar ik was inspiratieloos maar ik moest gewoon schrijven. Ik hoop dat het eerste stuk wel fatsoenlijk was :) Nog 2 hoofdstukken en dan wordt het wel goed... het spijt me zo Shippers maar om ze meteen een relatie te laten hebben is natuurlijk niet leuk

bye xx

Do you love me?Where stories live. Discover now