Pregnant

1.9K 133 21
                                    

Pov Nada
'Je moeder en ik moeten je wat vertellen.' Zegt Nadir met een grote glimlach. Ayoub neemt een slokje van zijn slush puppy en kijkt hem aandachtig aan. Nadir kijkt mij kort aan. Ik glimlach en knik. 'Mama is niet alleen dik, maar mama heeft een baby in haar buik.' Zegt Nadir opgewonden. Ayoub kijkt me raar aan. Nadir en ik beginnen hard te lachen. Ayoub zegt niks en kijkt ons vreemd aan. 'Hey dove? Je krijgt een baby broertje of zusje.' Zeg ik lachend. Ayoub begint te lachen. 'Broertje.' Zegt hij. 'Of zusje.' Zeg ik. 'Nee broertje.' Zegt hij en kijkt me apart aan. 'Broertje of zusje.' Zegt Nadir lachend. 'Wanneer?' Vraagt Ayoub en voelt mijn buik. 'Bijna, wel nog wat weekjes wachten.' Zeg ik. Ik neem Ayoub lachend in mijn armen. 'Gaan we nou verder voetballen?' Vraagt Ayoub en staat op. 'Ja ga maar lieverd.' Zeg ik lachend. Ayoub pakt de bal en rent al naar het goal. Nadir geeft me een kusje en glimlacht schattig. 'Een man van weinig woorden hé.' Zegt hij lachend. Ik moet lachen en streel zijn wang. 'Niet te wild spelen.' Zeg ik en plant een kort kusje op zijn lippen. Hij lacht en loopt weg. 'Hij speelt wild, niet ik. Ik wil alleen winnen.' Roept hij en rent naar Ayoub toe. Ik glimlach breed terwijl ik naar mijn twee favoriete jongens kijk.

'Mama mag ik dit maken?' Vraagt Ayoub en geeft me een pak brownies aan. 'Ja stop maar in de kar. Ik kijk verder. 'Kan je deze maken? Ik hou hiervan.' Zegt Nadir en komt aanlopen met cupcakes. 'Jullie zijn best irritant.' Zeg ik en leg het in de kar. 'Hou ook van jou.' Zegt hij lachend en drukt een kusje op mijn wang. 'Oke ga nou maar weg, ik moet dit nog allemaal halen.' Zeg ik en laat het het lijstje zien. 'Ik ben met Ayoub bij het snoep.' Zegt hij en loopt weg. Ik lach en zoek wat ik nodig heb.

Ik loop naar de snoepafdeling en zie ze staan. 'Wat hebben jullie?' Vraag ik. Ze gooien beide drie zakken snoep en chocola in de kar. Ik bekijk het en moet lachen. 'Wesh denken jullie is suikerfeest ofzo?' Vraag ik. 'Voor in de snoepkast.' Zegt Ayoub snel. 'Ja voor in de kast.' Zegt Nadir hem na. 'Één zak snoep en één met chocola. En deze want mama vind deze lekker.' Zeg ik en pak een zak chocolade. 'Dat is niet eerlijk!' Zegt Ayoub verdrietig. Ik duw alle zakken die ze gepakt hebben terug in Nadirs handen. 'Ben je serieus? Kom op.' Dringt hij aan. 'Deze en deze!' Zegt Ayoub snel en pakt twee zakken. 'Nee niet die!' Zegt Nadir gelijk. 'Jawel gek. Deze zijn beste.' Zegt Ayoub. 'Kom met twee zakken naar me toe. Ik sta bij de diepvries verderop.' Zeg ik en loop lachend weg.

'Oke lasagne of spaghetti?' Vraag ik. 'Spaghetti!' Roept Ayoub meteen. Nadir kijkt me kort aan. 'Lasagne.' Zegt hij en kijkt weer naar de tv. 'Nee mama spaghetti!' Zegt Ayoub snel. 'Wat wordt het nou? Kom eens uit die tv.' Zeg ik en ga voor de tv staan. 'We zitten in een potje!' Zegt Ayoub snel. 'Nada man. Schuif.' Zegt Nadir en duwt me rustig weg. Ik zucht diep. 'Ik ga lasagne maken.' Zeg ik en kijk ze aan. Nadir juicht hard en springt in het rond. Hij heeft gescoord blijkbaar. Hij zet Fifa op pauze en kijkt me aan. 'Zei je wat?' Vraagt hij. Ik rol met mijn ogen. 'Waarom lasagne?' Vraagt Ayoub zuchtend. 'Omdat mama daar zin in heeft en jullie konden niet beslissen.' Zeg ik. 'Je kiest altijd zijn kant.' Mompelt Ayoub boos. 'Dat is niet waar.' Zegt Nadir snel. 'Ik kies geen kanten.' Zeg ik en kijk Ayoub goed aan. 'Jawel, altijd die van hem. Dat komt omdat hij je man is.' Zegt hij en staat boos op. 'Ik kies geen kanten. Hij is mijn man ja, jij bent mijn zoon. Nu even normaal doen.' Zeg ik. 'Jij komt letterlijk uit haar. Denk je serieus dat ze mij kant gaat kiezen, omdat ik toevallig de liefde van haar leven ben.' Zegt Nadir en knipoogt naar me. 'Jij doe normaal en jij stel je niet zo aan. Ik ga pasta maken, niet goed? Jammer dan, want dat eten we!' Zeg ik pissig. 'Speel maar lekker tegen jezelf.' Zegt Ayoub boos en duwt de controller in Nadirs handen. Hij stormt boos naar boven. Ik hoor zijn kamer dichtklappen en zucht diep. 'Wat? Tegen wie moet ik nu spelen?' Vraagt Nadir en kijkt mij grijzend aan. 'Flikker op.' Zeg ik lachend en loop naar de keuken. 'Het is eigenlijk wel waar.' Hoor ik Nadir zeggen. Ik kijk achter me en zucht. 'Wat is waar?' Vraag ik en pak een pan uit de kast. 'Dat je me voortrekt.' Zegt Nadir en pakt een zak snoep. 'We gaan zo eten.' Zeg ik en pak de zak af. Hij legt zijn handen snel op mijn heupen en trekt me dichterbij. Ik zucht en kijk hem aan. 'Ik trek je niet voor. Dat is echt onzin.' Zeg ik. 'Hij deed je pijn, ik zorg dat je kreunt.' Fluistert hij. Ik kijk hem droog aan. 'Hij kwam uit jou, ik in jou.' Gaat hij door. Ik moet hard lachen en duw hem weg. 'Je bent echt gek.' Zeg ik lachend. 'Nou ga het goedmaken of speel tegen jezelf.' Zeg ik en druk een kusje op zijn lippen. 'Oke mama.' Zegt hij en knipoogt. Ik voel zijn hand op mijn bil en rol met mijn ogen. Ik duw hem weg en begin met koken.

Mommy's life {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu