1.BÖLÜM

6K 259 92
                                    

Keyifli okumalar. 

Bölüm Şarkısı
Cem Adrian& Birsen Tezer- Beni Hatırladın Mı?

***
Cumartesi gününü doktora tezine ve danışan dosyalarına ayırarak geçiren Berrak pazar gününü keyif günü olarak seçmiş ve sabahın son saatlerine kadar uyumuştu.

Kalkıp duşunu aldıktan sonra mutfağa girse de canı hiç kahvaltı hazırlamak istememişti. Gülşen'in içeri odada bilgisayardan dizi izlediğini gelen seslerden anlayabiliyordu. Aynı zamanda çeşitli abur cuburlarla dolu olan çekmece de açıktı. Dışarıda kahvaltı yapma fikri ona çok cazip gelmişti. Mutfaktan çıkıp arkadaşının odasının önüne geldi. Kapıyı tıklattıktan sonra başını uzattı. İzlediği diziyi durduran Gülşen yatakta bağdaş kurmuş haldeydi başını çevirip kapıya bakıyordu.

"Lütfen bölümün sonlarında olduğunu söyle." dedi Berrak. Çünkü çok acıkmıştı ve giyinip hemen çıkmak istiyordu.

"Neden sordun?" derken aslında arkadaşının niyetini çoktan anlamıştı Gülşen. Onu çok iyi tanıyordu ya da öyle sanıyordu.

"Dışarıya kahvaltıya gidelim mi? Bugün tüm gün miskinlik yapasım var kahvaltı hazırlamak istemiyorum."
Berrak'ın sevimli haline dayanamayan Gülşen dizinin kaç dakikası kaldığına baktı. Beş dakika kadar kalmıştı.

"Sen saçlarını kurutana kadar dizim biter, hazırlanıp çıkalım." Genç kız arkadaşına teşekkür öpücüğü attıktan sonra odasına geçip saçlarını kuruttu. Enine çizgili siyah beyaz tişörtünün altına siyah dar bir pantolon giydi. Rengi açılmış saçlarını serbest bırakıp siyah kısa botlarını dolaptan aldı. Kot ceket giyip ve siyah omuzdan askılı çantasını da taktığında aynada üniversiteli bir kız görür gibi olmuştu. Çok uzaklaşmak istemedikleri için yürüyerek gidebilecekleri bir yer seçtiler. Nişantaşı'ndan Beşiktaş'a inmeye karar vermişlerdi.

Gittikleri yeri Gülşen de Berrak da çok seviyorlardı. Berrak özellikle öğrencilerin de bulunduğu bu ortamlarda olmayı işi için yararlı buluyordu. Yokuş aşağı inmek onlar için sıkıntı olmasa da dönerken Berrak'ın mızmızlanacağını adı gibi biliyordu Gülşen. Onun da işine geldiği için dönerken yürümemeyi tercih edeceklerdi.

Karşılıklı koltukların olduğu masalardan birine oturdular. İki kişilik serpme kahvaltılarını söylerken Gülşen bir de ortaya menemen söylemekten geri durmamıştı. Garson gittikten sonra Gülşen kollarını masaya dayadı. Kafasındaki soru işaretlerini Berrak gözlerinden okumuştu.

"Berrak stres ve kaygı sınav konusunda ne kadar belirleyici? Yani evet, biliyorum etkisi var ama oranı konusunda ne söyleyebilirsin?" Berrak bu konuşmadan ne çıkarması gerektiğini bilmiyordu.
"Bizde her durumun şahsiliği olduğu için çocuğun ailesinin ebeveynlik yaklaşımlarından, lise düzeyine hatta sınıftan baş etme becerilerine kadar birçok etken bu oranı değiştirir. Ne için öğrenmek istediğine bağlı?" dediğinde Gülşen bir meslektaşına danışmanının ne kadar doğru olabileceğini düşünüyordu. Bir süredir aile terapisi yürütmeye çalıştığı bir çift onu çok zorlamaya başlamış ve süreci ilerletme konusunda sıkıntı yaşamasına neden olmuştu. Meslektaş destekli bir çalışma yapmakla gizliliği ihlal etmek arasındaki o sınır çok ince olduğu için temkinli yaklaştı.

"Danışma yaptığım bir çift hatta aile var. Ailenin çocuklarından ikisi sınava hazırlık döneminde ve kadın eşini çocuklarına ilgisizlikle suçlarken çocuklar ikisi arasındaki ilişkiyi bir stres ve kaygı nedeni olarak belirtiyorlar." Berrak vakayı tam olarak bilmese de hangi çift olduğunu tahmin etmişti.

"Açıkça konuşmak istersen gizliliği koruyarak konuşabiliriz. Yardımcı olmaya çalışırım." Gülşen kahvaltıları gelmeden önce bu konuyu konuşabileceklerini düşünerek danışanlarını ve durumu kısaca özetledi.

Aşk İkilemi -Aşk Serisi 1-Where stories live. Discover now