17

336 54 9
                                    

Matúš nakoniec odišiel až neskoro večer

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Matúš nakoniec odišiel až neskoro večer. Síce to bol deň, ktorý mi okrem príjemného uvoľnenia doprial aj chvíľky hrôzy a strachu, aj tak som ho brala ako vcelku fajn.

Na druhý deň po práci som sa stretla s Luckou v našej obľúbenej kaviarni. Posledné dni mi dali zabrať a ja som sa jednoducho potrebovala vykecať svojej najlepšej kamoške.

„Jedno presso s mliekom, kola a chladený pomarančový džús, ako vždy?" Usmiala sa na nás čašníčka po príchode k nášmu stolu, pretože nás už dobre poznala.

„Áno, ďakujeme." Odpovedala jej Lucia a obe sme jej opätovali úsmev.

„Ach, Luci, vieš čo? Mne asi konečne docvaklo, kto stojí za celým tým obťažovaním," začala som náš rozhovor so smútkom v hlase.

„Kto?" Zvedavo sa na mňa pozrela.

„Saša." Odpovedala som stroho, nervózne žmoliac v rukách dečku na stole.

„Ježiš, niee. To si robíš srandu?! Že mi to skôr nenapadlo! Špina svinská," vyjadrila sa Lucia veľmi otvorene, ako to u nej bolo zvykom.

„Veru tak, čo ti poviem. Včera ma skoro zostrelila šípom, keď sme boli s Matúšom spolu na jarmoku." Chytila som sa za čelo pri spomienke na tie chvíle.

„Sakra, to nemyslíš vážne?! Zlatko, ja viem, že sa ti to možno bude zdať hlúpe alebo ťažké alebo čokoľvek, ale mala by si to jednoznačne už oznámiť na polícii. Toto už naozaj nie je normálne. Čo sa máš báť o holý život vždy, keď sa niekam pohneš z domu?!" Povedala a začala sa obzerať okolo seba, akoby sa chcela uistiť, že mi aktuálne pri nej nič nehrozí.

„Keď ja neviem. Bojím sa. Pochop ma. Neviem čoho všetkého je schopná..."

„Práve preto by si to mala urobiť, drahá! Tu už nie je nad čím uvažovať! Čo ti mám najať súkromnú ochranku?!" Jej hlas začínal znieť naozaj naštvane.

„Ale prosím ťa! Nepreháňajme to. Ja sa iba stále pozastavujem nad tým, prečo toto všetko robí. Za tým predsa musí byť niečo viac," zamýšľala som sa nahlas.

„Čo viac? Nina, celé je to iba o závisti! Keď ti niekto ubližuje, znamená to, že ti závidí. Znamená to že máš niečo, čo on nemá. Jednoducho sa nedokáže preniesť cez to, že si jej vlastne kvázi ukradla dvoch chlapov naraz. Vravela si, že s obomi chodila, nie? Tak? Čo viac ti treba na tom vysvetľovať?" Rozhadzovala okolo seba rukami poriadne napálená. Stavím sa, že keby mala teraz Sašu pred sebou, vrazila by jej takú, že by jej stena dala druhú. Proste pravá najlepšia kamoška.

„Čo viac? Ja si myslím, že minimálne s jedným musela mať niečo viac, ako len obyčajný vzťah! A som si takmer istá, že s Alexom. Toto nie je iba obyčajná žiarlivosť, ver mi. Ona minimálne jedného z nich stále miluje!" Snažila som sa jej vysvetliť svoje myšlienky, ktoré mi už dlho brázdili hlavou.

Hra s ohňomWhere stories live. Discover now