Martinova kariérní krize

20 2 0
                                    

"Pověz nám, co víš," zeptal se hlavní vyslýchatel pan Vistrčil poté, co do Neblahého tušení násilně nalil nově vyvinutou drogu, jež obsahuje onu infikovanou bazénovou vodu a rozpuštěný hroznový cukr v podobě kulatých tablet. Poměr surovin a postup výroby je však neznámý, mistr cukrář má povinnost zachovat tajemství. Chvíli jí trvalo, než se probrala, neboť ta nebohá a nyní zfetovaná dívenka za sebou měla strastiplnou cestu do jedné ze základen odbojového komanda - nejmenovaného plaveckého bazénu, kde se naše dvě hlavní hrdinky seznámily. Sídlo musí zůstat v tajnosti, a tak pan Vistrčil dostal od vyššího vedení (tj. Běla a Klára) rozkaz převázat jí oči plavkama kamaráda Marka. Za následky tohoto traumatizujícího zážitku nenese vedení žádnou odpovědnost.

Když přišla k sobě, zmohla se jen na: "Huh? O co go? Proč vaše hlava vypadá jako ananas?" "Na procentuálním podílu spermatu ve vodě budu muset ještě zapracovat," mrmlal si pro sebe Martin, "a možná by si ta rugbistická nedochůdčata mohla uvědomit, že nemají žádný sexuální život, a tak nepotřebují jíst tolik ananasu..." Když zahlédl nechápavý výraz Neblahého tušení, rychle se probral z vědeckého transu. Možná tomu taky pomohl křik z reproduktorů od vyššího vedení, které celou dobu sledovalo dění na kamerách, že si má pohnout, protože vikuně jsou v nebezpečí a taky se musí ještě stihnout učit na maturitu.

"Proč jste se spolu se Zvukařem a armádou vašich potomků rozhodla brutálně zavraždit Niki, družku Sardinky, našeho kolegy v oblasti terénního výzkumu? Moc dobře jste věděla, že je to jeho jediný smysl života! Nyní v důsledku utrpěného traumatu nemůže dále pokračovat ve svém džobu." Martina to těžce nebavilo, ale vpřed ho poháněla vidina kratší pracovní doby a on se chtěl věnovat milovanému šachovému pornu, než vzejde v platnost Tlamígošův verdikt o jeho zpoplatnění, a tak se alespoň snažil znít drsně, ale všichni víme, jaký je to flegmatik. Zvukařova behavioristická teorie, že výchovou se může potlačit temperament, očividně nefunguje, může se to dokázat kamerovým záznamem z kanceláře VV, kde oběť únosu propukla v chrochtavý záchvat smíchu.

Chvíli poté, současně s Vistrčilovým "za chvíli asi dám výpověď", se rozrazily dveře. V nich stála Klára v celočerném outfitu, plaveckou pičkou schovávající její objemné kadeře a slunečními brýlemi, jen její kraví ponožky zářily až do Brna. "Už mě to přestává bavit. Vistrčile, nemůžeš dát výpověď. Za prvé, v apokalyptickém světě pracovní smlouvy už neexistujou. Za druhé, Tlamígoš by tě popravil, protože by sis tam nebyl schopnej najít polovičku na množení. Pochop to. Už mě irituješ podobně jako "megaňuf" a "Klárík". Vypadni už. Bělo, nastává tvůj čas!" Řekla to celý na jeden nádech, tím pádem stál Martin chvíli na místě a přemýšlel, co se po něm vlastně chce. Nakonec zajásal, jak jen to flegmatik umí, a odešel se koukat na porno. Ve dveřích málem srazil právě přicházející Bělu.

Jakmile Tušení Bělu spatřilo, okamžitě se ozval křik a brek, že řekne cokoliv, jen ať s Bělou nemusí spát v chatce. Klára se uvelebila na pohodlné dřevěné bazénové lavici, Běla si sedla do kouta místnosti se svým infarktovým kafem a Neblahé tušení trochu neochotně začalo své vyprávění.

Fufík, nebo život?Where stories live. Discover now