2

302 85 122
                                    

Sabah kalkar kalkmaz kendimi şirkette buldum.Böyle zamanlarda kahvaltı kavramı tamamen kaybolur,yerine bilgisayar başında poğaça kahve gelirdi.Evde olduğum zamanlar boyunca kendime özenebildiğim kadar güzel bir kahvaltı hazırlardım. Çocukluğumdan beri babam ve abimden sonra kalan artıklarla beslendiğim için bu bana o kadar iyi gelirdi ki, ben tek başıma iyiydim, mutluydum.

Bora sandalyesini benim masama doğru ittirip yanıma geldi.Gözlerim az önce kafamda düşünüp canımı sıkan olay yüzünden yaşlıydı.

"Arabanın belgeleri yanında mı?"

"Arabada."

"Anahtarı ver halledip geliyim."

"Bu kadar hızlımı yani.Ayarladın mı herşeyi?"

Tamam eninde sonunda olacaktı bu ama bu çok hızlıydı.Anahtarı verdim.Kalbimin bir kısmınıda bıraktım arabamla.Birine sevgi duymak nedir bilmiyordum ama birşeye bağlanırsam ondan ayrılmak benim için çok zordu işte.

Kafamdaki tüm düşünceleri bırakıp işime döndüm.Sıkı çalışıp mesaiye bırakmadan bitirmek istiyordum,sonuçta doğum günü partisi vardı bugün.Çok heyecanlıydım ya insan içine karışacağım için!

Saat 6 olduğunda eve sağ salim gelebilmiştim.Artık bir arabam yoktu,kendi başımın çaresine bakmalıydım.Toz pembe gömlek tarzı elbisemi giydikten sonra aynı renklerde topuklu ayakkabımı geçirdim ayağıma.Biraz makyaj yaptıktan sonra hazırdım işte.

Banu alacaktı gruptaki kızları.Bora her zamanki gibi teklif etmekte geç kaldı ve her zamanki gibi benim kızlarla gideceğime bozulmuştu.

Korna sesi geldiğinde oyalanmadan dışarı çıktım.Banu siyah mini bir elbise giymiş,saçlarını düzleştirip gözlerini ön plana çıkaracak bir makyaj yapmıştı.Banu buradaki en yakın olduğum arkadaşımdı ama onla bile kilometrelerce mesafe vardı.Çünkü ben kimseye öyle kolay ısınamıyordum.
Onunda soğuk bir kişiliği vardı ama en çok onu sevmiştim,gerçekçiydi çünkü.

Yarım saatin ardından nihayet gelmiştik.Bir otelin gece klübüydü burası.Nerden bilebilirdim ki hayatımın buraya attığım ilk adımdan itibaren değişeceğini.

Herşeyden habersiz sadece eğlenmek için, hayatımda ilk kez bir gece klübüne gelmiştim.Bayağı lüks bir yerdi,kendi çabalarımla gelebileceğim türden değildi.

İçeride herkes farklı yerlere dağılmıştı. Gece klübü olduğu için toplu bir organizasyon olamazdı tabi.Herkes içkisini ısmarlamaya başlayınca benim de bugünlük içmemde bir sakınca olmayacağını düşündüm.Hoş ilk olacaktı ama kim karışırdı ki?Ben, kendim için herşeye karar verecek olan bendim. Ama öylesine birşey olsun da istemiyordum.

Kalkıp barmenin olduğu yere doğru gittim.Buralar öyle yerlerdi ki insanlar kimseye aldırmadan içip dans edebiliyor,bağırıp çağırıp eğlenebiliyorlardı.Bar taburesine oturduğumda barmenin bakışları bana döndü.

"Ne alırdınız?"

"Bana önermeniz gerekiyor çünkü ilk defa içeceğim.Hem hafif hem güzel olsun."

"Peki efendim uygun bir kokteyl hazırlıyorum."

Arkamda bir hareketlenme olduktan sonra bir el omzuma dokundu.

"Afedersiniz ama yerime oturuyorsunuz."

"Afedersiniz ama yeriniz olduğunu belirten hiçbirşey yoktu.O yüzden oturdum işimde az zaten ayakta beklerim."

Barmen gelince konuşmamız bitti ve öküz gibi gitti sandalyeye oturdu ve arsız arsız yüzüme bakıyordu.

"Buyrun efendim beğenmezseniz içki oranını daha da azaltabilirim."

Bir Yaz Gecesi RüyasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin