Epilóg

2.7K 187 82
                                    

-o mesiac neskôr-

-Samuel-

S pootvorenými ústami som neprestával hypnotizovať nápis, týčiaci sa na spodnej strane televíznej obrazovky:

Wilson's corporation na pokraji bankrotu?

Nech som sa na to však pozeral akokoľvek, žiadna iná preslávená rodina s priezviskom Wilson mi jednoducho na myseľ neprichádzala.

Preto som len s prekvapeným pohľadom schmatol ovládač povaľujúci sa na obývacom stolíku a pridal zvuk, započúvajúc sa tak do dramatickosti hlasu neznámej moderátorky:

„...po nevydarenej svadbe jediného syna rodiny – Calluma Willsona, s teraz už bývalou snúbenicou – Shaylou Patryshiou..." predniesla pútavým hlasom, akoby išlo o tú najšťavnatejšiu pikošku roka, na čo sa na obrazovke objavili dve samostatné fotografie Calluma a Shayli.

„...sa zdá, že rodinu postihlo ozajstné nešťastie." dokončila napínavým hlasom, než pokračovala ďalej v objasňovaní momentálnej situácie:

„Podľa aktuálnych informácii, sa Callum Willson dobrovoľne vzdal svojho postu dediča a prenechal všetky svoje akcie vo Willson's corporation jednému zo zamestnancov rodiny."

Napriek tomu, že som o tom už počul, stále som nemohol uveriť tomu, že to Callum kvôli mne skutočne spravil. Moje srdce sa za každým jemne rozochvelo pri predstave Callumovej obety a moja láska k nemu sa len viac prehĺbila.

„Po menšom pátraní sa zistilo, že spomínanou spoluvlastníčkou Willson's corporation sa stala žena menom Margaret Simonsnová, zamestnankyňa rodiny Willsonovcov." Pokračovala žena na televíznej obrazovke.

Zahľadený do televíznej reportáže, pripomínajúcej skôr akýsi bulvár, som sa posadil na prázdnu pohovku vedľa, zvedavo počúvajúc ďalšie informácie o aktuálnej situácii Callumovej rodiny.

„Krátko po tom, čo sa však podielu firmy chopila nová strana, v manželstve Willsonovcov nastali problémy. Pani Willsonová údajne po pár dňoch požiadala o rozvod, čo, ako sa dalo čakať, malo veľmi nepriaznivé následky pre ich spoločnú firmu Willson's corporation."

Moja sánka náhle poklesla a oči rozšírené prekvapením sa zamerali na videozáznam novinárov, odohrávaný pred firmou Callumových rodičov.

„Vo firme totiž nastali ihneď viaceré problémy. Pán Willson nám však neústupne odmietal odpovedať na naše otázky."

Callumov otec vychádzajúci z obrovských presklených dverí sa snažil vyhnúť všetkým kamerám a predrať sa cez dav neodbytných novinárov, po celý čas ignorujúc ich otázky. Následne sa v obraze ukázala jeho ochranka a tým videozáznam končil.

Hneď na to sa na obrazovke ukázala predchádzajúca moderátorka hodnotiaca celú situáciu slovami:

„Zdá sa, že Willson's corporation, rovnako ako rodinu Willsonovcov postihli zlé časy. Otázkou ostáva, akú budúcnosť čaká-"

Ovládač v mojich rukách náhle zmizol a televízia predo mnou sčernela, zabrániac mi tak vypočuť si aj koniec reportáže.

„Čo to pozeráš? Nemal by si tráviť čas nad podobnými blbosťami." Ozvalo sa nevrlým hlasom od vedľa.

Automaticky som pozrel do strany a všimol si Callumov nespokojný pohľad v očiach.

„C-Callum..." vyšlo zo mňa prekvapene, než som pri pohľade do jeho nič nehovoriacej tváre sťažka prehltol a po chvíli sa ho predsa len spýtal na otázku v mojej mysli, „v-videl si to?"

DIFFERENTWhere stories live. Discover now