Έρωτας μέσα από τις λέξεις

386 39 44
                                    

Καθόταν στο δρύινο γραφείο της, απορροφημένη στις σκέψεις της. Στο μυαλό της πολλές προτάσεις και ιδέες παρήλαυναν τελείως ασυγχρόνηστα. Είχε πολλά να γράψει, ωστόσο η καινές, διάχυτες ιδέες που ξεπετάγονταν από το πουθενά ανέκοπταν την ροή του γραπτού της και την έβαζαν σε δεύτερες σκέψεις.

Είναι αρκετά καλό αυτό που γράφω; μήπως να προσθέσω αυτό; μήπως να προσθέσω εκείνο;, οι σκέψεις την ζάλιζαν, την εξόντωναν, όμως δεν το έβαζε κάτω. Αναθεωρούσε και συνέχιζε την συγγραφή του έργου της.

Για πολλούς, το γράψιμο ενός τέτοιου θέματος φαινόταν επουσιώδες και ασήμαντο, ωστόσο, η απάντηση σε κάθε, απλή ερώτηση αποτελούσε για εκείνη μία νέα αφορμή εξάσκησης της συγγραφής.

"Έρωτας μέσα από τις λέξεις"

Διάβαζε και ξαναδιάβαζε προσεκτικά το δοσμένο θέμα και οι σκέψεις της περιπλέκονταν όλο και πιο πολύ.

Τι σημασία είχε, όμως, η τόση έμπνευσή της, την στιγμή που δεν είχε γράψει ούτε την θεματική περίοδο του κειμένου της;

Συνέχισε να ωθεί το μυαλό της σε περίπλοκες, σοφιστικέ σκέψεις, όταν τελικά βρήκε ένα απλό, αλλά όμορφο πρόλογο. Θα εισήγαγε πρώτα στο κείμενό της τον ορισμό του έρωτα και στην συνέχεια, θα κατέλυε ό,τι είχε γράψει προσθέτοντας τον δικό της μοναδικό, υποκειμενικό - όμως πιο κοντά στην πραγματικότητα - ορισμό.

Άδραξε το μοβ μολύβι της και άρχισε να καταγράφει μανιωδώς τις ιδέες της. Έγραφε γρήγορα προς φόβο μήπως ξεχάσει ή παραλείψει κάτι.

Καθ'όλη την διάρκεια συγγραφής του 'έργου' της - έτσι αποκαλούσε οτιδήποτε έγραφε, από κάτι απλό μέχρι κάτι φοβερά σύνθετο - χαμογελούσε αφηρημένα. Δεν ήταν χαρούμενη, όχι καμία σχέση, ήταν αντιθέτως τρομερά μπερδεμένη και απογοητευμένη. Μέσα της μαινόταν ένας φοβερός πόλεμος ανάμεσα στην καλοσύνη και την χαιρεκακία, ένας πόλεμος ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στην αγάπη και το μίσος. Είχε περάσει πολλά εκείνη την περίοδο, ωστόσο με την συγγραφή ξεχνιόταν, ταξίδευε σε νέους μαγικούς κόσμους, μακριά από την πληκτική και ανιαρή καθημερινότητά της.

Το γράψιμο ήταν ο δικός της τρόπος διαφυγής στον ολόδικό της κόσμο, έναν κόσμο καθαρισμένο από την κακία, τον θυμό, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Μέσα από τις λέξεις Where stories live. Discover now