Ζώντας σε μια άλλη εποχή

75 13 10
                                    

Ουτρέχτη, Ολλανδία

Εκείνη η μέρα ξεκίνησε νωρίς για την εικοσάχρονη Σαρλότ, που είχε αποχωριστεί το ζεστό κρεβάτι της ήδη πριν την απόλυτη ανατολή του ήλιου. Ακολούθησε την καθημερινή, πρωινή της ρουτίνα και στην συνέχεια, κρατώντας ένα βαρύ βιβλίο στο χέρι και μια λευκή κούπα καφέ, κατευθύνθηκε προς το μικρό, δρύινο γραφείο πλάι στο ξύλινο παράθυρο του δωματίου της. Εριξε μια γρήγορη ματιά στο μαύρο ρολόι χειρός της• η ώρα ήταν μόλις επτά το πρωί. Ένα ακατανόητο μουρμουρητό ξέφυγε από τα χείλη της• συνήθιζε να ξυπνά λίγο πριν το μεσημέρι, να χρονοτριβεί απολαμβάνοντας το πλούσιο πρωινό της και αργότερα να βγάζει βόλτα τον Σιντ, το μικρό, παιχνιδιάρικο σκυλάκι της κι εκείνη την ημέρα, τα πάντα είχαν πάρει εντελώς διαφορετική τροπή. Είχε ξυπνήσει πριν την αυγή, δεν είχε όρεξη να φτιάξει ένα χορταστικό πρωινό κι αντ'αυτού είχε αρκεστεί σε μια κούπα καφέ, η οποία ήλπιζε πως θα την βοηθούσε να ξυπνήσει. 

    Το βλέμμα της τρύπωσε έξω από το παράθυρο αντικρύζοντας τον αχανή ουράνιο θόλο που είχε μετατραπεί σ'ένα πανέμορφο καμβά στολισμένο με καφετιές και πορτοκαλιές πινελιές από τις πρώτες πρωινές αχτιδες του ήλιου που ξεπρόβαλλε. Η συνειδητοποίηση πως η φύση έκρυβε τεράστια ομορφιά, την έκανε να χαμογελάσει. Έπειτα, στράφηκε στο γραφείο της, όπου είχε τοποθετήσει το χοντροκομμένο βιβλίο της ιστορίας. Λάτρευε την ιστορία, έβρισκε ιδιαίτερα σαγηνευτική την ομορφιά του αρχαίου κόσμου και των παλιών γεγονότων, η συνειδητοποίηση ότι όλα αυτά τα πεπραγμένα που διάβαζε σ'αυτό το βιβλίο είχαν καθορίσει την ίδια της την ύπαρξη, την εξίταρε, ωστόσο κουραζόταν με την ιδέα πως έπρεπε να μάθει απ'έξω έναν ολόκληρο τόμο ιστορικών γεγονότων. Ήθελε να αξιοποιήσει τις ιστορικές της γνώσεις για να βελτιώσει τον τρόπο σκέψης και ζωής της, για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο και τους συνανθρώπους της, όμως, εκείνη την στιγμή, ήταν αναγκασμένη να μάθει όλες εκείνες τις σελίδες για να περάσει ένα από τα μαθήματα του πανεπιστημίου στο οποίο σπούδαζε. 

    Η αλήθεια ήταν πως δεν της άρεσε ιδιαίτερα η ιστορία της χώρας της, της Ολλανδίας, προτιμούσε εκείνη της Ρωσίας ή της Γερμανίας, αλλά πάντοτε υπερασπιζόταν με θέρμη την άποψη πως «όσο πιο πολύπλευρα και σφαιρικά αναλύεις ένα θέμα, τόσο καλύτερα το γνωρίζεις», γι'αυτό δεν έκανε πίσω, όπως πολλοί συμφοιτητές της, όταν ο καθηγητής τους τους ανέθεσε την ανάγνωση και εκμάθηση του συγκεκριμένου βιβλίου. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 07, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Μέσα από τις λέξεις Where stories live. Discover now