Θέλω να αλλάξω τον κόσμο

64 18 21
                                    

Ήταν πάντα άριστη μαθήτρια και απίστευτα όμορφη προσωπικότητα. Η ευχάριστη παρουσία της γέμιζε την ατμόσφαιρα, το αστείρευτο χιούμορ της ζωγράφιζε πάντα τεράστια χαμόγελα στα πρόσωπα όσων την περιέβαλλαν. Η προσωπικότητά της ήταν πάντα ευπρόσδεκτη, όσο κι αν η ίδια πίστευε πως γινόταν βαρετή. Κάθε μέρα ξετυλιγόταν κι από ένα νέο κομμάτι του εαυτού της, ένα κομμάτι που στην συνέχεια, όλοι επιζητούσαν και λάτρευαν.

Οι γονείς της ήταν περήφανοι για την υπεύθυνη, ενθουσιώδη και εύθυμη κόρη τους. Οι φίλοι της την λάτρευαν και αναζητούσαν πάντα την ευχάριστη παρέα της και την αισιόδοξη πλευρά της. Οι καθηγητές της πίστευαν πως θα πετύχαινε σπουδαία πράγματα στην ζωή της. Όλοι την έβλεπαν σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την πληκτικη ρουτίνα, ένα καταπραϋντικό από την πολύβουη ζωή και τα ατελείωτα προβλήματα τους.

Η ίδια δεν είχε ποτέ "καβαλήσει το καλάμι", ήξερε την αξία της, αγαπούσε τον εαυτό της και τον πρόσεχε αποβάλλοντας από αυτόν τον ναρκισσισμό και την εγωιστική συμπεριφορά.

Μία έναστρη νύχτα που είχε ξαπλώσει στην ταράτσα του σπιτιού της θαύμαζε το αχανές μπλε του ουράνιου θόλου και την μαγεία που εξέπεμπε το σκούρο μπλε χρώμα του νυχτερινού ουρανού σε συνδυασμό με το εκτυφλωτικό φως των φωτεινών αστεριών. Συλλογιζόταν την παροντική και μελλοντική ζωή της.. Ήταν ευτυχισμένη, δεν είχε τα πάντα, αλλά προσπαθούσε να βελτιώσει όσα είχε. Ωστόσο, ένιωθε κάτι να την πνίγει. Ήθελε τον κόσμο λίγο καλύτερο..

"Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο, λένε..", συλλογίστηκε. "Ίσως αυτό είναι που θέλω να κάνω. Να αλλάξω τον κόσμο. Να συμβάλλω στην κατάρριψη των στερεοτύπων, στην εξάλειψη του ρατσισμού και του σεξισμού και στην επικράτηση της αξιοκρατίας.."

Ναι, αυτό ήθελε.. Να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει λίγο καλύτερο. Ήθελε το όνομα της να μείνει στην ιστορία, η απόκτηση της υστεροφημίας αποτελούσε πάντα απύθμενη επιθυμία της.

Λίγοι, βέβαια, το γνώριζαν.
Αλλα πολλοί πίστευαν ότι αυτό το κορίτσι μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση της επιθυμίας της, όπως και η μνήμη της, παρέμεινε ως μια πηγή συγκίνησης για τους λίγους που το γνώριζαν.

Μόλις λίγες μέρες μετά την νύχτα στην ταράτσα, κλείνοντας τα δεκατέσσερα, ξεκίνησε για ένα αιώνιο ταξίδι με προορισμό  το άπειρο.

Παρ'ολ'αυτα, η επιθυμία της πραγματώθηκε, εν μέρει. Το ταξίδι της ενέπνευσε όλους όσους έμειναν πίσω, κάτι μέσα τους σκίρτησε και σίγουρα η ίδια κέρδισε την υστεροφημία της.

Ο απρόσμενος χαρακτήρας της και η ευχάριστη όψη της έμειναν για πάντα χαραγμένα στις καρδιές και τις μνήμες αυτών που την αγάπησαν και της πρόσφεραν αρωγή στις δυσκολίες που κατά καιρούς περνούσε..

~> Τελικά, ίσως η επιθυμία για αλλαγή πηγάζει από μέσα μας. Αλλάζουμε τον εαυτό μας και μαζί μας αλλάζουν και οι συνθήκες, οι συνάνθρωποί μας και οι συμπεριφορές τους.

~> Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο.

•ღ•

Καλησπέρα!

Το συγκεκριμένο one shot ήταν ήδη δημοσιευμένο σε ξεχωριστό βιβλίο ως ολοκληρωμένη ιστορία από μόνο του, αλλά είπα να το εντάξω σ'αυτό εδώ το βιβλιαράκι, οπότε μην απορήσετε αν το έχετε ξαναδιαβάσει. :')

Ξέρω ότι είναι κάπως απλοϊκό και αφελές, αλλά έχει συνδεθεί (και αυτό) με ένα κομμάτι του εαυτού μου, οπότε δεν θα μπορούσα να το διαγράψω έτσι απλά.

Να περνάτε καλά ♡

Μέσα από τις λέξεις Where stories live. Discover now