2.

23 1 0
                                    

    Cine ar fi știut ca ne va prinde și răsăritul împreuna? Timpul se scurgea puțin câte puțin însă ne-am rezumat la discuțiile despre viața. Probabil ar fi persoana potrivită care sa îți ofere sfaturi.
Din instinct ma uit la ceas având șapte apeluri pierdute de la Emma, colega mea dar și prietena mea. In acel moment mi-am dat seama ca aveam de prezentat astăzi un proiect important pentru sfârșit de an, însă nu mai exista timp.
— Ți-am răpit aproape tot timpul pe care-l aveai.. mi-a spus dezamagit de situatia in sine.
— Nu, uitasem complet. Nu reușeam să-l fac intr-o noapte, oricum.
— Unde ti-a fost gândul pana acum? Întreabă el.
La tine, Kerem!
Dau din umeri deși subconștientul meu vorbea aberații ca de obicei.
— Este un eseu? Zi te rog ca da!
Din fericire, era da.
Avea unul pregătit de când era la facultate, îl păstrase pentru ca așa păstrează el lucruri de obicei. In acel moment era singura mea salvare.
— Despre ce este scris?
— Îl vei citi înainte. Zise și ne ridicasem pornind spre casa lui. Luase eseul deși am așteptat in jur de zece minute să-l găsească și ma dusese la curs.
– Mulțumesc! Spre sa fie in regula.
— Sa ma anunți. Zise el.
A fost foarte drăguț cu mine, nici nu ma gândeam sa fie altfel, are un suflet minunat.
Bineînțeles ca nu am avut timp să-l citesc înainte, așa ca am avut incredere sa îl prezint direct.

— Elif Kard?

M-am ridicat și foarte liniștita recit cu voce tare.
,, Fiecare sfârșit de an te face sa îți readuci aminte momentele de la început, iar mai apoi te gândești dacă se vor mai întoarce vreodată. Nimic nu s-a reîntors, din contra, viața a continuat sa ma suprindă. M-a surprins oferindu-mi experiențe in dragoste și in relații de prietenie sau afaceri. Cine a spus vreodată ca sa alergi după oameni care nu te văd îți aduce vreun beneficiu? Alergi in gol, alergi dar nu ajungi nicăieri, iar tu te intrebi de ce... dar niciodată nu ai răspunsuri. Ce benefit îți aduce dragostea neîmpărtășită, dragostea ascunsa sau poate chiar imposibila...? Ce beneficiu îți aduc toate lunile sau anii pierduți după oameni care nu te apreciază la adevarata valoare?
Scriu despre oameni, fel și fel, care niciodată nu vor vedea in tine, ceea ce vezi tu când te uiți in oglinda. Iar apoi te intrebi unde îți este demnitatea, respectul de sine pe care l-ai călcat in picioare in momentul in care cereai atenția cuiva care nu te voia in viața sa. Am alergat in gol, simțind ca asta e sursa fericirii mele, știind ca mai mult nu s-ar fi putut, ma hrăneam oricum din ignoranta lor. Nu-mi păsa de mine, ci de ei. Alergam sa nu pierd vreun moment fericit din viața lor, îmi memoram amintirile lor in creierul meu și le uitam pe ale mele. Mi-am pierdut luni și ani din viața, axandu-ma pe ce ii face fericiti pe cei din jur și am uitat să-mi trăiesc viața și bucuriile. Bucuriile mele s-au scurs una câte una, in fiecare moment in care continuam sa cer un pic de atenție. De atunci am renunțat, iar tot ce-mi pasa acum e viața mea, cariera și poziția mea. Nu dispera după oameni care nu te vor, respecta-te așa cum vrei sa fi respectat/a. "
Fiecare rând citit mi-a făcut vocea sa tremure. Ochii mei s-au umezit cred ca de la primul rând in care m-am regăsit 100%. M-a durut pentru ca atâta timp nimeni nu mi-a deschis ochii, știind ca am fost oarba și continui sa fiu, chiar am uitat să-mi trăiesc bucuriile și acum ma întreb, care e bucuria mea? Citind gândurile unui om pentru care mi-am călcat demnitatea de femeie in picioare pentru atenția lui? Am fost aplaudata, cu toții fiind emoționați, însă m-am retras ușor din mulțime ieșind sa iau o gura de aer.
Știam ca nu pot continua așa, trebuia sa știu ca intr-o zi dacă e sa fie va fi, exact cum s-a întâmplat acum câteva zile. Am vorbit cu el, a aflat de existența mea, însă dacă ma va întreba de unde îl cunosc ce-o sa ii spun? Ca am fost disperata ani de zile după el încât i-am memorat fiecare loc in care e fericit și ii pot descrie ce simte când e pe motor sau când e la serviciu? Ce-o sa spun copiilor mei? Am iubit la viața mea un om care după patru ani m-a observat nefăcând nimic special, ci doar eram la rând într-un magazin? Ca am trăit dragoste neîmpărtășită și nereciproca.

Drumul duce catre tine.Where stories live. Discover now