Vraag & Antwoord

7.1K 472 120
                                    

Wat is je favoriete boek op Wattpad?
Ik heb niet één favoriet boek hier op Wattpad, maar de boeken die nu in me op komen zijn TGIF, My Wattpad Love, The Bachelor, Fame Vacancy en The Cell Phone Swap. Oh haha, dat zijn er nog steeds heel veel maar het is ook heel lastig. Ik heb heel veel leuke boeken hier gelezen! 

Wat is je favoriete boek in real life?
Ook in real life heb ik niet echt een favoriet boek. Ik hou van thrillers en vind alle boeken van Nicci French heel goed. Net als de boeken van Simone van der Vlugt, Helen Vreeswijk en Saskia Noort. En oh ja, duizend schitterende zonnen is ook heel erg mooi.

Heb je een schrijver die je als voorbeeld/inspiratie ziet?
Nee, eigenlijk niet echt, maar dan zeg ik toch de schrijvers die ik bij de vorige vraag genoemd heb. Nederlandse schrijvers op Wattpad die ik toch wel als mijn voorbeeld zie zijn PicadilllyCircus en hungry_ghosts. 

Hoe krijg je inspiratie/ wat doe je als je geen inspiratie hebt/ heb je tips om goed te schrijven en wat doe je als je niet weet hoe je iets wat in je hoofd zit op papier moet krijgen?
Ik krijg inspiratie door het lezen van andere boeken, het kijken van series, het lezen van artikelen, eigenlijk door vanalles om me heen. Wat bij mij eigenlijk heel goed helpt als ik geen inspiratie heb is om weg te gaan bij de computer. Ik krijg de beste ideeën als ik in bed lig en mijn verhaal in mijn hoofd afspeel (heel irritant, komt er weer wat in me op en dan kan ik het niet later om even snel te typen in mijn mobiel, omdat ik weet dat ik het de volgende ochtend anders toch weer kwijt ben). Dit werkt voor mij ook veel beter om iets wat in mijn hoofd zit uit te werken. Ik vind het ook handig om van te voren de verhaallijnen van een boek zo goed als vast te hebben staan. Zo wist ik al vanaf het begin wat er met Harry aan de hand was en wanneer hij dat zou gaan vertellen. Maar alles vast hebben staan werkt voor mij ook niet goed, want de meeste leuke dingen verzin ik als ik al met het verhaal bezig ben. Belangrijk is ook dat je onthoudt dat je niet gelijk alles goed hoeft te typen. Ik ga vaak gewoon zitten en typ wat er als eerst in me opkomt, later kun je alles nog verbeteren.

Ben je zelf ook fan van One Direction?
Ik kan mezelf niet echt een die hard fan noemen zoals heel veel anderen hier, maar ik vind ze en hun muziek wel heel leuk. Ik volg ze al wel sinds vlak na de X-Factor, dus een klein beetje fan mag ik mezelf toch wel noemen dacht ik :)

Waar ben je bang voor?
Ik ben niet voor veel dingen bang, maar ik ben bang voor de dood en om mensen waarom ik geef te verliezen. En oh ja, heel dom, maar ik ben bang voor ballonnen haha. 

Hoe ben je op dit idee gekomen?
Ik weet het eigenlijk niet precies meer, maar ik weet nog wel dat ik een fanfic wilde schrijven dat anders was dan de standaard fanfics. Ook wilde ik een boek schrijven waarbij ieder hoofdstuk ook weer bestond uit een 'apart verhaaltje'. Volgensmij kwam ik toen ergens een artikel tegen over een bucket list en toen dacht ik; dat zou wel leuk kunnen zijn, zo kan er in ieder hoofdstuk een punt van de bucket list aan de orde komen. 

Wat wil je nog per se doen in je leven?
Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien.

Zou je later ook schrijfster willen worden?
Ja, daar droomde ik eigenlijk vroeger als kind al van, maar ik denk dat het niet heel realistisch is, dus ik doe het nu eigenlijk gewoon voor mijn plezier :)

Hoe is het om schrijver te zijn?
Ik zie mezelf niet als schrijver eigenlijk, haha. Voor mij is het gewoon een hobby/ontspanning, iets waar ik mijn fantasie in kwijt kan.

Wat is je raarste droom ooit?
Ik onthoud mijn dromen eigenlijk niet echt, maar ik heb ooit gedroomd dat ik het huis van mijn beste vriendin in brand stak en toen weer terug liep naar mijn eigen huis wat op de een of andere manier ook in de brand stond. Meer weet ik niet meer, maar het was heel erg raar ;')

Wat staat er op jou bucketlist? 
Heel veel dus ik houd het even kort; een wereldreis maken, een tatoeage laten zetten, gitaar leren spelen en een boek uitgeven. 

Wie is je favoriet van One Direction/ is Harry je favoriet?
Nee, gek genoeg is Harry niet mijn favoriet, haha. Mijn favoriet is Zayn. 

Wat is je lievelingsboek van diegene die je zelf hebt geschreven?
Dat is niet zo moeilijk, haha. Dat is de Bucket List. Summer of '09 heb ik al zo lang geleden geschreven en als ik dat lees schaam ik me eigenlijk ook echt voor mijn schrijfstijl. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe ik mezelf sinds Summer of '09 ontwikkeld heb. 

En heb je tegen die drukkerij nu ja gezegd of toch niet?
Nee, ik heb nog geen ja gezegd. Ik heb besloten dat ik het boek eerst af ga schrijven, dan wil verbeteren/herschrijven en vervolgens kan ik nog beslissen :)

Welke koekies vind je het lekkerst?
Geen idee hoe ze heten of hoe ik dit uit moet leggen, maar het zijn van die donkerbruine ronde koekjes met stukjes chocolade er in <3

Wie vind je het leukst van 5sos?
Ik ben niet echt fan van 5sos en ik ken ze eigenlijk ook niet echt, maar zo op het eerste gezicht vind ik Ashton het leukst :)

Wil je ook een keer in Harry's pov schrijven?
Dat was ik eigenlijk niet van plan, omdat Harry en Harry's gedachten nu een beetje geheimzinnig blijven en ik dat een belangrijk deel van het verhaal vind. Maar er wordt steeds meer om gevraagd dus misschien doe ik er ooit toch wel wat mee :)

Sorry als ik niet alle vragen heb beantwoord, het waren er ook zoveel, dus misschien heb ik er wat over het hoofd gezien. Als je nog steeds vragen hebt drop ze maar en dan doe ik misschien nog een keer een vraag en antwoord :)

Het nieuwe hoofdstuk komt vanavond online! 

De Bucket ListWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu