33

12K 1K 247
                                    

"Ik dacht dat het pas valentijnsdag was in februari," merkt Harry op als we 's avonds na het eten even door de stad heen lopen. Ik kijk om me heen, om te zien waar hij op doelt, en zie dan ook dat één van de winkelstraten helemaal versierd is met rode hartjes en roze met witte lichtjes.

"Het lijkt wel alsof er een feest is." Mijn ogen dwalen verder over de mensenmassa en dan zie ik dat de meeste mensen in de richting van een groot gebouw wat ook is versiert met duizend hartjes lopen.

Harry pakt mijn arm en stuurt me richting het kaartjeshokje voor het gebouw. Het is duidelijk druk, want de verkoper kijkt ons amper aan en voordat we iets kunnen vragen mompelt hij, "dat is dan 20 euro."

"Ook goedenavond," grijnst Harry. "Mag ik misschien eerst vragen wat hier vanavond dan wel niet te doen is?"

"'The Couple Game' vindt vanavond plaats. 100 stelletjes strijden tegen elkaar om een overnachting in het Golden Globe hotel te winnen." De verkoper kijkt met een gehaaste blik naar de rij die inmiddels achter ons is gecreëerd. "Dus jullie willen meedoen? 50 euro graag."

Ik begin te lachen, van het idee alleen al - Harry en ik die mee deden aan een spel voor koppels - kreeg ik de slappe lach. Ik draai me om naar Harry en verwacht dat hij zich in diezelfde situatie bevindt, maar dan zie ik dat hij de verkoper een briefje van 50 in de hand duwt. Ik kijk hem verontwaardigd aan. "Harry," sis ik. "Wat-" 

"Deze kant op." Er verschijnt een medewerker van het feest achter ons en hij begeleidt ons voordat ik mijn vraag af kan maken naar een aparte ruimte. "Jullie worden hier zo door iemand anders opgehaald, ik ga weer naar buiten om de volgende twee op te halen." 

"Harry," sis ik dan nogmaals, als de man weg is. "Wat doe je?!"

"Ik kijk naar dat lelijke schilderij daar," antwoordt Harry droog.

Ik geef hem een stomp tegen zijn schouder. "Niet nu," sis ik. "Toenstraks. Waarom doen we hier in vredesnaam aan mee?!"

"Omdat we een overnachting in het Golden Globe hotel kunnen winnen natuurlijk," roept Harry enthousiast. "Heb je nooit gezien hoe dat hotel eruit ziet? Sauna's, jacuzzi's en bubbelbaden in iedere kamer. Fitnessruimtes. Heerlijke bedden, en over het ontbijt en dinerbuffet nog maar te zwijgen-"

"Dat klinkt inderdaad aantrekkelijk," onderbreek ik hem. "Vooral het feit dat we in het hotel kunnen eten en niet bang hoeven te zijn dat we betrapt worden omdat we niet betaald hebben. Maar," 

Harry begint te lachen. "Geen gemaar. Anna, dit is toch lachen. Waarom zouden we dit niet doen?"

"Nou misschien, heel misschien, omdat we geen stel zijn?!" roep ik verbouwereerd uit. 

"Dames deze kant op, heren die kant op." Een andere man komt binnen en hij wijst naar twee deuren.   Hij bindt ons allebei een kaartje op met het cijfer 94. "Jullie koppelnummer," legt hij uit.

Ik kijk nog even snel naar Harry om ons gesprek van net te vervolgen maar de man gebaart hevig dat we door moeten lopen. "Hup, hup, we hebben nog meer te doen vanavond."

"Wij gaan winnen, An, ik voel het," fluistert Harry nog snel even voordat hij in de ruimte van de heren verdwijnt. Ik pers een glimlachje op mijn gezicht. Zijn woorden veranderen mijn gedachten een beetje. We waren inderdaad geen stel maar we waren wel een goed team. Oké, ik was nog wel steeds geërgerd omdat Harry dit zomaar weer in mijn eentje had besloten, maar het was in ieder geval weer eens wat anders dan bij het kampvuur zitten.

Het komende kwartier moet ik een een ruimte met alleen maar meiden vragen over mezelf beantwoorden. Als ik klaar ben met het beantwoorden van de vragen wordt ik weer doorgestuurd naar een andere ruimte, waar ik ga zitten in één van de tien stoelen.

De Bucket ListWhere stories live. Discover now