Twice - Tzuyu

5.4K 117 97
                                    

2016 yılında Twice üyesi Tzuyu'nun Tayvan bayrağı sallaması ve Tayvan bağımsızlığı hakkındaki hassas konu üzerindeki dikkatsizliği yüzünden Çin'de büyük tartışmalar ortaya çıkmıştı. Tzuyu, bu davranışı yüzünden Çin Halk Cumhuriyeti'nden özür dilemişti.

Çin, Tzuyu'nun Tayvan bağımsızmış gibi "Tayvanlıyım" demesi üzerine onu kınamıştı ve tüm sitelerde, bu muhabbetin geçtiği programı ve Twice videolarını yasaklamıştı.

Ayrıca Çinliler #boycottJYP adlı bir tag başlatmışlardı. Bu durumu düzeltmek ve olaya açıklık getirmek için JYP bir video yayınlamıştı.

JYP'nin yayınladığı videoda, Tzuyu büyüyen bu olay yüzünden iki kez özür dilemek zorunda bırakılmıştı.


"Merhaba söylemem gereken bir şey var. Herkese merhaba ben Chou Tzuyu. Daha erken gelmeli ve özür dilemeliydim. Ben bu durum karşısında ne yapacağımı bilmiyordum çünkü ve insanların tepkilerinden korktum. O yüzden şu an konuşuyorum. Sadece bir tane Çin vardır. Çinli olduğum için gurur duyuyorum. Bir Çinli olarak, Çin promosyonlarında benim yüzünden duyguları zarar gören insanlar oldu. Ben gerçekten çok ama çok üzgünüm. Benim Çin'deki tüm faaliyetlerimin durdurulmasına karar verildi. Tekrar herkesten çok özür dilerim. Üzgünüm."

Olayların ardından, JYP şirketi de Tzuyu ve şirketin kötü bir niyeti olmadığını söyleyen bir mektup yayınlamışlardı. Hala 16 yaşın altında olan bu minik kızın bir siyasi görüşünün olmadığını ima etmişlerdi. Ancak bu bile öfkeyi dindirmemişti.

 Ancak bu bile öfkeyi dindirmemişti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Herkese merhaba ben J.Y.Park,
Öncelikle derinden ve içtenlikle Çin halkından özür dilerim. Aynı zamanda ben şirketimin çalışanlarından ve Tzuyu'dan da özür dilerim, ben olayın ciddiyetini anlayamadım. Bu olay sayesinde bir ülkeyle işbirliği yapmanın önemini ve o ülkenin egemenliği, kültürü, tarihi ve insanlarına saygı duymam gerektiğinin farkına vardım. Bu bize ve şirket çalışanlarımıza büyük bir ders oldu. Bundan sonra böyle olaylar yaşamamak için daha dikkatli olmamız gerektiğinin farkına vardık.
Ben bir kez daha özürlerimi sunuyorum, bizi seven ve destekleyen hayranlarımıza ve tüm sanatçılara. Biz bir sürü insanın üzülmesine sebep olduk. Bu zararların telafi edilmesi için elimizden geleni yapacağız ve çok çalışacağız. Biz Çin ve Koreliler arasındaki kültürel ilişkilerin devamı için çok çalışmaya devam edeceğiz.
Son birkaç gün içinde Tzuyu'da kötü hissetti, bunu siz de görmüş olmalısınız. O 13 yaşında evini terk etti ve Kore'ye geldi, hatalarıni düzeltmek için annesi ve babası yoktu, şirket vardı. Biz Tzuyu'nun Çin'deki faaliyetlerine son vereceğiz ve bu olayları tekrar gözden geçireceğiz."

Bu olayla ilgili İngiltere kanalı olan BBC'de makale yapmıştı. Makale yayınlandığında Kore'de en çok okunan makalelerden birisi haline gelmişti.

BBC, bu olayları "Asya'nın Karanlık Yüzü" olarak nitelendirmişti. Özellikle Japonya ve Kore müzik endüstrisi için bunu kast ettiğini belirtmişti.

Makalede, idollerin kendi hayatları ile ilgili kararlar almasında özgür olmaları gerektiği vurgulanmış ve batı ülkelerinde bu tarz olayların olmayacağı vurgulanmış."Zaten idollere 1 - 2 yıl sonra biraz daha serbestlik getirildiği bilinen bir şey ancak Japonya'da daha sert bir şekilde ortaya çıkıyor. Japon idollerin anlaşmalarına göre evlenmeleri yasaklanabilir."

Mark Russell, K-Pop endüstrisinde bu olayın patlak verdiğini, Tzuyu ve JYP'nin Çin'den özür diledikleri halde kapanmadığını dile getirmişti.

Bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

K-POP SKANDALWhere stories live. Discover now