Eski 2NE1 Üyesi Park Bom

2.7K 53 9
                                    

2014'te Kore medyası, Park Bom'un Ekim 2010'da Amerika'dan amfetamin hapları kaçakçılığı yapmaya çalıştığı iddiasıyla suçladı. Bu uyuşturucular, Incheon Uluslararası Havalimanı'nda gümrük görevlileri tarafından ele geçirildi.

Amfetamin, Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaldır, ancak Kore'de yasadışı bir uyuşturucu olarak kabul edilir. Raporlar, hapları jöle olarak sakladığını ve paketi büyükannesine gönderdiğini belirtti.

Yang Hyun Suk, uzun bir mektupta Park Bom'un, gençken meydana gelen bir travma için Amerika'daki bir hastaneden ilacı düzenli olarak reçete ile aldığını açıklamıştı. Bununla birlikte, yoğun programı yüzünden tedavilerine seyahat etmek için zaman ayıramadı, bu nedenle büyükannesi ve annesi, güvenli bir şekilde saklanması için reçete edilen hapları aldı.

"Hayranların zaten bildiği gibi, 2NE1’dan Park Bom, ilk çıkışından önce Amerika Birleşik Devletleri’nde büyüdü ve futbolcu olma hayalleri kurdu. Bir futbol maçı sırasında, sahada bir takım arkadaşının ölümüne tanık oldu, ardından aşırı travma ve ardından da gelen depresyonla birlikte bir çöküşe düştü. Birkaç yıl sonra, Birleşik Devletler'deki bir üniversite hastanesi tarafından kendisine reçete edilen ilaçları alarak danışmanlık ve tedavi gördü.

Bu olaydan sonra, Park Bom futbola devam edemedi ve bu, YG seçmeleri için Kore'ye gelmesine sebep oldu. O günü canlı bir şekilde hatırlıyorum. Onu pek çok seçmelerden hatırlamamın sebebi, "YG ile olmazsa ben şarkıcı olmayacağım" demesi.

İlk seçmeleri yapamadı ve ertesi yıl tekrar geldi ve tekrar elendi. Üç yıllık halka açık seçmelerden sonra nihayet birinci oldu. Bu yüzden onun özel bir anısına sahibim.

Tüm bunları size anlatmamın nedeni, Park Bom'u ilk kez 11 yıl önce görmüş olmam. Ancak babasıyla konuştuktan sonra, futbolcu olma konusundaki eski hayallerinden ya da çocukluğundaki travmatik deneyiminden öğrendiğim şeyler sadece dört yıl önceydi.

Bu, 2NE1 arkadaşlarının bile bilmediği bir şey olsa da, Park Bom'a o anıların tekrar hatırlanmasını istemediğim şey buydu.

Bunu ifşa etmekten başka seçeneğim olmayan bir durum haline gelse de, Park Bom, dört yıl öncesine kadar sürekli olarak bir Amerikan üniversite hastanesi tarafından kendisine reçete edilen ilaçları almıştı. Yoğun programı nedeniyle bir süre Amerika'ya dönemedi ve annesine ve büyükannesine ilaçları posta yoluyla teslim alma sürecinde, Kore'de amfetamin yasaklandığı için gümrüklerde durduruldu. Neyse ki, hastane soruşturma için tıbbi kayıtlar ve reçeteler sağladı ve dava başka hiçbir sorun olmadan tamamlandı.

2NE1 şu anda dünya turu programlarıyla meşgul ve Park Bom'u bir süredir görmemiştim ama dün gece Park Bom'un yayınlanan raporlar yüzünden bütün gece ağladığını gördüm ve geçmişinden Park Bom'un gündeme getirmek istemeyeceği bir şey hakkında konuşup konuşmamak konusunda çelişkili durumdaydım.
Bunun neden olduğu endişeden dolayı içtenlikle özür dilerim. Daha olumlu haberlerle yakında geri döneceğiz. Teşekkür ederim."

Reçeteli ilaçlarla uzun geçmişini ve Amerika Birleşik Devletleri'nden devam eden tedavisini gösteren tıbbi kanıtlar sunması üzerine kaçakçılık suçundan aklandı.

Öyle olsa bile, birçok netizen ve makale, YG’nin sözde uyuşturucu problemini örtbas etmek için kullanılan bir yalan olduğunu iddia etmeye devam etti.

Skandal sonunda 2NE1'in dağılmasına kadar uzun bir ara vermesine neden oldu. Hatta bazı netizenler dağılmalarından Park Bom'un skandalını bile suçluyor.

Yıllar sonra bu olay tekrar gündeme geldi ve Park Bom'un şu anki şirketi D-NATION bu konu hakkında açıklama yapmak zorunda bırakıldı.

D-NATION, ilaçların Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanan ve şarkıcıya ABD'de yaşarken dikkat eksikliği nedeniyle reçete edilen bir ilaç olan adderall olduğunu söyledi.

Bu olayın tekrar gündeme gelmesiyle Park Bom Kore basınına özel röportaj verdi. Röportajda uyuşturucu kaçakçılığı soruşturmasıyla ilgili devam eden tartışmalar hakkında neler hissettiğini anlattı: “Bir tanıdığım bana TV programı hakkında bilgi verdi. Ailem ve ben birlikte izledik. Ailem,"uyuşturucu" kelimesiyle tamamen bitmiş gibi içini çekmeye devam etti. Ailemi böyle görmek benim için zor. Tartışma ilk çıktığında bana gerçekten uyuşturucu kullanıp kullanmadığımı sordular ama şimdi sadece iç çekiyorlar. "

Park Bom, uyuşturucu kullanmadığını veya ilaçları Kore'ye kaçırmadığını doğruladı. Bunun yerine, ilaç almasını gerektiren durumundan bahsetti. "Hayatımda uyuşturucu kullansaydım bu kadar üzülmezdim. Ben hiç uyuşturucu kullanmadım.Araştırıldım ve suçsuz bulundum."

Park Bom, düşük doz amfetamin içeren, ancak uyuşturucu kaçakçısı olarak etiketlenen Adderall'ı neden alması gerektiğini anlattı. “Ortaokul ve lise yıllarından beri ilaç tedavisi gerektiren bir sağlık sorunum var. Kore'de çok iyi bilinmeyen ADD'ye (Dikkat Eksikliği Bozukluğu) sahibim… Bu durumu tedavi etmek için çok fazla ilaç yok, bu yüzden genellikle DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) için reçete edilenleri alıyorum. İlaçla bile semptomlarımın üstesinden gelmek zor. "

"...Amerika Birleşik Devletleri'nde benimki gibi tıbbi rahatsızlıkları tedavi etmek için yaygın olarak kullanılıyor. İlacı almaya çalışmamın en iyisi olmadığını ve bunun benim hatam olduğunu anlıyorum, ancak ilaçlarıma sürekli %100 amfetamin deniyor olması beni de hayal kırıklığına uğrattı. Uyuşturucu olarak etiketlendiği için ilaç bile alamıyorum."

Bu olay ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

K-POP SKANDALWhere stories live. Discover now