KIM Sungjae ve Sasaeng Sevgilisi

3K 93 101
                                    

İdollerin ilişki yasağının başlama sebebi ve 23 yaşında hayatını kaybeden bir idol:

1995 yılında dağılan iki kişilik bir Kpop grubu olan DEUX'un iki üyesinden biri olan Kim Sungjae, 15 Kasım 1995'te sevgilisine ithafen yazdığı "As I Told You" şarkısıyla solo çıkışını gerçekleştirdi. Şarkısının tanıtımını yapmak için katıldığı bir televizyon programının çekimlerinin bitmesinin ardından sevgilisiyle kaldığı otele geri döndüler. Ertesi sabah sevgilisiyle kaldığı otel odasında sevgilisi tarafından sağ kolunun 28 farklı noktasına hayvanları acısız öldürmek için ötenazide kullanılan ilacı enjekte
ederek öldürüldü.

Sebebi ise kadın dansçıları kıskanması!

Sevgilisinin, ilişkileri boyunca Sungjae'ye şiddet uyguladığı, kıskançlık krizleri geçirdiği ve Sungjae'nin polisten sığınma talebinde bulunduğu ama reddedildiği biliniyor. Fakat Sungjae bunlara rağmen bir gün değişeceği umuduyla ondan ayrılmadı.

İlacı aldığı eczane çalışanının şüpheci sorularına karşı acı çeken köpeği için satın aldığını söylemişti. Onun acı çeken bir köpeği değil, gayet sağlıklı bir köpeği vardı fakat cinayete hazırlanmak için sağlıklı köpeğinin üzerinde kullandı ve onun da ölmesine sebep oldu.

Katil, Sungjae'nin otopsiye gönderileceğini öğrendikten sonra ölüm nedeninin araştırılmaması için cinayete şahitlik eden menajere ve dansçılara rüşvet karşılığı ifadelerini değiştirmesini teklif ettiği ve onların da kabul ettiği ortaya çıktı.

Aralık 1995'deki ilk duruşmasında cinayeti işlediğini, cinayet sabahı babasıyla birlikte İsviçre'ye kaçtığını ve Sungjae'nin cenazesine bile gitmek istemediğini itiraf etmişti. Bütün deliller Sungjae'nin sevgilisini işaret ederken o ve babası birlikte yurtdışına kaçtılar. 2 yıl sonra Kore'ye geri dönen kadın yakalanarak tutuklandı ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Fakat içeride geçirdiği zaman uzun sürmedi, ikinci ve üçüncü duruşmalarında delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. O ve babası polis eşliğinde elini kolunu sallayarak ülkeden ayrıldı ve hala yurtdışında yaşadıkları biliniyor.

Daha da üzücüsü ise 4 Eylül 2020 tarihinde davada herhangi bir değişiklik olmaması nedeniyle zaman aşımından kapatıldı.

Bu yaşanan üzücü olay şirketlerin idollerin kontratlarına "İlişki Yasağı" maddesini eklemeye başlamalarına neden oldu. Sebebini ise idollerinin Sungjae ile aynı sonu yaşamasını istememeleri olarak adlandırdılar.

EK OLARAK:
Güney Kore cumhurbaşkanı Moon Jaein, 2019 yılında KIM Sungjae hakkında "Erkekti. Korusaymış kendini, hayatına yazık etti." gibi skandal bir açıklama yaptı.

Bu olay ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

K-POP SKANDALWhere stories live. Discover now