5 Poglavlje

1.4K 70 11
                                    

„ Drago mi je da ste donijeli takvu odluku. Veoma sam Vam zahvalan, na tome. U tom slučaju još jednom Vam obećajem da ću Vas ispoštovati maksimalno i da nećete požaliti što ste mi pružili svoju ruku spasa."

„ Nadam se!" - krotko odgovori.

„ Onda je stvar svršena, još danas javljam svojoj majci da stižem k njima i da dovodim svoju zakonitu suprugu." - reče ravnodušno, kao da sa sobom donosi nebitni predmet, a ne suprugu i ako lažnu

„ Zar odmah? Mislila sam .. „

„ Bojim se da, da." Prekinu ju svojim medenim, molećivim pogledom

„ Otac mi je na samom izdisanju, po zadnjem majčinom izvještaju, nije mu ostalo još mnogo. Zbog toga ne želim rizikovati, dižem sve za dva levela."

„ Kada kažete za dva levele, time mislite šta?"- upitno ga pogleda.

„ Mislio sam na to da do kraja sedmice postanete moja supruga, ako ste uredu s tim. Nemamo mnogo vremena iz toga razloga želim da što prije završim proces pretvarajući Vas u gospođu Regan."

Anais ustrepta.

„ Shodno situaciji, sve bi bilo spremno za petak predvečer, ako se slažete s tim, naravno."

„ Petak ? Mislite, na ovaj petak, sada za četiri, pet dana ?" - nevoljko se naljuti na nju.

„ Mislim da me vrlo jasno razumijete kojim jezikom prićam i koje Vam činjenice iznosim na stol. Potrebno je izvršiti sve dok je stari još uvijek živ u protivnom zašto bi se ženili. Volio bi kada bih već u subotu moga predstaviti Vas svojim roditeljima."

„ Ovaj .." - zamuca

„ Ako želite odustati, to uradite odmah." - kruto ju prekinu.

„ Uredu, shvatam da je situacija i više nego hitna, samo sam malo iznenađena kojom brzinom se odvija sve ovo. Uz Vas sam gdje puklo da puklo."
„ Izvoli !"

Pruži joj malu plastificiranu karticu.
„ Ovo možete iskoristiti u butiku, salonu. Adresa Vam je na pozadini kartice. Vjerujem da Vam je potrebno nešto novo za tu prigodu, pa se slobodno poslužite cjelokupnim iznosom na njoj. Oslovljena je na Vaše ime. Ipak ne možete doći u crnini pred matičara."

Nije bila sigurna šta je time htio reći, riječi su visjele u napetom zraku.
„ Morati ćemo napraviti i jednu fotografiju, kako bi smo uvjerili moje roditelje u pravnost događaja, jer ne vjerujem da će se zadovoljiti samo jednim papirom od matičara. Neće lahko progutati da smo vjenčani. I ako izgledate veoma dobro za to da ih uvjerite." - ovo zadnje je rekao nekako grubo, prebacivački, kao da je ona netko tko svako malo ulazi u lažne brakove i uvjerava roditelje u validnost istog.

„ Vjenčanje će biti u strogoj tajnosti, osim mojih roditelja koji će za to saznati i moga polubrata, Crisa. Vi kako nemate roditelja, predpostavljam da Vama to neće predstavljati ni najmanji problem, jer se nemate tkomu pravdati."

Njegova hladna boja glasa i nemilosrđe ju dovedoše do stanja uzbune. Željela je staviti tačku na sve ovo i otkazati prije nego i započne ovaj suludi brak. Željela je pobjeći od njega, od njegovih skrivenih uvreda, ali nije mogla jer joj je bio preko potreban novac i stabilnost koji bi dobila time. I ako će to biti brak iz računa i ako u njemu svjesno igraju oboje i oboje imaju veliku korist, uz sve to nije joj bilo jasno zašto prema njoj iskaziva dozu hladnoće i gleda ju sa niskovrjednošću i ako je prije dva dana bio divan, uljudan dok ju je pokušavao uvjeriti u sve to.

Gledali su se kao dva ratnika, na bojnom polju.

„ Ako nemate više pitanj, na koja bi Vam mogao odgovoriti, zamolio bih Vas da me sada napustite. Trebam se pripremiti za sastanak."

MOJA IZNAJMLJENA DRAGAWhere stories live. Discover now