-Boss-

14K 699 25
                                    

Abych napravila předchozí, extrémě krátkou kapitolku, hned dnes vám se dávám další!! Snad se bude líbit :) 

Když chcete být silní, musíte se naučit bojovat sami. Když chcete být nejsilnější, musíte se naučit bojovat po boku těch, kteří vás následují. 

Není to síla, peníze ani moc, ale vědomosti, nejmocnější zbraní jsou vědomosti, protože ty vám nikdo sebere. Když máte ty správné informace, jste o krok napřed a je jen na vás, jak s nimi naložíte. Využijete je k ovládnutí někoho, kdo se bojí kostlivců, které má ve skříni? Prodáte je za finanční obnos? Tolik možností, tolik způsobů jak dosáhnout vytouženého cíle a stačí k tomu jedné, být v obraze.  

Niall pracoval na odhalení policejního informátora, zatímco Lucy se potloukala kolem Ashtona a snažila se zjistit co nejvíce informací o jeho soukromém i pracovním životě. Mým cílem byl Zayn. Laptop, ležící na pracovním stole pod kupou jakýchsi formulářů se zdál jako dobrý zdroj informací.  

"Sakra! Sakra! Sakra!" Naštvaně zaklapnu víko notebooku a pěstí udeřím do desky stolu. Strávila jsem nad tím celou noc, přesto se mi nepodařilo prolomit Zaynovo heslo. Zkoušela jsem číselné kombinace a když mi došli nápady, prohrabala jsem všechny zásuvky jeho stolu ve snaze najít jakoukoli nápovědu, ale marně. Co jsem taky čekala? Zayn, na rozdíl ode mě, nebyl nováček, šance, že si heslo ke svému počítači napíše na kus papíru a schová do šuplíku, byla mizivá. 

Unaveně se opřu o opěradlo křesla a povzdechnu. Tudy cesta nevede, pro počítačového odborníka možná, ale pro mě. 

Ložnicí se rozlehne klepání na dveře. "Ray? Tady Louis, můžu dál?" "Pojď." Vyzvu ho a otočím se směrem ke dveřím.  

Jakmile vstoupí do ložnice, jeho pohled ulpí na Zaynově notebooku. "Takže jsem měl pravdu..." Vydechne. "...jdeš proti němu." Koutky úst se mi zdvihnou v mírném úsměvu. "Nejdu proti nikomu, snažím se odsud jen dostat, snažím se přežít, stejně jako ty, nebo Niall, který to ovšem vzal za špatný konec." Pokrčím rameny. Zamračí se. "Niall...to on..." "Donášel Irwinovi? Tak nějak." Přikývnu. "Jak jsi to zjistila?" Nechápe. "Byla jsem ve správnou chvíli na správném místě, byla to jen náhoda, nebo možná osud, přijde na to, v co věříš." Pousměje se. "Věřím v tebe. Zdá se, že víš co chceš a taky víš, jak toho dosáhnout. Chci to samí, vypadnout odsud a začít od znova, chci si splnit svůj sen." Vstanu. "V tom případě vítej v mém malém gangu." Mrknu na něj. "Je vás víc?" Vykulí nevěřícně oči. Zasměju se a přikývnu. "Já krát tři." Ušklíbne se. "Teď už krát čtyři." Opraví mě. "A jen tak mimochodem, nepotřebuješ pomoc?" Kývne k laptopu. "Umíš s tím?" Povytáhnu obočí. "Já toho umím."  

Projíždím jednu složku po druhé, ale nenacházím nic užitečného. Všechno se zdá v souladu se zákonem a veškeré obchodní dokumenty nesou logo Malik Industry's. Jediné, na co jsem díky své pátrací akci přišla, byl směr orientace Zaynových obchodů. Jednalo se převážně o elektrotechniku a vojenský průmysl. Nabízela se tudíž otázka, proč Zayn dováží zbraně odjinud, když si může vyrobit vlastní? "Vrať se zpátky." Zarazí mě Louis v projíždění mnoha složkami na disku. "Tady." Ukáže na složku označenou pěti čísly, odhaduji to na den, měsíc a rok. "Nic tu není." Pohlédnu na Louise. "No právě, nepřijde ti to divný?" Pokrčím rameny. "Na svém počítači jsem měla spousty prázdných složek, jelikož jsem byla líná je hledat a smazávat." Přejde moji poznámku bez povšimnutí a okno se složkami shodí na lištu. "Teď není čas na kontrolu Facebooku." Zavrčím, když zapne internetový prohlížeč. "Kušuj." Ušklíbne se a vystrnadí mě ze křesla, neprotestuji, on je tu očividně expert.  

"Vážně ses právě naboural na Zaynův mail?" Přikývne a široce se usměje. Skláním se nad obrazovkou laptopu a očima přejíždím jeden řádek po druhém. "Louisi? Kdo je Boss?" Zayn si s ním dopisoval několikrát do týdne a jejich zprávy postrádaly jakýkoli text, byla u nich připojena pouze příloha. "To jsou jen řady číslic." Mračím se na okno, které se po vyvolání akce otevřít soubor objevilo. "Ne, tohle je šifrovaná zpráva." "Cože?" Povzdechne. "My vidíme zprávu jen jako čísla, protože nemáme šifrovací klíč, ale ten, komu byla adresována, vidí obyčejný text. Je to jednoduché, napíšeš zprávu, spustíš aplikaci do které zadáš šifrovací klíč, aplikace z písmen udělá čísla, pošleš zprávu druhé osobě, ta zadá do své aplikace stejný šifrovací klíč a tím převede čísla zpět na text." "Zayn je očividně krapet paranoidní." Ušklíbnu se. "Divíš se mu?" Pokrčím rameny. "Teď už ani ne, zvládneš z té kupy čísel udělat zase písmenka?" Zajímám se. "Možná, ale potřeboval bych na to čas a především všechny ty mail, což nebude jednoduché. Zayn má profesionální ochranu, flashka přes ní neprojde bez bezpečnostního kódu a když to přepošleme, přijde na to. Nejsem žádný profesionál, tohle prostě nedám, je mi líto." "Nestačila by ti jen fotka?" Zavrtí hlavou. "Potřebuji ten soubor, jsou v něm uložena data, bez kterých se neobejdu."  Povzdechnu. "Je nějaký způsob, jak ty maily získat?" Zamyslí se. "Jo, vlastně je jich hned několik. Zayn má v trezoru externí disk, ochranou projde, jelikož je s počítačem spárovaný. Stačilo by na něj přetáhnout maily, ty dát do mého počítače, smazat z disku stopy a vrátit ho zpět do trezoru. Nebo je můžeme stáhnout ze Zaynova mobilu." Zaúpím. "To je sebevražda." Namítnu. "Neříkal jsem, že to bude jednoduché." Brání se. "Zvládneš se dostat do Zaynova sejfu?" Zavrtí hlavou. "Já ne, ale Harry jo." Zamračím se. "To není zrovna volba číslo jedna." Zamručím. "Co chceš teda dělat?" Povytáhne obočí. "Svolat první schůzi gangu."  

Nemůžeme se scházet v garáži do nekonečna, Není to pro nás bezpečné místo, ale prozatím nemáme na výběr. 

"Vážně mu věříš?! Vždyť je to krysa!" Rozčiluje se Louis. "Zradil jednou, zradí i po druhý!" "Tak pozor!" Niallův výraz potemní. "Mluvíš tu o zradě, ale já se Zaynovi nezavázal slibem věrnosti, nejsem ani jeho přítel, ale majetek, stejně jako mi všichni, tedy až na Luc, ale ta se nepočítá." "Díky fešáku, to si budu pamatovat." Ušklíbne se jmenovaná osoba a pokračuje v rozebírání a čištění své zbraně, jejíž jednotlivé části má rozložené na pracovním stole plném nářadí. Niall povzdechne a věnuje ji otrávený pohled. "A dost! Jste jako malý! Já Niallovi věřím Louisi, tečka. Jsme tým, jestli chceme přežít, musíme spolupracovat." Odkdy je ze mě rozený vůdce? "Amen." Zašklebí se Lucy. "Slyšeli jste? Šéf domluvil tak buďte hodní kluci a respektujte se." Věnuji ji vděčný pohled, půjde to ztěžka, ale půjde to, musí to jít. 

Ou je!! Louis je v týmu a přibyla nám další záhada...kdopak je Boss? :O :D velice těžká otázka, hm? :D

Lost Boys |FF One Direction cz|Where stories live. Discover now