Kapitel 31 Alina

3.3K 77 6
                                    

Jag minns den dag då jag skulle bädda rent på Charlies rum. Det var den sista gången jag öppnade dörren till hans rum utan att knacka först. Jag vet att barnen själva hade gått in på mig och Felix flera gånger, men jag hade inte förväntat mig att jag skulle hitta Charlie i sängen med sin bästa kompis. Kanske blir det så om man råkar uppmuntra till att ha sex i huset. Jag och Felix låg mycket med varandra och det gör vi fortfarande. Barnen har inte hjälpt oss med att sluta, man måste kunna ha ett fungerande sexliv även om man har barn. Då får man faktiskt ta att man har tonårsbarn som håller sig uppe sent på kvällen. En av internetadapterna till vårt hus sitter i vårt rum. Det har hänt upprepade gånger att tvillingarna har gått in för att röra på kablarna ifall något har hoppat ur. Ibland kanske de lyckas ta sig in och vrida på kablarna, men ibland kommer de inte riktigt vid rätt tillfällen. Då kan jag och Felix ligga under täcket, nakna utan mellanrum. Reaktionerna från pojkarna har utvecklats under åren. Som tolvåringar var det mycket kommentarer, men med åren började de vänja sig och sa inte mycket alls. De skyndade sig att fixa det de skulle och så var de ute lika snabbt igen.

Men den där gången när jag skulle bädda rent i Charlies rum fick jag själv känna av den obekväma känslan av att komma in i ett rum när någon har sex. Det var knappt två månader sedan, alldeles i slutet på januari.

Jag gick uppför trappan till övervåningen och in i vardagsrummet. Jag öppnade linneskåpet och tog ut sängkläder till alla fyra rummen på övervåningen. Jag la dem på soffbordet och plockade sedan ihop sängkläder till bara Collins rum. Jag gick sedan genom korridoren och in på Collins rum där han satt framför datorn och spelade något spel med hörlurar för öronen. Han såg bak på mig, men vände snabbt blicken till spelet igen.

"Mamma ska bädda min säng." Sa han och jag log lätt innan jag började dra bort hans sängkläder och bäddade rent. Så fort jag var klar gick jag in på hans badrum och slängde ner de smutsiga sängkläderna i hans tvättunna. Jag gick sedan genom rummet och stängde dörren efter mig innan jag gick till vardagsrummet igen och hämtade nya sängkläder till Charlies rum. Jag gick till hans rum och öppnade dörren. Det enda som syntes var det vita täcket som rörde sig i takt med Charlie som låg under. Han såg mot mig och la sig sedan ner stilla på tjejen under honom. Elsa. Båda deras andetag var tunga och jag släppte sängkläderna på golvet innanför dörren innan jag chockat stammade fram en ursäkt.

"Mamma, kan du gå?" Frågade han och drog upp täcket över båda deras ansikten. Jag nickade lätt för mig själv innan jag gick ut och drog igen dörren. Varför han hade lås på dörren var en bra fråga. Det användes ju tydligen inte.

Jag fixade i ordning på Nikkos och Junies rum innan jag gick nerför trappan igen och in i köket. Felix jobbade helg och jag hade städdag. Jag satte mig och öppnade locket på datorn medan jag försökte glömma vad jag precis hade sett. Jag hade sett min son ha sex med sin bästa kompis. Kompisen som var lika bra kompis med Charlie som jag och Felix var med hennes föräldrar. Antagligen ännu bättre kompis än så.

Jag kunde genom tankarna höra en dörr som öppnades på övervåningen innan jag hörde steg från minst två personer i trappan. In i köket kom Charlie medan jag hörde Elsa hälsa honom hejdå. Jag såg på Charlie medan han såg ut mot hallen där Elsa antagligen stod och tog på sig jacka och skor. Så fort jag hörde dörren stängas efter henne såg också Charlie på mig. Han gick fram och satte sig på stolen mittemot mig och såg generat ner i bordet.

"Jag är ledsen att du tvingades se det där." Mumlade han. Jag nickade för mig själv och stängde igen datorn igen.

"Hur ofta händer det där?" Frågade jag. Han såg upp på mig och ryckte på axlarna.

"Med henne var det tredje gången." Sa han. Det räckte för mig. Hon hade precis fyllt femton och han hade likaså han fyllt femton för inte allt för länge sedan. "Jag har varit med ett par andra tjejer innan henne. Men totalt. Vänta lite." Han såg på sina fingrar medan han höjde och sänkte dem.

"Okej, jag behöver inte veta hur många gånger." Sa jag medan jag såg granskande på honom. Han var lik sin pappa, så han såg antagligen bra ut. Hans pappa var känd, självklart ville tjejerna vara med honom. För mig fanns det inga tvivel.

"Sex tjejer, i alla fall." Sa han. Jag tyckte det var ganska roligt att han öppnade sig så för mig. Det kändes plötsligt som att jag hade lyckats till hundra procent som mamma.

"Vilka tjejer är det då?" Frågade jag, ändå lite nyfiken på min sons sexliv. Han kisade lite fundersamt innan han lade armbågarna i bordet och såg på mig.

"Elsa tre gånger, Wilma fyra..." Började han, men jag avbröt honom.

"Wilma som i... Omar och Mira?" Frågade jag. Han skakade på huvudet och jag pustade lättat ut. Hon var ju bara tretton.

"Isa två gånger, Saga en gång, Elvira en gång och Zamira en... Nej, två gånger. Det var då på den där festen." Sa han. Jag höjde ögonbrynen. Tretton gånger blev det nu.

"När tappade du oskulden, vännen?" Frågade jag, förvånad över hur mycket han måste hunnit med sedan han fyllde femton. Han kisade igen innan han svarade.

"Jag var väl tretton. Någonting sådant." Sa han. Jag spärrade upp ögonen, men nickade lätt. Jag var väl inte helt förvånad.

"Zamira också, säger du?" Frågade jag. Han nickade lätt och jag hörde att han började stampa med foten i golvet. Nu uppenbarligen obekväm. "Okej, men... Det är väl ditt val, du är femton nu och de där andra tio gångerna kan jag ju inte göra något åt."

"Nej, så jag ska gå och spela nu. Jag bäddar min säng, så behöver inte du göra det." Sa han och reste sig upp. Jag nickade lätt och lät honom gå. Samhället är helt klart förändrat. Man väntar inte på den rätta längre, man går på första bästa för att bli av med oskulden så snabbt som möjligt. Det är så samhället ser ut. Det är så man lever nu.

-

8/11-14

What I Like About YouWhere stories live. Discover now