~ 31 ~

914 72 2
                                    

„Měl by ses držet dál,“ doporučil Taehyung Jiminovi, když viděl, jak nebezpečně blízko je u Nera, který neklidně pohazoval hlavou. Leli už byla asi půl hodiny za dřevěnou stěnou, jež ji od hřebce chránila, pokud by k páření nebyla svolná. I když projevovala jasné známky říje, nemuseli si s Nerem sednout a pak by to dopadlo velice špatně. Jimin přikývl, ale udělal zpět jen pár kroků. Zatímco Jin a Jungkook drželi hřebce z obou stran za ohlávku, Tae k Jiminovi došel a za ruku ho odvedl ke zdi stáje. Dostatečně daleko od celého dění.


„Chci pomoct!“ bránil se tmavovlásek.

„Teď se budeš jen dívat, Jiminie, ano?“ podíval se na něj Taehyung prosebně. „Je to hrozně nebezpečné. Nero není klidný kůň a Leli dokáže být hodně ambiciózní, když se jí něco nelíbí. My si poradíme, jsme zvyklí,“ uklidňoval ho. Jiminovi se to i tak nelíbilo. I z důvodu, že měl o kluky strach. A samozřejmě o Taehyunga.

Trucovitě si založil ruce na prsou a zamračený sledoval, jak se Tae vrací k Jinovi a Jungkookovi. I tak byl neustále ve střehu, připravený okamžitě zasáhnout, pokud by ostatní potřebovali.

Nikdy nic podobného neviděl. Měl pocit, že se v podstatě vůbec nic neděje, ale opak byl asi pravdou. Oba koně se chovali jinak, než jak byl u nich zvyklý. Nekonečně dlouho stála Leli za vysokým prknem a nechala se Nerem očuchávat. Sama mu občas vyšla vstříc, ale ne vždy to bylo úplně milé gesto. Asi proto kluci tak strašně dlouho čekali.

„Tak jo, jak to vidíte?“ zeptal se Tae Jina a Jungkooka, když stál u Leliny hlavy a hladil ji po krku.

„Pojďme to prostě zkusit,“ navrhl Kook vážně. Jiminovi došlo, že ho takhle vážného snad ještě nikdy neviděl.

„Ok, odveďte Nera kousek dál, vyvedu ji,“ nařídil jim předák a kluci ho okamžitě poslechli. Nero se trochu bránil, když musel couvat, ale nakonec se ho odvést podařilo. Taehyung na Leli konejšivě mluvil, zatímco ji velmi vláčně vyváděl z jejího bezpečného teritoria. Poté ji nasměroval hlavou k desce a kývl na kluky. Ti se začali přibližovat s Nerem.

Jimin pomalu nedýchal, když celý ten proces sledoval. V jednu chvíli to vypadalo docela špatně. Oba koně sebou začali podezřele víc vrtět a dokonce měl pocit, že ho chce Leli odkopnout zadníma nohama.

„Je svolná?“ zvolal k němu Jin naléhavě. Bylo vidět, že on i Jungkook mají napnuté svaly na rukách, aby koně udrželi. Museli vynaložit spoustu síly.

„Jo, je. Trochu povolte,“ pobídl je předák. Jakmile kluci popustili Nerovu uzdu, kůň začal být ještě neklidnější. Jimin se lekl. Nemohli ho přece udržet sami. Tae si ho samozřejmě vůbec nevšímal, tak se odrazil od zdi a vyrazil rozhodně ke klukům. Obezřetně celý úkaz obešel a postavil se k Leli z druhé strany, aby podržel její ohlávku.

„Co tu děláš?“ zavrčel na něj Tae.

„Budu v pohodě. Neudržíš ji sám!“ oplatil mu Jimin stejný tón.

„Ale udržím. Myslíš, že to dělám poprvé?“

„Ale evidentně poprvé u Leli. Oba ji známe. Bude dělat drahoty. A co když se nakonec kousne a nebude Nera chtít? Pak se ti budu hodit, abychom je od sebe odtrhli,“ přihazoval Jimin jeden argument za druhým a Taehyung na něj akorát nevěřícně koukal.

Pride /vmin/✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat