Bölüm 3 "SESSİZ VAVEYLA"

3.2K 927 988
                                    

Saklımdasın - Erdal Güney


Dünya yaşamak için tehlikeli bir yer; kötülük yapanlar yüzünden değil, durup seyreden ve onlara ses çıkarmayanlar yüzünden. -Albert Einstein




                   GÜZ SAYHASI - BÖLÜM 3

"SESSİZ VAVEYLA"

   [ Köy - 2013 ]

Feride uyanmak için gözlerini araladığında bugün tatil günü olduğunu anımsamıştı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Feride uyanmak için gözlerini araladığında bugün tatil günü olduğunu anımsamıştı. İşe gitmeyi o kadar çok istiyordu ki, gün boyunca Elvan' ın yüzünü görmemek için elinden gelen her şeyi yapıyordu.
Sabah kahvaltısını yaptıktan sonra odasına çekildi, elindeki kitabı okumak için sayfalarını açtı, ruhunu dinlendirmeye ihtiyacı vardı.Bedeni her ne kadar yorgun olsa da.

Kırgındı, kızgındı... öfkesi ne Baran'a ne de Elvan'aydı. Kırgınlığı kendisineydi,bilmediği bir sevgiye,sevilmeye kapılmıştı.

Hayat ne garip değil mi? umutlarını gerçekleştireceğin bir insanla karşılaşıyorsun sonra tekrar bir bakıyorsun ki aynı insan bu sefer yine senin umutlarını yok ediyor.

Kafasının içinde dönen kelimelerin peşinde sürükleniyordu.Görünürde olmayan ama varlığını her zerresinde hissettiği o acı ürpertti onu.

Montunu giyip dışarıya çıkmak istedi o soğuğa rağmen...

Yengesi Feride' yi fark edince "Nereye kızım?"dedi ıslak ellerini havluda kurularken.

"Annemin, babamın mezarına gidiyorum yenge, hazır amcam da yokken bir görmek istedim."

"Kızım, dışarısı soğuk ve rüzgarlı."

"Biliyorum yenge ama bugün onları görmek istiyorum, aylardan beri gidemedim onların yanına lütfen, hem evin eksiklerinide almış olurum birkaç saate gelirim."

Yengesi her ne kadar dışarıya çıkmasını istemesede "Tamam o zaman kızım üzerini kalın giyin," diyebildi.

Evden adımını atarken soğuk bir rüzgarın yüzüne esmesiyle derin bir nefes aldıktan sonra, yerinde durup rüzgarın uğultulu sesini dinliyordu.

Kırmızı şapkasını başında düzeltip, siyah montuna sarılmış bir şekilde yoluna devam ediyordu.Yine o dar sokaklardan geçiyordu Feride,bacası tüten komşuların evlerine bakıyordu.

Her kış bu denli kar yağmayan bir köy adeta bu yıl Feride' nin yüreğindeki soğukluğuna biraz daha soğukluk , acılarına merhem olmak yerine biraz daha acı katıyordu,yağan her kar tanesi yere düşmüyorda Feride' nin yüreğine düşüyordu adeta.

Mezarlığa geldiğinde bütün mezarlar gelinlik misali gibi bembeyazdı.Feride ailesinin mezarının başına geldiğinde uzun bir müddet iki mezara bakındı

~GÜZ SAYHASI~Where stories live. Discover now