Sucho

12 1 0
                                    

Sucho je obrovský problém dnešní populace. Vody ubývá a teploty přibývá. Však to znáte, když je v létě asi 1000°C a vy se pražíte na slunci. Přitom tomu tak před pár lety ještě nebylo.

Naši rodiče si ještě pamatují zasněžené Vánoce, deštivé a teplé prázdniny. O tom se nám může jen zdát.

Teď když v zimě nasněží tak z toho máme radost ještě týden. To už je pravděpodobnější že v zimě pojedeme k moři a budeme se v něm koupat.

A když v létě zaprší, tak se všichni zahrádkáři tetelí blahem, že jim neseschne úroda.

Věřte mi, ani ne za sto let to tu bude vypadat spíš jako v Africe než ve střední Evropě. A jen malá hrstka lidí si to uvědomuje. Ostatním je to úplně jedno. Řeknou si: Až tu bude spalující vedro, tak tu už nebudu.

⬆️⬆️K téhle větě je nutno říci že tomu tak být nemusí. My se totiž toho taky můžeme dožít. Že tu bude rozpálená poušť.

A navíc ta věta je to nejhorší co kdy může člověk vypustit z úst. Pokud by takhle mysleli všichni, tak bychom tu už dávno nebyli. Osud naší planety by nám neměl být lhostejný.

A jak zabránit globálnímu oteplování?
Jednoduše, stačí se jen trochu zamyslet.
Stromy = stín, chladněji
Více stromů = více stínu, méně horka

Kdyby každý člověk na planetě zasadil alespoň dva stromky a opečovával je do doby než by byly dospělé a silné. Tak by se nikdy nemohlo stát že tu bude pouštní step. Ale to nejde😔

Noo, ono by to šlo, ale nepůjde. Protože hodně lidem je naše planeta ukradená. Protože lidstvo se naučilo hledět jen do sebe. A je jen pár jedinců, kteří mají dobré úmysly s naší planetou.

Z tohoto je mi hodně špatně. Věřím že hodně z vás by to chtělo změnit, ale nikdo nic nezmění. A já vím proč. Protože si řeknete že vám to za to nestojí a že jeden člověk nic nezmůže.

Ale já vás vyvedu z omylu. Jeden člověk toho může dokázat hodně, ale musí chtít. A když se takhle spojí více lidí, tak věřím že bychom mohli dosáhnout mírnému ochlazení planety. Protože je to náš domov. A měli bychom dělat vše proto, aby tomu bylo i nadále...

Dnešní doba si žádá pochopeníWhere stories live. Discover now