Znečištění

9 1 0
                                    

Tuhle kapitolu chci věnovat znečištění obecně. Takže pokud čekáte že se rozepíši okolo plastů, tak to si počkejte na další část.

V této kapitole budu trochu sprostá, takže mě omluvte. Ale jinak to prostě nejde.

Strašně moc mě sere to co lidé tady vytvořili. Jak si tu zkazili planetu a nepřemýšleli nad tím co dělají špatně.

Nejvíce mě sere že to lidé začínají řešit až teď. Kdyby se veškeré znečištění řešilo už tak před 10 lety, tak bychom nemuseli žít v takových sračkách. Ano, slyšíte správně. Ve sračkách.

Je tu hodně věcí co ničí naši atmosféru. Ale nejvíce ji ničí dým a různé výpary. Lidé si tu postavili tolik velkých monster, že nevědí co s nimi. Je tu tolik komínů, aut a elektráren co vydávají nechutný dým.

Je mi vždy špatně když ve městě uvidím vysoký a úzký komín. A ten všechen kouř co se z něj hrne. A ty všechny auta ze kterých se nechutně čoudí. Všude je smog a nikdo to neřeší.

A to je to nejhorší. Dělat že se nic neděje. Že je to v pořádku. Obávám se jen chvíle až lidstvo neuvidí na nebe, protože bude všude kouř.

V budoucnu budou lidé jezdit na venkov a platit si za to, aby se mohli podívat na čisté nebe. Protože na venkově nebude tolik smogu.

Další věci co ti máme. Auta, vlaky, autobusy, motorky, lodě nebo letadla. To všechno a ještě mnoho více každodenně znečišťují naši planetu.

Všechny ty věci jsou něčím poháněné a to ,,něco" musíme někde brát. Myslím si že by nebylo dobré v budoucnu přijít o veškerá fosilní paliva.

Ale stejně se to stane protože ,,fosilní" v tomto smyslu znamená ,,neobnovitelné" takže až je spotřebujeme, tak jsme nahraní.

Teď se bavím třeba o ropě, uhlí, benzínu, plynu. Je jich mnohem více, ale tyhle jsou ty nejznámější. A je dost možné že naše vnoučata nebudou tyto pojmy znát. Protože tyto paliva dojdou a už o nich neuslyšíme.

Ale možná je to dobře, protože tyto paliva znečišťují naši planetu nejvíce (kromě plastů). Ale proč čekat než dojdou a nenechat si nějakou rezervu fosilních paliv.

Je snadné omezit tyto paliva, ale s penězi už je to horší. Ale je jasné že pokud chceme čistou planetu tak pro to musíme taky něco obětovat.

Proto mám nejradši větrné nebo sluneční elektrárny. Vždyť je úplně super brát energii z něčeho čemu tím neubližujeme. A neokrádáme to o jeho zásoby.

Slunce bude svítit pořád a čím dál tím silněji, takže myslím že investice do solárních panelů je velice dobrá investice.

To stejné vítr. Foukat vítr bude stále. Takže pokud si říkáte že nemůžete ovlivňovat tyto věci tak to není pravda. Stačí si třeba pořídit auto na elektřinu. Nebo mít na kapotě solární panelek. Já vím, je to velká investice.

Ale když jde o náš domov, tak by bylo vhodné se zamyslet nad tím jestli to stojí za to. Protože podle mě stojí...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 21, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Dnešní doba si žádá pochopeníWhere stories live. Discover now