4.BÖLÜM

4 1 0
                                    

Yine bir akşam yemeği sonrası odama geçiyor ve aklımdakileri uygulamak için ambiyansı tamamlamaya çalışıyorum. Gerekli her şeyi tamamladıktan sonra da blogta yayımlayacağım yazım için son kere hazırlıklarımı gözden geçiriyorum.

Laptopum açıldı, rahat etmek için sandalyemin üstüne atacağım minder getirildi, saçlarım toplandı, ışık kapatıldı, kimse rahatsız etmesin diye oda kapısı kilitlendi. İşte şimdi başlamam için ortamım hazır durumda.

Sandalyeme oturup derin bir nefes alarak parmaklarımı klavyede gezdirmeye başlayarak laptoptan yeni bir dosya açıp konu başlığımı atıyorum.

"Kendine Güven"

Evet işte benim yeni konu başlığım. Başlığı sakın küçük görmeyin sizin sandığınızın aksine başlık önemli noktaları taşır.

Bazen içimizdekileri kağıda dökeriz sonrasında ona isim vermek isteriz. Bir başlık. Bulduğumuz başlığı yazımızın başına yazdığımızda ve dönüp başlığıyla baştan okuduğumuzda işi batırdığımızı düşünürüz halbuki iş sandığınız gibi değildir. Bu tür düşüncelere kapılmanızın tek sebebi doğru seçim yapamadığınız başlığınızdır. Başlık hem anlatmak istediğiniz hem de dikkatleri çekmeye çalışmanıza yardımcı olan en önemli unsurdur. Başlık anlatmak istediğinizin tanımıdır. Bir nevi konunun en kısa ve net özetidir. Kısaca başlık çok önemlidir.

Şimdi dönelim başlığından da yola çıkarak yazacağım blog yazıma.

Ekranda yazan başlığa baktıktan sonra kafamı solumda bulunan pencereme doğru çeviriyorum. Dışarıda en sevdiğim mevsimin getirdiği yağmur damlaları aşağı doğru düşerken hafif aralık bıraktığım penceremden gelen temiz kokuyu gözlerimi kapatarak içime çekiyorum. İşte bu benim için en güzel terapi yöntemidir.

Gözlerimi açıp tekrar ekrana bakmaya ve aklımdakileri yazıya dökmek üzere parmaklarımı klavyede dans edermiş gibi bir edayla oynatmaya başlıyorum.

" Kendine Güven

Kendine güvenmek... Bu dünyada en çok kime güvenirsin diye bir soru sorulsa herkes kendisine güvendiğini söyler fakat iş bunun tam tersidir. İnsanlar hiçbir zaman kendine güvenmez. Neden biliyor musunuz? Çünkü yaptığı veya yapacağı her işte ve seçimde hep ikilemde kalır, hep 'ya öyle değilde öteki şekildeyse, o daha iyiyse ' der riske girmez. Bu yüzdendir ki insanlar bir adım atarken kırk kez düşünür. Probleminizin çözümü basit bile olsa yinede kendinize güvenmediğinizden harekete geçip onu çözemezsiniz. Kendinize güvenmek çevrenize güvenmekten çok daha önemlidir. Kendinize güvenirseniz kimsenin size öncülük etmesine, sizi yönlendirmesine ihtiyacınız olmaz.

Birgün başınıza bir şey gelir ve siz hareket etmek yerine başkasını sizin sorununuzu çözmek için öne atarsınız. Başkalarının sizin iyiliğinize bir şeyler yaptığını sanırsınız fakat sonradan görürsünüz ki tek derdi yine kendisidir. Siz tüm olanları anladığınızdaysa iş işten geçmiş olur ve yavaş yavaş ona olan güveninizi yitirmeye başlarsınız. En önemliside büyük hayalkırıklığı yaşarsınız. Alın işte size güven kırıcı bir unsur daha.

Hayalkırıklığı yaşamamak, başkalarının sizi ezmemesi gibi kötü durumlara düşmemek için ayağa kalkın ve 'Kendime Güveniyorum' diyin. Kendinize güvendiğinizde istediğiniz her şeyi elde etmeye başlayacağınızı göreceksiniz tıpkı benim gibi. Ne demek mi istiyorum? Aşağıyı okuyun işte orada anlatmak istediğim...

Bir hafta önce iş başvurusu yaptım ve o işi elde etmek içinde her şeyi yapmaya büyük bir özgüvenle karar verdim. CV'mi hazırlayıp göndermekle bırakmadım gidip işe girmek istediğim şirketle birebir görüşme talebinde bulundum fakat mülâkata kadar herhangi bir şey yapamayacaklarını söylediler ama yılmadım bu seferde mülakatta en iyisi olmak için çalıştım. Kendime güvendim, sesimi yükseltim ve ben kazandım. Çoğu kişi bilmez belki ama mülakatlar arkadaş ortamlarındaki sohbetlerinize benzemez. Siz ne kadar pratik yaparsanız yapın o ortama girdiğinizde üzerinizdeki yoğun baskıyı iliklerinize kadar hissedersiniz. Ben tüm bunlara rağmen özgüvenimi sarsmadan kararlılıkla sorulan soruları dikkatle cevapladım, konuşulan her konuyu dinledim, söylenen her sözü her kelimesine kadar aklı süzgecinden geçirdim. Dedim ya ben kazandım diye. İşte kendime olan güvenimle kazandım.

Gördüğünüz gibi güveni başkasında değil kendimde aradım. Siz de güveni kendinizde arayın. Özgüveniniz artınca riski göze almaya başlarsınız, istediğiniz her şey için korkmadan adım atarsınız. En önemliside başarırsınız.

'İnsanın kendine güveni, büyük işlere girişmenin ilk şartıdır.' -Samuel Johnson

Blogger Gril "

Son noktayı koyduktan sonra yüzümdeki gülümsemeyle gerilmeye başlıyorum. Son bir haftada hem iş sahibi olmuş hem de bloguma harika bir konu bulup yazmıştım. Hayatım yavaş yavaş rayına oturmaya başlamıştı ve inanıyordum ki kendine güvenen herkesinde öyle olacaktı.

Blogger GirlHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin