TETANOZ OLMAZSAN DEFOL!

297 27 16
                                    

Bismillahirrahmanirrahim

Bir sağlıkçı düşünün. Hastasının iyiliğini düşünmesi gereken. Konuştum mu sırf o iyi olsun diye konuşan, sustum mu yine onun için susan... Düşündünüz mü? Düşündünüz. Ama sadece hayalde kaldı...

İşini gerçekten para için değil, sağlık için yapanlara asla sözüm olamaz. Allah onlardan razı olsun. ❤️

Ancak! Sırf para kazanma uğruna aşı olmanı isteyen ve red ettiğinde telefonu suratına kapatacak olan bir insan gözümde SAĞLIKCI değil ÇIKARCIDIR! Böyle insan/lar karşısında anlarsın ki aşılar şifa kaynağı değil, ticaret tuzağıdır!

NEDİR BU TETANOZ AŞISI?

Olur ya hani. Elinize paslı bir çivi batar. Hani olur ya. Yaralanırsınız. Hastane ortamı steril değildir. Mikrop kaparsınız. İşte bu aşı sizi koruyacak! Gülebilirsiniz buyrun :)

AŞI YAPMADAN ÖNCE VE SONRA

Vücudunuzda tetanozluk hiçbir virüs, bakteri yok. Ancak aşılarla vücudunuza o hastalığın virüslerini yolluyorlar. Daha bu hastalıkla tanışmamış olan vücut aşı yüzünden bir ton kimyasala maruz kalıyor. Gerekçeleri de neymiş! Hasta olmadan gönderdikleri virüsler sayesinde vücudumuz bu hastalığı tanıyacak ve o hastalık anında HASTALIKLA SAVAŞIP YENECEK :)))) Külliyen yalan...

Şuan da menenjit, su çiçeği, kızamık, kızamıkçık, kabakulak vb. aşılarını olmuş olan yavrular hastane köşelerinde kıvranıyor! Hani koruyordu o nefis aşınız? Hani hastalıkla savaşırdı vücutlarımız?

Tam tersi. Bir çocuk su çiçeği, kızamık, kabakulak geçirmezse vücudu bağışıklık kazanmaz. Direnmeyi öğrenemez. Aşılar ise tam tersi bağışıklık sistemini çöktürüyor! Tebrikler çürük bir nesil elde ettiniz ama artık insanlar uykudan uyandı!

Üstelik elinize paslı iğne battığı için hastaneye gittiğinizde size tetanoz aşısı yapılmalı diyorlar ya hani. Hadi yaptılar diyelim. Aşının etkisi en az iki hafta sonra gösterecek kendisini. Hayda! Eee o süre zarfında ben zaten öleceksem ölürüm! Aşının faydası nerede :)

Neyse. Bunları ayrı bölümler halinde yazacağım. Gelelim asıl konuya. Gebelikte bir kaç doz tetanoz aşısı yapılması gerekiyormuş. Zaten bizim araştırma yolculuğumuz da böyle başlamıştı.

Sağlık ocağından arandım. Sağlıkçı bey ZEHRA HANIM AŞINIZ VAR GELMENİZ GEREK dedi. Bende hiç bilgim yok diye eşime verdim. Onun bilgisi olmasa bile iletişimi güçlüdür öğrenir.

HAYIRDIR HOCAM BU AŞI NEDEN YAPILMALI? GEREKLİ Mİ? Diye sakince sordu. Sen misin bunu soran!

İYİ TAMAM! YAPTIRMAYACAKSANIZ SÖYLEYİN NOT EDEYİM! Diye bağırdı sağlıkcı efendi..

NEDEN SİNİRLENİYORSUN Kİ! SORMAYA HAKKIMIZ YOK MU? İLK DEFA BAŞIMIZA GELİYOR. AÇIKLARSIN BİZDE ONA GÖRE KARAR VERİRDİK! Diye eşim baskın çıkınca;

GEBELİKTE GEREKLİ BİR AŞI, ŞÖYLEDİR BÖYLEDİR. BEN BİLE EŞİME 5 DOZ YAPTIRDIM (İYİ HALTMIŞ GİBİ). Diyor. Zaten o eşine yaptırdı diye gözüm kapalı güveneceğim değil mi! Sigara içen doktorlar var diye sigara mı içelim yani! Böyle bir mantık olamaz.

BİZ DOKTORUMUZA SORACAĞIZ. SANA DÖNERİZ. Diyerek telefonu kapattı eşim. Bir daha da iletişime geçmedik. Doktorumuzda hamdolsun farklı ırktan biriydi ve tavsiye etmiyorum dedi. Bizimkilerden olsaydı YAPTIRMAZSAN BEBEĞİN ÖLÜR bile derdi! Ki diyen dengesiz çok!

Velhasıl kelam. Vücuduma hiçbir aşı girmeden Allah kurtardı diyebilirim. O gün bu gündür okumadığım şey kalmadı. Şimdiyse kimse önümde duramaz! Yavruma dokunan soluğu mahkemede alır...

YAVRUMA NOTLARWhere stories live. Discover now