Bölüm 12

345K 10.9K 10.8K
                                    

Sabah uyandığında kaşlarını çatarak başını kaldırdı Lavin. Sarp'ın teninin sıcaklığı onu telaşlandırırken yerinde doğrularak elini onun alnına koydu ve ateşinin yükseldiğini fark ederek panikledi. "Sarp?" dedi onu uyandırmak için. Sarp bir şeyler mırıldanarak gözlerini açtı ve Lavin'e baktı. "Lavin?"

"Iyi misin?" diye sordu Lavin tedirginliği sesine yansırken. "Ateşin var."

Sarp başını aşağı yukarı sallayarak yutkundu. "Geçer birazdan." Elleriyle destek alarak ağır hareketlerle yatakta oturdu. Lavin dudaklarını büzerek onu izlerken "Bir şey ister misin?" diye sordu. "Bitki çayı falan? Ya da çorba?"

Sarp başını iki yana salladı ve "Hayır." dedi. "Kendim hallederim. "

Lavin ise yataktan kalkarken "Olmaz öyle." dedi. "Ben sana sıcak bir şeyler hazırlayayım; sen de ılık bir duş al tamam mı? Sonra da kahvaltını yapar yatarsın tekrar."

Sarp itiraz etmek istese de Lavin odadan çıkarak alt kata indi ve mutfağa girerek dolaplarda bitki çayı aramaya başladı. Bir yandan suyu ısıtırken diğer yandan bardağı hazırladı. Bir an kapının çaldığını duydu ve tezgahtaki bardağa sıcak suyu koyduktan sonra çayı demlenmeye bırakarak girişe ilerledi. Kapıyı açtığında karşısında gördüğü adama ise merakla baktı."Merhaba?"

İleri yaşlardaki adam şaşkınlık ile onu incelerken "Merhaba." dedi. "Sarp yok mu?"

Lavin kapının önünde durmaya devam ederken "Var." dedi. "Siz kimsiniz?"

"Tarık." dedi karşısındaki kişi. "Sarp'ın amcasıyım." Lavin aldığı cevap ile kapıdan çekilirken "Öyle mi!?" dedi mahçup bir şekilde. "Kusura bakmayın isminizi duydum ama görmediğim icin tanıyamadım. Nida'nın babasısınız?"

Tarık Bey samimiyetle başını salladı. "Öyle... Sen de?" Lavin gülümserken elini uzattı ve "Lavin." dedi. Tarık Bey; onun uzattığı elini sıkarken "Memnun oldum kızım." dedi ve ardından evin içinde ilerleyerek etrafa bakındı. "Rahatsız etmedim, değil mi?"

"Hayır tabii ki." dedi Lavin salondaki koltuklardan birinin koluna otururken. "Otursanıza." Tarık Bey onu başı ile onayladıktan sonra koltuğa oturdu ve gerginliğini azaltmaya çalışarak derin bir nefes aldı. Lavin ona gülümseyerek bakmaya devam ederken merdivenlerden Sarp'ın sesi duyuldu;

"Lavin? Biri mi geldi?"

Lavin ve Tarık Bey'in bakışları ona dönerken; Sarp merdivenlerin bitiminde salondaki amcasını görerek duraksadı. Amcası ise ayağa kalkarak "Günaydın oğlum." dedi ve merakla Sarp'ın vereceği tepkiyi bekledi. Sarp; kendilerini izleyen Lavin'e kısa bir bakış attıktan sonra yeniden amcasına baktı ve merdivenlerden inmeye devam etti. "Niye geldin?" dedi ciddiyetle ona yaklaşırken.

"Arabayı getirdim, seni de görmek istedim oğlum."

Sarp hiçbir şey söylemezken; Lavin Sarp'ın bakışlarındaki gerginliği hissetti ve bir an sessiz kaldı. Sarp'ın amcası ise onun sessizliğine karşı ne diyeceğini bilemedi. Lavin aralarında bir sorun olduğunu fark ederek "Ben çayını hazırladım." dedi konuşmuş olmak için, Sarp'a. "Ama sen yatsaydın keşke?"

Sarp ciddiyetini korurken bakışlarını amcasından çekerek "Iyi hissediyorum." diye cevap verdi. "İçerim şimdi." Ve ardından mutfağa ilerledi. Tarık Bey onun gidişi ile yerinde hareketsiz kaldı ve başını yavaşça öne eğdi. "Kahvaltı yapmamışsınızdır umarım?" dedi Lavin neşeli görünmeye çalışarak. Karşısındaki adamın hali onu fazlasıyla etkilemişti. Aralarındaki sorunu bilmese de onların arasındaki gerginliği azaltmak için bir şeyler yapmak istiyordu.

TutsakWhere stories live. Discover now