59

1.4K 69 9
                                    

Ik staar naar de feestende mensen om mij heen. Ik ken bijna niemand van hier. Allemaal onbekende vrouwen die dansen en naar me glimlachen. Dé enigste meiden die ik ken zijn neluver en rihab en natuurlijk Safouane's zussen, moeder en stiefmoeder.

Ik staar naar mijn henna die sierlijk mijn hand bedekt. Mijn natuurlijke nepnagels die mijn hand afmaakt passen perfect bij mijn witte jurk. Ik glimlach gemaakt door de zaal. Ik zou heel graag oprecht willen lachen. Maar naar wie? Ik ken weinig mensen. Ik had liever gewild dat mijn moeder en eigen zussen dit zouden meemaken of Amelia en mijn vader. Al zou ik ze maar voor vijf secondes hebben op mijn dagje zou het mijn leven volmaken zonder te overdrijven. Ik heb ze vandaag gewoon hard nodig..

Safouane word de dans kring ingetrokken en danst met een paar meiden. Hij gaat ook helemaal op hun in en vergeet heel de wereld. Ze waren ook niet bepaald net gekleed. Diepe decolleté en zwaar veel make up. Ze versieren hem ter plekken maar hij schijnt het leuk te vinden..

Ik schaam mij op dit moment dood dat hij mijn aanstaande is. Hij hoort niet eens met andere dames te dansen op onze trouwdag, en al helemaal niet met aandacht zoekers.Niet dat het mij wat boeit hoor.

Mmhh are you sure..?

Ik doe alsof ik wat met mijn nagels speel en probeer aan al het positieve te denken in mijn leven. Ik hoef niet meer fulltime te werken als we getrouwd zijn, hij werkt ook. Dus meer vrije tijd voor mij! En de zaak word opgelost. Hoop ik!

Ik word uit mijn gedachtes gehaald door safouane die naast me komt zitten. "En heb je het naar je zin?" Zegt hij waarop ik simpelweg knik. "Waarom doe je zo droog?" Zegt hij en kijkt me nu aan. "Niks" zeg ik en glimlach naar een paar kinderen. "Zeg nou" dringt hij aan.

Na bijna tien keer gezeurd te hebben geef ik op. "je vond het leuker om met hen te dansen hea?" Zeg ik met een tikkeltje jaloezie. "Wilt mevrouw BenSalah ook met mij dansen?" Zegt hij lachend. "dankjewellll voor het vragen" zeg ik nep blij. "Maar nee" zeg ik dan weer droog en probeer niet boos te kijken of iets dergelijks. Hij staat op en trekt me dan zowat naar de dansvloer.

"Wat doe je? je zet me voorschut ik wil niet dansen" zeg ik fluisterend. Hij negeert me volkomen en danst gewoon tussen de mensen. Ik word helemaal rood van schaamte en lach verlegen naar de gasten die ons aanstaren. Ik dans niet echt mee maar loop gewoon rondjes met de mensen op het dansvloer.

Ik vlucht na tien minuten weer naar mijn bankje. Ik haal opgelucht adem als ik van Safouane af ben. Ik zoek hem met mijn ogen voordat hij me weer voorschut zet en, ja hoor!

Hij danst reggeda en steelt zowat de show. Ik zeg eerlijk hij kan het wel bijzonder goed maar het ziet er ook grappig uit. Ik had nooit gedacht dat een serieuze persoon als hem kon leuk doen. Ik begin te lachen en probeer niet de slappe lach te krijgen.

"Grootste sukkel ooit hij" zegt sonia naast me. Ik knik lachend. "niet verwacht dat hij 'leuk' kon doen" zeg ik lachend. "Nou maak kennis met de meest onverwachtse man op aarde" zegt sonia lachend.

Onverwachts is hij zeker

Zijn licht in het donkerWhere stories live. Discover now